معاون پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: ایران در کمربند خشک و نیمهخشک جهان قرار دارد؛ بنابراین لازم است توجه بیشتری به توسعه فضای سبز متناسب با اقلیم و کاهش مصرف بیرویه آب داشته باشیم. از آنجایی که بخش بیشتر مصرف آب در شهر تهران مربوط به آب شرب و منازل است، کاهش مصرف در هر نوعی ضرورت دارد.
وی با پرداختن به ضرورت کاهش بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی و سطحی گفت: در این زمینه شهرداری تهران توافقاتی با وزارت نیرو داشته است؛ زیرا توسعه فضای سبز جز قوانین و مقررات شهرداری و نگهداشت فضای سبز موجود جز سرمایههای شهر است؛ بنابراین کاهش مصرف آب توسط شهرداری نمیتواند به این معنا باشد که در شرایط خشکسالی میزان آب در اختیار شهرداری برای آبیاری فضای سبز قرار نگیرد تا برای تأمین آب شرب مورد استفاده قرار گیرد. بلکه مدیریت شهری تلاش کرده راهکارهای مناسبی در این زمینه تدوین کند.
احمری ادامه داد: شهرداری تهران در سالهای اخیر اقدامات مؤثری در زمینه توسعه سیستمهای نوین آبیاری، ایجاد فضای سبز سازگار با محیط و اقلیم شهر تهران، استفاده از گونههای گیاهی کم آببر و روش آبیاری تحت فشار، احداث پارک بدون چمن و کاهش برنامه چمنکاری بین ۱۰ تا ۱۵ درصدی در مناطق را انجام داده است که مجموعه این اقدامات میتواند کمک کند تا این سال آبی پرتنش را پشت سر گذاریم.
معاون پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان تاکید کرد: شهروندان همیشه همکاری و همیاری لازم را داشتهاند. بنابراین با تنظیم فشار دستگاههای پمپ آب، استفاده از سرشیرهای کم مصرف و خودداری از مصارف غیرضروری مانند شستوشوی خودرو و معابر میتوانیم در چنین شرایطی تنش آبی را کاهش دهیم.