امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 06:39

Afrang Khabar

1401/2/1 6:39

حتما تاکنون تجربه کرده اید که مصرف برخی نوشیدنی ها زمانی که خنک هستند بسیار دلپذیر تر بوده و همان نوشیدنی اگر در دمای ولرم مصرف شود، چندان خوشمزه نخواهد بود. دلیل علمی این موضوع چیست؟

چرا نوشیدنی‌های خنک خوشمزه‌تر هستند؟

به گزارش افرنگ خبر /  آب یکی از اصلی ترین عناصر حیاتی مورد نیاز موجودات زنده از جمله انسان است و این ماده از طریق نوشیدن آب و سایر مایعات به بدن می رسد.

نتایج یک مطالعه در دانشکده پزشکی ییل نشان داد به طور کلی عمل نوشیدن بیشتر از آبرسانی مصنوعی به بدن از طریق تزریق سرم و مایعات، به رفع تشنگی کمک می کند. دلیل این موضوع به نقش مغز در احساس سیرابی بازمی گردد، زیرا حس فیزیکی نوشیدن به مغز می گوید که شما در حال آبرسانی مجدد به بدن خود هستید.

در این میان محققان دریافتند: اگر دمای نوشیدنی گرمتر یا سردتر از دهان و گلوی شما باشد، این حس افزایش پیدا می کند، زیرا اعصاب حساس به دما و همچنین اعصاب حساس به لمس طی فرایند افزایش یا کاهش دمای محیط دهان، تحریک می شوند.

 نوشیدن مایعات خنک برای انسان لذت بخش تر است زیرا بدن در حالت عادی و در شرایط غیر سرما، همواره دارای میزان مناسبی از گرما بوده و تلاش می کند با روش های مختلفی مانند انتقال خون به سطح پوست و تنفس و ... خود را خنک کند و نوشیدن مایعات خنک به این روند کمک می کند .

از سوی دیگر  هنگام مصرف مایعات خنک، گیرنده های چشایی دریافت کننده برخی طعم ها، ضعیف می شوند.   برای مثال سرما حس شیرینی را در زبان انسان سرکوب می‌ کند وقتی یک نوشیدنی خنک مصرف می کنید، کمتر میزان شیرینی آن را حس می کنید

متاسفانه سازندگان نوشیدنی‌های تجاری از این ضعف بدن انسان استفاده کرده و مصرف کنندگان را تشویق می کنند که محصولاتشان را خنک بنوشید. در حالت طبیعی و در دمای ولرم بیشتر افراد طعم بیش از حد شیرین نوشابه ها و آبمیوه های غیر طبیعی را دوست ندارند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما