امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 02:52

Afrang Khabar

1401/8/24 14:52

مدیر ارشد بخش علمی و تحقیقاتی نوو نوردیسک پارس، دیابت را شایع‌ترین بیماری غدد در جهان و مسئول میلیون‌ها مرگ سالیانه دانست.

دیابت؛ شایع‌ترین بیماری غدد در جهان

به گزارش افرنگ خبر /«مریم دماوندی» مدیر ارشد بخش علمی و تحقیقاتی نوو نوردیسک پارس با اشاره به اهمیت این نامگذاری گفت: دیابت انواع مختلفی دارد که شایع‌ترین آن دیابت نوع دواست و مهم‌ترین علائم هشداردهنده ابتلا به دیابت نوع دو عبارت‌اند از: پرادراری، پرخوری، پرنوشی و احساس خستگی غیر طبیعی.

وی افزود: علت پر ادراری در افراد مبتلا به دیابت این است که بدن برای رهایی از گلوکز انباشته‌شده در خون، آن را از طریق ادرار دفع می‌کند و پرخوری نیز به این دلیل در این افراد ایجاد می‌شود که سلول‌ها قادر به استفاده از مولکول‌های گلوکز خون و تامین انرژی از آن‌ها نیستند، بنابراین برای تامین انرژی مورد نیاز بدن مواد غذایی بیشتری مصرف می‌کنند.

مدیر ارشد بخش علمی و تحقیقاتی نوو نوردیسک پارس گفت: در صورت ابتلا به دیابت نوع دو، بدن می‌خواهد حجم آبی که از طریق ادرار ازدست داده است، جبران کند درنتیجه فرد احساس تشنگی می‌کنند و دچار پر نوشی می‌شود. علت احساس خستگی زیاد در مبتلایان دیابت نیز به این دلیل است که بدن با وجود پرخوری باز هم در تامین انرژی از طریق گلوکز ناتوان است.

دماوندی افزود: اصلاح سبک زندگی در درمان دیابت از با اهمیت است، از این رو توصیه می‌شود این افراد تا آنجا که ممکن است آب را جایگزین نوشیدنی‌های حاوی قند (ازجمله آب‌میوه‌ها) کنند. همچنین در افراد دارای وضعیت پیش‌دیابت کاهش ۷ تـا ۱۰ درصد وزن می‌تواند تاثیر بسزایی در پیشرفت نکردن دیابت داشته باشد.

وی گفت: افراد در مرحله پیش‌دیابت می‌توانند با انجام ورزش‌های هـوازی و قدرتی به بهبود وضعیت خود کمک کنند.

مدیر ارشد بخش علمی و تحقیقاتی نوو نوردیسک پارس تاکید کرد: افراد در مرحله پیش‌دیابت می‌توانند با انجام ورزش‌های هوازی و قدرتی به بهبود وضعیت خود کمک کنند.

دماوندی توصیه کرد: بهتر است افراد دیابتی، بیشتر از سـبزیجات غیرنشاسـته‌ای اسـتفاده کنند، مصرف قند افزوده را کم کرده، از غلات کامل استفاده کنند و تا آنجا که ممکن است به جای غذا‌های فرآوری شده از غذا‌های کامل استفاده کنند.

وی تاکید کرد: نوع چربی مصرفی در کنترل و بهبود دیابت از میزان این چربی‌ها مهم‌تر است.

مدیر ارشد بخش علمی و تحقیقاتی نوو نوردیسک پارس گفت: انجام ۱۵۰ دقیقه فعالیت ورزشی در طول هفته برای بیشتر افراد دیابتی (نوع ۱ و ۲) توصیه می‌شود. بهتر اسـت که این افراد حداقل ۳ روز در هفته ورزش‌های هوازی با شدت متوسط را در برنامه خود قرار دهند.

چهاردهم نوامبر به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما