امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 07:22

Afrang Khabar

1401/4/2 7:22

یک کارآفرین طارمی با خرید کلنی زنبور عسل برای خود و خانواده‌اش اشتغالزایی کرده و سالانه یک تن عسل تولید می‌کند.

بانویی که یک تن عسل تولید می‌کند

به گزارش افرنگ خبراز زنجان، چه عجیب است! حکایت سختی و رنج و تنگ‌دستی، آن زمان که دستانت خالی باشد و برای اندک معاش روزانه‌ بلاتکلیف باشی!

شرایط آنقدر سخت می‌شود که هر لحظه به فکر راه چاره هستی، اما نمی‌دانی از چه کسی باید کمک بگیری، با این حال امید به خدا باعث می‌شود که ادامه بدهی و چه زیباست در این شرایط سخت،  امیدت را از دست ندهی و وجود خالق مهربان را در زندگی‌ات حس کنی و با توکل به خود او، مسیر پرفراز و نشیب زندگی را با همت و تلاش خود بپیمایی.

این روایت، روایت اغلب کارآفرینان و مددجویانی است که با توکل به خداوند و با حمایت کمیته امداد از دل شرایط سخت کارآفرینی کرده و فعل«خواستن توانستن» را به معنای واقعی صرف می‌کنند.

«مهناز محمدی» یکی از کارآفرینان کمیته امداد است که در شرایط سخت مالی با کمک کمیته امداد به یک کار شیرین دست زده و به یکی از تولیدکنندگان بزرگ عسل تبدیل شده است.

این کارآفرین نمونه طارمی که به علت درآمد پایین به دنبال شغل بوده با مراجعه به کمیته امداد و با معرفی مشاوران این نهاد تولیدی عسل به راه انداخته و در همان گام نخست برای 3 نفر اشتغالزایی کرده است. مهناز محمدی کارآفرین نمونه کمیته امداد رمز موفقیت خودش را اینگونه تشریح می‌کند.

خانم محمدی شما به عنوان یک کارآفرین نمونه شناخته شده‌اید، رمز این موفقیت در چه چیزی بوده است؟

من قبل از اینکه وام اشتغالزایی را از کمیته امداد دریافت کنم، درآمد زیادی نداشتم و به همین خاطر زندگی‌مان به سختی می‌گذشت.

در این شرایط به دنبال شغل‌های زیادی رفتم و جاهای مختلفی هم مراجعه کردم اما متاسفانه موفق نشدم.

در نهایت با راهنمایی برادرم تصمیم گرفتم به کلاس آموزشی زنبورداری بروم، چون می‌دانستم که این شغل درآمد خوبی دارد.

و پس از حضور در کلاس‌های آموزشی به کمیته امداد مراجعه کردید؟

بله، البته من در ابتدا تصور می‌کردم که وام اشتغالزایی کمیته امداد فقط برای مددجویان این نهاد است و در ابتدا به سراغ بانک‌های دیگر برای وام رفتم ولی بی‌فایده بود.

بعد از اینکه از همه جا ناامید شدم برای مشاوره شغلی  به کمیته امداد  رفتم تا بدانم راهکار دریافت وام از این نهاد چگونه است، که متوجه شدم، افراد غیر تحت پوشش نیز با ارائه طرح شغلی و احراز نیازمندی می‌توانند از خدمات این بخش استفاده کنند.

با راهنمایی مشاوران شغلی کمیته امداد در حوزه اشتغال مدرک پرروش زنبور عسل را گرفتم و سپس به سراغ کارهای اداری وام رفتم.

پس از مدتی موفق شدم وام 50 میلیون تومانی کمیته امداد را دریافت کنم و 35 کلنی زنبور خریداری کنم و در نهایت با فراهم کردن محل نگهداری زنبورها با همکاری همسر و پسرم کار را با توکل بر خدا شروع کردیم.

شیوه اجرای طرح را تشریح می‌فرمایید؟

بله، خوشبختانه با آشنایی که با این رشته شغلی داشتیم؛ خیلی سریع توانستیم امور را پیش ببریم و در عرض یک سال با 35 کلنی زنبور عسل به تولید 500 کیلو عسل رسیدیم.

همین موفقیت طرح باعث شد که تشویق شویم کارم را گسترش دهیم و درآمدم را را بالا ببرم، بنابراین دوباره به کمیته امداد مراجعه کردم و درخواست یک وام 50 میلیون تومانی دیگر را هم کردم.

و موفق به دریافت وام شدید؟

بله، مسؤلان کمیته امداد از توسعه طرح بسیار استقبال کردند و بیشترین همراهی را با من داشتند و موفق شدم مرحله دوم وام را هم دریافت کنم.

پس از دریافت وام در این مرحله 35 کلنی زنبور دیگر هم خریداری کردیم که با این خرید تولیدات ما به یک تن در سال رسید.

بازار فروش شما چطور است؟

بیینید، عسل یک ماده غذایی باارزش است و همیشه خریدار دارد، ما هم محصولات خود را از طریق آشنا و فامیل به شهرستان‌های زنجان و دیگر استان‌ها از جمله کرج می‌فرستیم.

البته یک موضوع وجود دارد و آن هم اینکه در تولیدات خود در بحث بسته‌بندی مشکل داریم و دارای یک برند خاص نیستیم به همین علت مجبوریم به صورت آزاد عسل را بفروشیم.

با این شرایط برنامه شما برای دریافت برند چیست؟

من در این مرحله به دنبال گرفتن یک زمین برای کار در شهرک صنعتی آببر هستم که اگر این امر محقق شود، در کار بسته‌‎بندی نیز فعال خواهیم شد و محصولاتمان را به صورت شناسنامه‌دار به فروش خواهیم رساند.

یعنی هنوز زمین را تحویل نگرفته‌اید؟

خیر هنوز این امر محقق نشده است، اما پیگیر امور اداری آن هستیم که در صورت تحقق آن دو می‌‎توانم برای زنان خانه‌دار دیگر و زنان سرپرست خانوار اشتغالزایی کنم.

چون خودم به لحاظ مالی شرایط سختی را در یک برهه زمانی تجربه کردم به همین خاطر دوست دارم که برای همنوعان خودم اشتغالزایی کنم.

پس اگر نفرات بیشتری مشغول شوند، قطعا تعداد کلنی زنبورها نیز افزایش پیدا خواهد کرد؟

بله همینطور است، برنامه من این است که به قطب تولید عسل حداقل در استان تبدیل شویم، چون علاوه بر تولید برای افراد بیشتری شغل ایجاد خواهد شد و نفرات زیادی از بن‌بست مالی که خودم درگیر آن بودم خارج می‌شوند.

من در حال حاضر شرایط خوبی دارم، اما به این شرایط قانع نمی‌شوم، هرچه جلوتر می‌روم احساس می‌کنم باید کار را توسعه دهم تا افراد بیشتری از این سفره بهرمند شوند، چون توسعه کار نیاز به مکان و فضا برای کار دارد.

چون هر چه تجهیزات و ابزار کار بیشتر باشد به همان میزان می‌توانم افراد بیشتری جذب و زمینه اشتغال پایدار آنها را فراهم سازم.

برای گسترش بیشتر کارتان بازهم از مشاوره از شغلی کمیته امداد کمک می‌گیرید؟

خوشبختانه مشاوره‌های شغلی کمیته امداد از ابتدا تا اجرای موفق طرح همراه مجریان اشتغالزایی هستند و یکی از اقدامات بسیار خوب این نهاد نظارت بر کارهاست به گونه‌ای که هر چند ماه یک دفعه به سراغم می‌آیند از کم و کاستی‌ها می‌پرسند این نشان می‌دهد که ایجاد اشتغال در این نهاد به صورت هدفمند دنبال می‌شود.

خانم محمدی شما به عنوان کارآفرین برتر این نهاد انتخاب شدید، توصیه شما به کسانی که در شرایط شما هستند، چیست؟

جوانان باید بدانند هر کاری در زمان شروع درآمدزا نیست باید چندین سال تلاش و سختی را داشته باشند تا به نتیجه برسند، افراد اگر توقع پایینی داشته باشند و به اراده خود ایمان داشته باشند، بیکار نخواهند ماند.

من هم مثل همه افرادی که مهارت دارند، ولی پول ندارند، ماهیگیری بلد بودم، اما سرمایه نداشتم، به کمیته امدد مراجعه کردم که کمکم کنند، من دنبال گرفتن مستمری نبودم، دنبال کمکی از جنس حمایت برای بلند شدن دوباره از زمین بودم، نیازی که مسوولین این دستگاه به خوبی دیدند.

و درنهایت حمایت کمیته امداد موجب شد از زمین بلند شوم، بنابراین کلنی‌ها را خریداری کردم و کارم را با توکل به خدا شروع کردم.

تسهیلات کمیته امداد به من جرأت بلندشدن داد، شاید مبلغ زیادی نبود و خیلی‌ها بگویند با این مبالغ دیگر نمی‌شود اشتغال ایجاد کرد، اما شروع سرنوشت‌سازی بود که نتیجه آن موفقیت امروز من و اشتغالزایی برای 3 نفر به صورت مستقیم و چندین نفر نیز به صورت غیرمستقیم است.

و سخن آخر؟

سخن آخر اینکه هیچوقت برای موفقیت دیرنیست، من با داشتن 48 سال سن که شاید برخی آن را سن بازنشستگی بدانند؛ شروع کردم و به اینجا رسیدم، جایگاهی که خودم از آن راضی نیستم و دوست دارم آن را توسعه دهم.

و امیدوارم همه افرادی که در شرایط من هستند به این جایگاه و بالاتر از آن دست پیدا کنند.

 

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما