امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 03:14

Afrang Khabar

1401/12/2 15:14

محققان در مطالعات حدید خود دریافتند که نوعی قند به نام فروکتوز می تواند نیروی محرکه بیماری آلزایمر باشد.

کشف نشانه‌هایی از محرک جدید برای بیماری آلزایمر

به گزارش افرنگ خبر /علیرغم تلاش‌های دانشمندان و تعدادی از اکتشافات اخیر بیماری آلزایمر همچنان غیرقابل درمان است. تحقیقات قبلی نشان داده است که فروکتوز موجود در مغز به اجداد ما کمک می‌کرده تا به دنبال غذا باشند. اما مطالعات جدید نشان می‌دهد: در دنیای مدرن، تغییراتی که این قند ایجاد می‌کند در واقع می‌تواند با بیماری آلزایمر مرتبط باشد.

به گفته محققان، فروکتوز در بسیاری از غذا‌ها مانند میوه ها، سبزیجات و عسل یافت می‌شود. اما همچنین می‌تواند توسط بدن به طور طبیعی تولید شود، به عنوان مثال از طریق مسیر‌هایی که با مصرف رژیم غذایی پر نمک تحریک می‌شوند.
پژوهشگران توضیح می‌دهند: قند بخش‌های خاصی از متابولیسم مغز را مهار می‌کند و مانع از حواس پرتی و توجه به گذر زمان می‌شود. این عملکرد خاموش کردن برخی از فعالیت‌های مغزی به ما کمک می‌کند تا روی بقا بهتر تمرکز کنیم و همچنین رفتار‌های اکتشافی و ریسک‌پذیر را تحریک می‌کند که همگی برای جستجوی غذا مهم هستند.
در جدیدترین مطالعه، محققان استدلال می‌کنند: این «سوئیچ بقا» اکنون به طور دائم روشن است، حتی با اینکه ما دیگر روز‌های طولانی به دنبال غذا جستجو نمی‌کنیم. این امر باعث می‌شود که ما بیشتر از آنچه برای تولید فروکتوز نیاز داریم، غذا‌های پرچرب، شیرین و شور مصرف کنیم. دانشمندان معتقدند که این موضوع به نوبه خود می‌تواند منجر به التهاب در مغز و در نهایت شرایطی شود که باعث بیماری آلزایمر می‌شود.
یکی از پژوهشگر این مطالعات گفت: ما معتقدیم که در ابتدا کاهش متابولیسم مغزی وابسته به فروکتوز در این مناطق برگشت‌پذیر و مفید بود. اما کاهش مزمن و مداوم در متابولیسم مغزی ناشی از متابولیسم مکرر فروکتوز منجر به آتروفی پیشرونده مغز و از دست دادن نورون با تمام ویژگی‌های بیماری آلزایمر می‌شود.
محققان معتقدند که اثرات فروکتوز و محصولات جانبی آن از جمله اسید اوریک درون سلولی، باعث ایجاد پروتئین‌های مرتبط با بیماری آلزایمر می‌شود. این اثرات شامل کاهش جریان خون به قشر مغز، هیپوکامپ و تالاموس و افزایش جریان خون در اطراف قشر بینایی است.
به گفته محققان، یکی از راه‌هایی که ممکن است این اتفاق بیفتد، از کار افتادن سلول‌های مغزی به نام آستروسیت است که می‌تواند منجر به تجمع پلاک آمیلوئید مرتبط با آلزایمر شود. محققان همچنین به ارتباط بین عوامل خطر مختلف آلزایمر مانند مصرف الکل و تولید فروکتوز و همچنین بررسی مطالعات حیوانی اشاره می‌کنند.
این محقق در ادامه افزود: نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که اگر موش‌های آزمایشگاهی را به مدت کافی با میزان بالای فروکتوز تغذیه کنید، پروتئین‌های تاو و آمیلوئید بتا در مغز دریافت می‌کنند که همان پروتئین‌هایی هستند که در بیماری آلزایمر دیده می‌شود. در ازمایش‌ها نیز می‌توان سطوح بالای فروکتوز را در مغز افراد مبتلا به آلزایمر مشاهده کرد. ما معتقدیم که بیماری آلزایمر توسط رژیم غذایی ایجاد می‌شود.
شرح کامل این تحقیق در مجله Clinical Nutrition منتشر شده است.

کلید واژه

Alternate Text

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما