امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 06:52

Afrang Khabar

1401/2/27 18:52

یک شرکت دانش‌بنیان، دستگاه اسپکتروفتومتر تولید کرده که برای استفاده در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، غذایی، دارویی، آب و فاضلاب قابل استفاده است.

مطالعه نانوذرات با دستگاه طیف‌سنج ایرانی

به گزارش افرنگ خبرشرکت بلور آزمای سنجش نور دستگاه اسپکتروفتومتر تولید کرده که برای استفاده در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، غذایی، دارویی، آب و فاضلاب به منظور آنالیزهای کمی و کیفی نمونه‌های شیمیایی، بیوشیمیایی، نانوذرات، ترکیبات دارویی، نفتی، فلزی، معدنی، پتروشیمی، پلیمری، کلینیکی قابل استفاده است.

اسپکتروفتومتری یا طیف‌سنجی روشی است که با استفاده از عبور نرم از یک آنالیت در یک محلول شیمیایی و تعیین میزان جو و عبور نور از آن، به تعیین خصوصیات آن آنالیت و ماده شیمیایی می‌پردازد. نور مورد استفاده طیفی از انرژی الکترومغناطیس بوده که این فرآیند در جهت تعیین خاصیت آن ماده شیمیایی استفاده می‌شود.

روش‌های جذب سنجی یکی از قدرتمندترین و رایج ترین روش‌های اندازه گیری طیف وسیعی از آنالیت‌ها محسوب می‌شود. بسیاری از دستگاه‌های مورد استفاده بر پایه اندازه گیری میزان جذب با عبور انرژی تشعشعی ساخته شده‌اند. دستگاه‌هایی که برای جذب سنجی به کار می‌روند فتومترها و اسپکتروفتومترها هستند که در دهه ۱۹۴۰ ابداع شدند.

نانوذرات دارای خواص نوری حساس به اندازه، شکل، غلظت و ضریب شکست در نزدیکی سطح نانوذرات هستند که باعث می‌شوند اسپکتروفتومتری ابزاری ارزشمند برای شناسایی، مشخصه‌یابی و مطالعه این مواد باشد. بنابراین با استفاده از یک اسپکتروفتومتر می‌توان نانوذرات مختلف را مشخصه‌یابی کرد.

تک‌پرتویی و دو پرتویی دو دسته اصلی از دستگاه‌های اسپکتروفتومتری هستند؛ اسپکتروفتومتر دو پرتویی شدت نور بین دو مسیر را مقایسه می‌کند، در حالی که اسپکتروفتومتر تک‌پرتویی شدت نور نسبی پرتو را قبل و بعد از قرار دادن نمونه آزمایش اندازه‌گیری می‌کند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما