امروز : پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - 09:57

Afrang Khabar

1401/1/6 9:57

بدرقه کاپیتان تیم ترکیه با سلاح گرم

20 سال حسرت ترکیه برای رسیدن به جام جهانی

به گزارش افرنگ خبر /

حسرت حضور در جام جهانی برای فوتبال ترکیه 4 سال دیگر تمدید شد و قربانی این ناکامی چهره ای بود که 365 روز پیش محبوب دل فوتبال دوستان کشورش به حساب می آمد.

تیم ملی ترکیه برای اولین بار در سال 1954 (دوره پنجم) در جام جهانی حضور پیدا کرد. این تیم در آن دوره که به میزبانی سوئیس برگزار شد یک برد مقابل کره جنوبی (7-0) کسب کرد و مقابل آلمان غربی (4-1) شکست خورد. ترکیه در تقابلی دیگر مقابل آلمان غربی برای تعیین تیم دوم گروه به میدان رفت و با قبول شکست 7-2 از صعود به دور بعد بازماند. فوتبالدوستان ترکیه ای برای دومین حضور تیم ملی کشورشان در جام جهانی، انتظار طولانی داشتند؛ تیم ملی آنها بعد از 44 سال و 11 دوره، بالاخره سهمیه جام جهانی را کسب کرد؛ جامی که یکی از به یادماندنی ترین اتفاقات ورزشی ترکیه را رقم زد.

 

بعد از حدود نیم دهه دوری از جام جهانی و در دومین حضور، ترکیه موفق شد در نقش شگفتی ساز جام، به مقام سوم دست پیدا کند. این بزرگترین موفقیت ورزشی فوتبال ترکیه در تاریخ به حساب می آید که هیچ گاه از یاد مردم این کشور نخواهد رفت. آنها در جامی که به میزبانی کره و ژاپن برگزار شد با درخشش ستاره هایی چون هاکان شوکور، حسن ساس، امره بلوز اوغلو، روشتو رکبر، ایلهان مانسیز و... تا نیمه نهایی پیش رفتند و آن جا با قبول شکست یک بر صفر مقابل برزیل راهی دیدار رده بندی شدند؛ جایی که با پیروزی مقابل کره جنوبی مقام سوم جام جهانی به نام ترکیه زده شد.

ترکیه در دیدار نیمه نهایی یک بر صفر مغلوب برزیل شد. قهرمان جام جهانی 2002 برای رسیدن به دیدار نهایی حسابی مقابل حریف شگفتی سازش به دردسر افتاد اما در نهایت رونالدو (آقای گل جام با 8 گل) بود که با یک شوت نوک پا از داخل محوطه جریمه دروازه روشتو را باز کرد.

ایستادن روی پله سوم جام جهانی 2002 اتفاقی بود که تداوم پیدا نکرد. رویای تبدیل ترکیه به تیمی مدعی در عرصه رقابت های معتبر ملی (یورو و جام جهانی) نه تنها به حقیقت نپیوست بلکه این تیم بعد از رسیدن به موفقیت یاد شده، دیگر طعم حضور در جام جهانی را نچشید! شکست مقابل پرتغال، این طلسم را 20 ساله کرد.


کسب رتبه سوم جام جهانی باعث شد تا فوتبال دنیا حساب ویژه ای روی ترکیه باز کند اما این تیم جز موفقیت مقطعی در یورو 2008 هیچ گاه به تیمی باثبات در عرصه بین المللی تبدیل نشد. بعد از پایان دادن به حسرت 44 ساله، طلسم جدیدی در حال شکل گیری است. این طلسم شب گذشته برای 4 سال و یک دوره دیگر تمدید شد. ترکیه درست یک سال بعد از شبی که با نتیجه 4 بر 2 هلند را شکست داد تا خود را به عنوان مدعی شماره یک صعود از گروه G معرفی کند، با قبول شکست 3 بر یک از پرتغال در تک بازی پلی آف یک بار دیگر تلاشی ناکام در صعود به جام جهانی داشت. بوراک ییلماز، ستاره بی چون و چرای ترکیه در بازی یک سال پیش، در سالگرد هت تریکش مقابل هلند، یک پنالتی حساس را مقابل پرتغال از دست داد تا همه امیدهای مردم کشورش را به باد دهد.

این صحنه شاید آخرین صحنه از اقتدار نیمه تمام فوتبال ترکیه باشد. آنها 6 سال بعد از کسب سومی جام جهانی و برای صعود از مرحله گروهی یورو 2008 یکی از رویایی ترین کام بک های تاریخ را زدند و طی 15 دقیقه بازی دو بر صفر باخته را با پیروزی سه بر دو عوض کردند تا به همراه آلمان راهی مرحله حذفی شوند. نیهات کاهوه چی در واپسین دقایق با یک شوت زیر طاقی استثنایی دروازه پیتر چک را باز کرد و قهرمان کشورش در آن مقطع لقب گرفت.


در شبی که مقدونیه شمالی با حذف ایتالیا شگفتی بزرگی خلق کرده بود، ترکیه هم می توانست شگفتی سازی دیگر لقب بگیرد. یاران رونالدو با دو گل در نیمه اول از میهمان پیش افتادند. ییلماز در دقیقه 65 یکی از این گل ها را جبران کرد تا هواداران ترکیه به یاد کامبک رویایی مقابل جمهوری چک در یورو 2008 شروع به رویاپردازی کنند؛ رویایی که به پایان یک طلسم بزرگ ختم می شد. با اعلام پنالتی در واپسین دقایق بازی، این رویا می رفت به واقعیت تبدیل شود. کاپیتان ییلماز پشت توپ ایستاد تا با دبل مقابل پرتغال، تیمش را به بازی برگرداند. کمتر کسی تصور می کرد او پنالتی را از دست بدهد اما ضربه بوراک خیلی اوج گرفت و مماس به تیر افقی دروازه و در میان بهت هواداران ترکیه ای به بیرون رفت. این پایان همه رویاها و شروع کابوسی بزرگ بود! ییلماز بلافاصله بعد از این تراژدی بزرگ خداحافظی خود از تیم ملی را اعلام کرد تا خشم عمومی که علیه او شکل گرفته بود اندکی فروکش کند.

در لحظه ای که با از دست رفتن پنالتی ترکیه، خیال کاپیتان پرتغال از بابت صعود تقریبا راحت شده بود، کاپیتان سفیدپوشان تحت فشار شدیدی بود که در نهایت به خداحافظی احساسی او بعد از پایان بازی انجامید

درست یک سال پیش در چنین شبی، ییلماز مقابل هلند هت تریک کرده بود. او در آن لحظه ها فکرش را هم نمی کرد که کار تیمش در نهایت به اینجا ختم شود. بوراک در فاصله 365 روز از قهرمان فوتبال ترکیه به یک چهره منفور تبدیل شد؛ چهره ای که فوتبالدوستان احساسی ترکیه بلافاصله بعد از بازی با پرتغال حسابی از خجالتش درآمدند. کاپیتان ترکیه به خوبی از چنین جوی آگاه بود و بلافاصله خداحافظی اش از بازی های ملی را اعلام کرد.

نقل قولی از ییلماز بعد از خداحافظی از تیم ملی: این پنالتی مثل یک کابوس تا آخر عمر کنارم خواهد بود.

بوراک ییلماز در حالی از بازی های ملی خداحافظی کرد که در 77 بازی 33 گل برای ترکیه به ثمر رساند. او بعد از هاکان شوکور دومین گلزن برتر تاریخ فوتبالی ملی کشورش به حساب می آید.

 


در کنار حملات شدیدی که کاربران توئیتر به ییلماز طی 24 ساعت اخیر داشتند، ستاره های قدیمی فوتبال ترکیه به حمایت از این بازیکن پرداختند. برای پی بردن به جو غالب، گشتی در رسانه ها و فضای مجازی ترکیه زدیم. چند توئیتی که در ادامه می خوانید مشتی از خروار چند هزار توئیتی است که با هشتگ بوراک ییلماز به پنالتی از دست رفته و خداحافظی این بازیکن واکنش نشان داده اند:

این یکی از توئیت های جالب با هشتگ ییلماز بود: "دلیل امید من به زندگی بوراک ییلمازه! اگه اون می تونه به عنوان یه فوتبالیست زندگی شو بسازه من هم حتی می تونم یه فضانورد باشم!"

خشم از ییلماز بخش قابل توجهی از توئیت های 24 ساعت اخیر را تشکیل می دهد که این یکی از آنهاست: "وقتی به این فکر می کنم که بوراک ییلماز توپ را از هفت متری به تیرک زده می خوام فقط بهش بد و بیراه بگم."

شلیک به صفحه تلویزیون بعد از پنالتی بوراک...
این ویدیو بعد از بازی ترکیه و پرتغال به یکی از ویدیوهای پربازدید فضای مجازی در ترکیه تبدیل شد که بازتابی جهانی داشت. در ویدیوی یاد شده، فردی که اسلحه به دست دارد در حالی که از پنالتی ییلماز به شدت عصبانی شده با شلیک به صفحه تلویزیون، خشم خود را خالی می کند.

در بین کاربران ترکیه ای بودند کسانی که نگاه دیگری به موضوع داشتند، مثل این کاربر که نوشته: "داداش بوراک، من هم بعد از پنالتی بخاطر تو خیلی ناراحت شدم. خداحافظی تو بیشتر از نرفتن به جام جهانی منو ناراحت کرد."

تصاویر مربوط به خداحافظی بوراک از اردونشینان تیم ملی، جزو پر انتشارترین محتواهای ورزشی ترکیه طی دو روز اخیر به شمار می رود.

 


بوراک ییلماز در شرایطی قربانی خشم فوتبالدوستان ترکیه ای شد که تیم ملی این کشور همچنان در باد موفقیت های مقطعی خوابیده و طی این چند سال اخیر نه در عرصه باشگاهی تیم های غول کشی را در رقابت های قاره ای داشته و نه تیم ملی اش توانسته به موفقیت قابل توجهی بعد از صعود به نیمه نهایی یورو 2008 دست پیدا کند. این تیم یک دوره بعد از این موفقیت، نتوانست جواز حضور در یورو را کسب کند. ترکیه طی دو دوره اخیر با وجود صعود به جام ملت های اروپا، نمایشی بسیار ضعیف داشت و موفق به صعود از گروه خود هم نشد. این تیم تابستان گذشته با سه شکست و صفر امتیاز، حذفی تحقیر آمیز از یورو 2021 داشت. ناکامی در صعود به جام جهانی 2022، حسرت حضور در این تورنمنت را دو دهه ای کرد تا فوتبالدوستان ترکیه ای همچنان به مرور چند خاطره تکراری که هر سال قدیمی تر می شوند، بسنده کنند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما