امروز : چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - 07:14

Afrang Khabar

1403/10/22 19:14

معاون اول‌ رئیس جمهور گفت: گردشگری یکی از مؤثرترین بخش‌های اقتصادی کشور است که به علل متعدد و روشن می‌تواند جایگاه دوم را پس از نفت در کشور داشته باشد.

اقتصاد گردشگری می‌تواند جایگاه دوم پس از نفت باشد

به گزارش افرنگ خبر /محمدرضا عارف صبح امروز (شنبه) در نشست با سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری که در سالن جلسات فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، گفت: هر یک از بخش‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می‌تواند یک وزارتخانه جداگانه داشته باشد، اما به دلایل آثار متقابل این سه حوزه در یک وزارتخانه جای گرفته است.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: در تمام برنامه‌های توسعه کشور به ویژه برنامه سوم توسعه به بعد یک سهم حداقل ۲۰ درصدی گردشگری به اشتغال اختصاص یافته است و باید در نظر داشت رویکرد مهم‌تر از نگاه اقتصادی به فعالیت‌های این وزارتخانه، جنبه فرهنگی است و تمام گردشگران خارجی به دلیل سبقه فرهنگی ایران و با یک نگاه فرهنگی به کشورمان سفر می‌کنند.
 
وی خاطر نشان کرد: به هیچ‌وجه یک نقطه از کشور نمی‌تواند از نظر وضعیت‌های فرهنگی و سیاسی برتر یا کمتر از نقطه دیگر باشد و یا آن بخش از کشور را حذف کرد و تنوع ویژگی‌های میراث فرهنگی ایران می‌تواند انواع سلیقه‌های جهانی علاقه مند به آشنایی با حوزه تمدنی ایران را به داخل جذب کند.
 
معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه تمام کشور‌های منطقه به حوزه تمدنی ایران افتخار می‌کنند و به ذکر خاطره‌ای از گفت‌وگوی خود با یکی از سران کشور‌های خارجی در خصوص سفر به ایران پرداخت و گفت: آن مقام خارجی در دیدار خود اعلام کرد که حاضر است به تنهایی به روستا‌های کشورمان سفر کند تا تمدن را در چهره یک روستایی ایرانی ببیند و از تعامل و صحبت با آنان لذت ببرد که این یک فرصت بزرگ برای کشور است.
 
وی تأکید کرد: اگرچه بخش گردشگری در توسعه اقتصادی بسیار موثر است و باید جایگاه و سهم خود را در برنامه هفتم توسعه مشخص کند، اگر تنها به بخش اقتصادی محدود می‌شویم یک ظلم بزرگ به بخش گردشگری و میراث فرهنگی کشور است.
 
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: در برگزاری کنفرانس‌های علمی همواره از استادان برجسته کشور‌های غربی با وجود برخی موانع اداری دعوت می‌کردیم، اما زمانی که به کشور خودشان بازمی‌گشتند، دانشجویان ایرانی می‌گفتند که نظر آنان به طور کامل درباره ایران عوض شده است و به عنوان سفیر ایران در کشور‌های خود تبدیل شده‌اند و در هر جمعی از مردم و ایران تعریف می‌کنند.
 
عارف با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از مزیت‌های بخش گردشگری و میراث فرهنگی در اقتصاد، فرهنگ و دیپلماسی عمومی کشور تصریح کرد: ایران‌هراسی کنونی در نظام بین‌الملل هیچ ربطی به ایران ندارد که البته نخبگان و برجسته گان کشور نیز در مقابله با این ایران‌هراسی ضعیف عمل کرده و نقش انفعالی داشته است تا جایی که اگر یک فرد در کشور‌های دیگر این ایران‌هراسی را باور می‌کند که اگر به ایران بیاید، وارد یک مکان خطرناک شده است، اما نگاه عمده گردشگران پس از ورود به ایران طی چند روز کاملا به ایران و ایرانیان عوض می‌شود که این مزیت فرصتی برای دیپلماسی عمومی کشور است.
 
وی افزود: کشور‌های غربی در حالی جمهوری اسلامی ایران را به رعایت نکردن حقوق بشر متهم می‌کنند که خود هیچ باوری به این مهم ندارند و رفتار آنان با مردم غزه اوج تمدن غرب است که هیچ صدایی از هیچ تشکل مهم غربی بیرون نمی‌آید و حال جمهوری اسلامی ایران را به  رعایت نکردن حقوق بشر متهم می‌کنند.
 
معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه با ادامه رویکرد و نگاه دولتی به بخش مهم گردشگری و صنایع دستی، وضعیت نامناسب کنونی ادامه خواهد یافت، ادامه داد: در دهه‌های اول انقلاب انجام امور کشور با یک نگاه امنیتی و اینکه باید مراقب مردم باشیم بر دولت تمرکز یافته بود، اما امروز موانع اصل ۴۴ قانون اساسی کاملا برطرف شده است و دولت‌ها هیچ بهانه‌ای نخواهند داشت.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما