امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 07:59

Afrang Khabar

1400/9/17 19:59

اکنون چاپ مقاله با روح مراکز تحقیقاتی فعلی سازگار نیست

چاپ مقاله و مراکز تحقیقاتی

به گزارش افرنگ خبر /در ادامه گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، همایش کلیات برنامه های مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات با موضوع بازآرایی تاسیس مراکز تحقیقاتی در قالب کارگروهی برگزار شد.

در این بخش از گردهمایی دکتر شقایق حق جوی، رئیس مرکز توسعه، هماهنگی و ارزیابی تحقیقات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با استفاده از طوفان فکری از معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی خواست تا  نظراتشان را در قالب سه کارگروه، تجمیع و بهینه‌سازی ساختارهای موجود، سیاستگذاری و مدیریت توسعه ساختارهای جدید و سیاستگذاری و مدیریت مراکزی که از روندهای رشد مورد انتظار برخوردار نیستند، اعلام کنند.

در ادامه هر کارگروه جمع بندی از نظرات حاضران، چالش‌ها و  راهکارها اعلام کرد.

دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت پس از استماع صحبت‌های حاضران گفت: در گذشته مراکز تحقیقاتی متناسب با برنامه‌ها و مدل قدیمی که بر پایه امور آموزشی بود، فعالیت می کردند و در نتیجه به سمت چاپ مقاله سوق پیدا کردند، در حالیکه اکنون این مسئله با روح مراکز تحقیقاتی فعلی سازگار نیست.

دکتر پناهی با تاکید بر اینکه تغییر و تحول در ساختار و نگرش ذاتا یک موضوع تحقیقاتی است، افزود: در وزارت بهداشت قصد نداریم در ساختار دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دخالت کنیم. دانشگاه‌ها ماموریت­های خود را اعلام کردند و اکنون ما انتظار داریم که معاونت‌های تحقیقات دانشگاه‌ها متناسب با ماموریت مراکز تحقیقاتی خود را متمرکز کنند.

وی با اشاره به اینکه شیوع کووید_19 به ما نشان داد که مقاله نویسی کافی نیست، افزود: در این جمع کسی نیست که مخالف چاپ مقاله باشد، این یک مسیر است؛ ولی هدف غایی در تحقیقات، مقاله نیست، بلکه تمایل داریم به محصول و فناوری برسیم. به ثروت آفرینی برای کشور برسیم تا به یک قدرت اقتصادی در منطقه تبدیل شویم. نباید بقیه سازمان‌ها ما را به عنوان مصرف کننده قلمداد کنند. باید با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان داروسازی و تجهیزات پزشکی تولیدکننده باشیم.

دکتر پناهی افزود: در اینکه باید تغییر و تحول داشته باشیم هیچ شکی نیست؛ تحول لازمه رشد است؛ ولی این نگرش نباید تخریبی باشد. دانشگاه علوم پزشکی که مرکز تحقیقاتی دارد و در راستای ماموریت‌هایش متمرکز است و برای ما ارزش افزوده دارد، باید به آن بها بدهیم.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت،‌  وی پیشنهاد کرد: برای بقای مراکز تحقیقاتی به نگرش جدید و معیارهای جدید در کشور نیاز است که انتظار داریم دانشگاه‌ها با توجه به شرایط موجود این معیارها را مطرح و جمع‌بندی کنند و به آن پایبند باشند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما