امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 08:11

Afrang Khabar

1401/4/15 8:11

رئیس انجمن دیابت گابریک با بیان اینکه ۳۵ میلیون خانوار ایرانی درگیر دیابت هستد،گفت: دولت هرچه زودتر پوشش بیمه ای بسته خدمات بیماران مبتلا به دیابت را تصویب و اجرا کند.

۳۵ میلیون خانوار ایرانی درگیر دیابت هستند

به گزارش افرنگ خبر /علیرضا استقامتی، رئیس هیات مدیره انجمن دیابت گابریک در نشست خبری با اشاره به مشکلات موجود در بیماران دیابت،اظهار داشت:قریب ۷ میلیون نفر و در مجموع با تعداد افراد خانوارها قریب ۳۵ میلیون نفر درگیر بیماری دیابت نوع دو هستند.

وی ادامه داد:در بهمن سال گذشته شورای عالی بیمه مصوب کرد تا برخی خدمات بیماران دیابتی از جهت ابزار تشخیصی و دارویی تحت پوشش قرار گیرد.

استقامتی اضافه کرد:بیش از چهارماه از این مصوبه گذشته اما هنوز اجرایی نشده و این مصوبه نیازمند مصوب شدن دز هیات دولت است.

رئیس هیات مدیره انجمن دیابت گابریک متذکر شد:اخیرا یکسری داروهای جدید دیابت ساخته شده که علاوه بر درمان دیابت در کنترل مشکلات قلبی و عروقی و کلیوی دارند اما به دلیل عدم پوشش بیمه و قیمت بالا بیماران توان خرید این داروها را ندارند.

وی بر ضرورت تسریع در تصویب این دارو ها و پوشش بیمه ای تاکید کرد و گفت :این داروها پوشش بیمه ندارند و باید این کار سریع صورت گیرد.

استقامتی ابراز کرد:اکنون بر خلاف گذشته که با کمبود انسولین قلمی روبرو بودیم اکنون با تنوع و گوناگون بودن انواع انسولین هستیم.

رئیس هیات مدیره انجمن دیابت گابریک با بیان اینکه خواستار آرامش در بازار انسولین در کشور هستیم،افزود:باید سیاستگذاری ها برای انسولین سامان دهی شود.

استقامتی با اشاره به گران شدن و وجود مشکل در سر سوزن و نوار قند خون در کشور،بیان داشت:زندگی پسر و دختر دیابتی نوع یک تحت تاثیر دارو انسولین قرار دارد.

وی افزود:انسولین و داروهای خوراکی دیابت جزو لیست اصلی داروهای اساسی سازمان بهداشت جهانی است و دولتها موظف به تامین آنها هستند.

رئیس هیات مدیره انجمن دیابت گابریک خاطرنشان کرد:باید تست قند خون از مجرای خود وارد شود و به موضوع وارد کردن آنها نظارت داشته باشند.

استقامتی با اشاره به نسخه نویسی الکترونیکی،اظهار داشت:باید تکرار نسخه نویسی انسولین اجرایی شود تا مشکل تکرار کردن نسخه انسولین انجام شود تا نارضایتی بیماران و تنش از بین برود.


وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط اقتصادی این ضرورت را ایجاب می کند تا ارز ترجیحی برای داروحذف نشود،گفت:اکنون گران کردن داروهای حیاتی بدون اینکه در بیمه ها جبران آن را ببینیم مشکلات زیادی را ایجاد می کندو نیازمند توافق ارکان مختلف دولت است.

رئیس هیات مدیره انجمن دیابت گابریک گفت:باید امکان ثبت بیماران برای بیماری های خاص زیاد شود و ما آمادگی کمک در اطلاع رسانی این بیماران را داریم.

کامران نیکو سخن مدیرعامل انجمن دیابت ایران با اشاره به وجود ۱۵۰هزار بیمار دیابتی نوع یک در ایران،گفت:آموزش به بیماران دیابتی بسیار مهم است و این آموزش جزو پوشش بیمه نیست کا ما در این بسته به این موضوع تاکید داریم.

وی با انتقاد به سیستم توزیع انسولین برای بیماران دیابتی،متدکر شد:انسولین های زیادی در بازار وجود دارد اما وقتی انسولینی که پزشک تجویز کرده در بازار وجود ندار مشابه آن داده می شود که مشکلاتی به وجود می آورد.

نیکو سخن با اشاره به کنترل روزانه بیماران نوع یک،گفت:تاکنون بیمه های اصلی هیچ پوشش بیمه ای برای تست قند خون و نوار های آن وجود ندارد.

وی اضافه کرد:کودکان دیابتی حداقل سه بار نیازمند تست قند خون دارند اما قیمت بسته نوار تست قند خون بسیار بالاست.

مدیرعامل انجمن دیابت ایران با اشاره به منسوخ بودن و عدم بکارگیری تست قند خون و بکارگیری سنسورهای جدید،گفت:انصاف نیست بیمار دیابتی نصف حقوق خود را برای خرید تست قند خون بپردازد و تازه این نوارها با کمبود روبرو هستد.

وی با اشاره به هزینه ماهانه بیش از سه میلیونی نسخ بیماران دیابتی،ابراز کرد:باید به موضوع پوشش بیمه ای این داروها توجه ویژه شود تا بیماران توان پیگیری درمان را داشته باشند و درمان را نیمه کارا رها نکنند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما