آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، که قرار است این هفته به پکن سفر کند، روز چهارشنبه از همتای چینی خود خواست که خطوط ارتباطی بین دو قدرت را باز نگه دارد.
به گزارش افرنگ خبر /به نقل از خبرگزاری فرانسه از پکن، آنتونی بلینکن قرار است آخر این هفته به پکن سفر کند تا یک سری مذاکرات با هدف آرام کردن روابط چین و آمریکا انجام شود. دیداری که در ماه فوریه پس از هجوم یک بالن چینی به حریم هوایی آمریکا به تعویق افتاده بود.
روابط سیاسی و تجاری میان آمریکا و چین به دلیل چندین موضوع از جمله روابط بین آمریکا و تایوان، رقابت در فناوری، تجارت یا حتی ادعاهای ارضی چین در دریای چین جنوبی، همچنان پرتنش است.
وزارت امور خارجه چین اعلام کرد: از آغاز سال، روابط چین و آمریکا با مشکلات و چالشهای جدیدی روبرو شده و دقیقا مشخص است که مسئول این وضع کدام طرف است.
وزیر امور خارجه چین در این بیانیه مطبوعاتی موضع جدی چین در مورد مسئله تایوان را که نقطه اصلی اصطکاک بین دو قدرت است و همچنین در مورد سایر نگرانیهای اساسی پکن توضیح داده است.
چین، جزیره تایوان با ۲۳ میلیون نفر جمعیت را یکی از استانهای خود میداند که پس از پایان جنگ داخلی در سال ۱۹۴۹ هنوز موفق به بازگرداندن آن به سرزمین اصلی خود نشده است.
چین دولت و حکومت حاکم بر تایوان را غیرقانونی خوانده، خواهان بازگشت این سرزمین به خاک اصلی چین است و حتی آمادگی خود را برای استفاده از زور در صورت لزوم اعلام کرده است.
اختلافات این دو دولت بر وضع سیاسی تایوان سایه افکنده و هرگونه تلاشی برای اعلام استقلال تایوان با تهدید نظامی پکن مواجه میشود. چین از برقراری روابط دیپلماتیک با کشورهایی که تایوان را به رسمیت بشناسند خودداری میکند و اعلام کرده است کشورهای جهان باید بین تایوان و چین، یکی را برای داشتن رابطه سیاسی انتخاب کنند.
نتیجه آنکه تایوان که یکی از بزرگترین اقتصادهای آسیا و دنیاست اکنون روابط تنش آلودی با جمهوری خلق چین دارد و در سطح جهانی نیز فقط با کشورهای معدودی روابط رسمی سیاسی و دیپلماتیک دارد.
با توجه به این سیاست پکن، واشنگتن از سال ۱۹۷۹ پکن را به رسمیت شناخته است، اما همچنان قویترین متحد و تامین کننده اصلی تسلیحات تایوان است.
حمایت از این جزیره یکی از معدود مسائلی است که دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا همواره بر سر آن توافق دارند. در دوران تصدی تسای اینگ ون، تایوان به آمریکا نزدیکتر شده است.
بنابراین، پکن با هرگونه ارتباط رسمی بین کشورهای خارجی و مقامات تایوانی مخالف است. غول آسیایی آمریکا را متهم میکند که برخلاف تعهدات گذشته خود در این مسیر تلاش میکند.
ارسال نظرات