امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 11:50

Afrang Khabar

1400/8/6 11:50

دانشمندان چینی نمونه اولیه یک رایانه کوانتومی به نام "Jiuzhang ۲.۰" با ۱۱۳ فوتون شناسایی شده را ایجاد کردند و با این کار گام مهمی در حوزه افزایش سرعت محاسبات کوانتومی برداشته‌اند.

گام مهم چینی‌ها در توسعه رایانه‌های کوانتومی

به گزارش افرنگ خبر /به نقل از چاینادیلی، دانشمندان در این مطالعه برای ارائه یک روش بسیار کارآمد در نشان دادن افزایش سرعت محاسباتی کوانتومی در حل برخی از وظایف از پیش تعریف شده از یک الگوریتم شبیه‌سازی کلاسیک موسوم به "نمونه‌برداری بوزون گاوسی"(GBS) استفاده کردند.

رایانه کوانتومی "Jiuzhang ۲.۰" با  ۱۱۳ فوتون شناسایی شده می‌تواند فرایند نمونه‌برداری بوزون گاوسی در مقیاس بزرگ را سپتیلیون برابر سریع‌تر از سریع‎ترین ابررایانه موجود جهان، انجام دهد. سپتیلیون در آمریکا برابر با ۱۰ به توان ۲۴ و در انگستان برابر با ۱۰ به توان ۴۲ در نظر گرفته می‌شود.

رایانه کوانتومی(Quantum computer) ماشینی است که از پدیده‌ها و قوانین مکانیک کوانتوم مانند برهم نهی(Superposition) و درهم تنیدگی(Entanglement) برای رایانش استفاده می‌کند. بین رایانه‌های کلاسیک و رایانه‌های کوانتومی تفاوت اساسی وجود دارد. یک رایانه کلاسیک بر اساس قوانین فیزیک کلاسیک دستورهای از پیش تعیین شده‌ای را اجرا می‌کند، اما یک رایانه کوانتومی دستگاهی است که یک پدیده فیزیکی را بر اساس مکانیک کوانتومی و به صورت منحصربه‌فردی درمی‌آورد تا به صورت اساسی یک حالت جدید از پردازش اطلاعات را تشخیص دهد.

این مطالعه توسط "پن جیناوی"(Pan Jianwei) فیزیکدان کوانتومی مشهور چینی انجام شده است.

یافته‌های این مطالعه در مجله" Physical Review Letters" منتشر شد.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما