پزشک متخصص داخلی، با اذعان به اینکه دیابت، بیماری افزایش قند خون است، گفت: مردم باید بدانند که قند بالا در بدن، مانند سم کُشنده عمل می کند.
به گزارش افرنگ خبر /دکتر ابوطالب سیمیاری، اظهار کرد: اگر قند خون ناشتای فردی، بالای 126 باشد و یا هموگلوبین گلیکوزیله(HbA1C) که معدل قند سه ماه گذشته فرد است، بالای شش و نیم باشد؛ و یا علایم بالینی قند بالا، مانند پُر نوشی، پُر ادراری و کاهش وزن، به همراه نمونه تصادفی قند بالای 200 داشته باشد، این فرد، مبتلا به دیابت است.
وی با گفتن اینکه قند خون ناشتای عادی، بین 80 تا 100 است؛ بیان کرد: قند بین 100 تا 126، مرحله قبل از دیابت (پِره دیابت) تعریف می شود؛ یعنی اگر فرد، درمان درستی انجام بدهد، از مبتلا شدن به دیابت پیشگیری می کند و در غیر این صورت، در آینده، به یقین، این فرد به دیابت مبتلا می شود.
به گفته این پزشک متخصص، نشانه های هشدار دهنده این بیماری، غیر عادی نوشیدن آب، بالا بودن حجم ادرار و کاهش وزن بدون علت است و چنین افرادی باید از نظر دیابت بررسی شوند.
داروی خوراکی، بی تأثیر در درمان دیابت نوع یک
رییس مرکز آموزشی و درمانی کوثر قزوین گفت: دیابت نوع اول، بیشتر در افراد زیر 30 سال دیده می شود و ژنتیک در ابتلا به آن، تاثیر زیادی ندارد. وی با اشاره به اینکه این افراد، بیشتر بچه ها و جوانانی هستند که لاغر هستند، و به دلیل اختلالات خود ایمنی، سلول های انسولین ساز پانکراس آنان از بین می رود؛ گفت: این افراد از همان ابتدا نیاز به تزریق انسولین دارند و داروهای خوراکی قند برای آنان مناسب نیست.
مقاومت به تولید انسولین در بدن، در دیابت نوع دوم
دکتر سیمیاری با بیان اینکه دیابت نوع دوم، بیشتر در افراد بالای 30 سال دیده می شود و این افراد بیشتر چاق هستند؛ گفت: در ابتدا پانکراس این افراد انسولین تولید می کند، ولی در بدن، به دلیل چاقی، مقاومت به انسولین وجود دارد؛ پس آنان بیشتر به بیماری های فشار خون و قلبی و اختلالات چربی مبتلا می شوند. وی هشدار داد که ژنتیک در این افراد، بیشتر از دیابت نوع اول، در بروز بیماری موثر است.
لزوم مراقبت پس از درمان، در دیابت بارداری
رییس تنها مرکز تخصصی زنان استان قزوین، نوع دیگر این بیماری را دیابت بارداری دانست که تغییرات متابولیک اواخر حاملگی با ایجاد مقاومت به انسولین، باعث بروز آن می شود. وی با اذعان به اینکه خوشبختانه در بیشتر مادران باردار، پس از زایمان، دیابت بارداری آنان درمان می شود؛ هشدار داد در سنین 35 تا 60 سال،بین 20-10 درصد این افراد، به دیابت نوع دوم می شوند؛ پس باید تحت نظر متخصص، به صورت دوره ای، از نظر بروز دیابت بررسی شوند.
لزوم تداوم مراقبت در افراد بالای 45 سال و پِره دیابتی
این پزشک متخصص داخلی با بیان این که به صورت کلی، افراد چاق، دارای سابقه خانوادگی مثبت دیابت و سابقه دیابت بارداری(GDM)، افراد پِره دیابتی، افراد کم تحرک، افراد دارای فشار خون بالای 90 بر روی 140 و یا تری گلسیرید بالای 250، بیشتر در معرض دیابت هستند؛ گفت: چیزی که مهم است، همه افراد جامعه بالای 45 سال، هر سه سال، و افراد پِره دیابتی، هر سال باید از نظر دیابت، غربالگری شوند. وی اضافه کرد که افراد چاق و دارای سابقه خانوادگی دیابت، در هر سنی که باشند، باید از نظر دیابت بررسی شوند.
سبک زندگی سالم، سدی در برابر دیابت
به گفته دکتر سیمیاری، افراد می توانند با تغییر سبک زندگی، تغذیه سالم و مناسب، ورزش و درمان مناسب، از مرحله پِره دیابت، به مرحله دیابت نرسند، و در حقیقت، از بروز دیابت در آنان پیشگیری شود. وی افزود: افرادی که مبتلا به دیابت شده اند نیز با درمان مناسب، می توانند به عوارض این بیماری مبتلا نشوند.
کلید واژه
ارسال نظرات