امروز : سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ - 12:57

Afrang Khabar

1401/9/16 12:57

رییس کل بانک مرکزی گفت: تسهیلات پرداختی به شرکت های دانش بنیان تا پایان آبان ماه ۹۰ همت بوده است که نسبت مدت مشابه سال قبل ۱۲۳ درصد رشد داشته است.

افزایش ۱۲۳ درصدی تسهیلات به دانش بنیان‌ها

به گزارش افرنگ خبر /دکتر علی صالح آبادی که در جلسه امضای تفاهم‌نامه تامین مالی ۱۰۰۰ شرکت ‎دانش‌بنیان و فناور سخن می گفت؛ ضمن قدردانی از فعالیت های شبکه بانکی در حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور تأکید کرد: بانک مرکزی همواره در کنار سایر فعالیت های خود در پشتیبانی از تولید و سایر حوزه ها، از فعالیت های بانک های قرض الحسنه و وام های خرد حمایت می کند. براین اساس بانکهای قرض الحسنه ما به نسبت سایر بانکها از نظر صورت های مالی و نقدینگی وضعیت مطلوبی دارند. بدین معناکه معوقات آنها نزدیک به صفر است و همچنین از دیدگاه شاخص های سلامت بانکی، ترازنامه، سود و زیان وضعیت مطلوب تری نسبت به شبکه بانکی دارند.

افزایش ۱۲۳ درصدی تسهیلات به دانش بنیان‌ها

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از دغدغه های این بانک فراهم شدن بستر ارائه خدمات بانکی غیرحضوری به مردم بوده است، تصریح کرد: همواره در بانک مرکزی تأکید داشته ایم که باید خدمات غیرحضوری در شبکه بانکی محقق شود و مردم برای دریافت برای یک وام خرد نیازی به مراجعه حضوری برای افتتاح حساب و یا ارائه وثیقه نداشته باشند.

وی ادامه داد: براین اساس دستورالعملی در خصوص خدمات غیرحضوری از قبیل افتتاح حساب، سفته الکترونیک، امضای الکترونیک و دریافت آن از بانک پیشتر ابلاغ شد.

رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: همچنین در زمینه تسهیل وثایق مرتبط با وامهای خرد پیش از این دستورالعملی به شبکه بانکی ابلاغ شد و سقف وامهای قرض الحسنه نیز از ۵۰ به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. چراکه نسبت مطالبات غیرجاری بانکهای قرض الحسنه به شدت پایین و ریسک نکول آن نیز کم است.

به گفته دکتر صالح آبادی وام های قرض الحسنه برای اشخاص حقیقی به ۲۰۰ میلیون و حقوقی به ۵۰۰ میلیون افزایش یافت. 

وی با بیان اینکه در وام های بزرگ تولیدی و کلان امکان اخذ قرارداد لازم الاجرا وجود دارد، گفت: برای وام های کوچک نیز این امکان فراهم شد و امکان جایگزینی ضامن با چک، سفته، سیم کارت موبایل نیز وجود دارد. براین اساس در دستورالعمل دریافت وام های خرد از طریق یک و یا ترکیبی از ۱۴-۱۵ نوع وثیقه امکان پذیر شد.افزایش ۱۲۳ درصدی تسهیلات به دانش بنیان‌ها

وی ضمن تاکید بر نقش اعتبارسنجی در پرداخت تسهیلات خرد عنوان کرد: هرچه رتبه اعتباری مشتری بالاتر باشد، ضروری است امکان دریافت وام با وثایق سهل تر میسر شود. چراکه این امر موجب تشویق افراد به خوش حسابی می شود و به نوعی رتبه اعتباری حاصل رفتارهای اجتماعی و اقتصادی فرد خواهد بود‌.
به گفته رئیس شورای پول و اعتبار، رشد ترازنامه بانکهای قرض الحسنه تا ۵ درصد و سایر بانکها ۱.۵ تا ۲ درصد قرار داده شده است تا اینگونه بانکهای قرض الحسنه نسبت به وام دهی به اشخاص تشویق شوند.

وی درباره صندوق های قرض الحسنه خاطرنشان کرد: پس از ۳_۲ سال مقررات این صندوق ها طی ماه های گذشته در شورای پول و اعتبار تصویب و به شبکه بانکی ابلاغ شد و صندوق های موجود می توانند به این واسطه ساماندهی شوند و صندوق های جدید نیز شکل بگیرند‌. همچنین مدتی پیش سامانه شفق در بانک مرکزی رونمایی شد که به صورت رایگان برای انجام عملیات و خدمت رسانی در اختیار صندوق های قرض الحسنه قرار گرفت و از طرفی امکان نظارت بر صندوق ها برای بانک مرکری میسر شد.

 

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما