امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 07:28

Afrang Khabar

1401/7/28 19:28

مادرانی که در دوران بارداری سطوح ویتامین B ۱۲ (کوبالامین) یا B ۹ (فولات) خون آنان افزایش می‌یابد، احتمال بیشتری دارد که فرزندان اوتیسمی داشته باشند.

ویتامینی که خطر ابتلا به اوتیسم را ۳ برابر می‌کند

به گزارش افرنگ خبر /اسید فولیک یک ویتامین B و فرم مصنوعی فولات است که در مکمل‌های غذایی، نان‌ها و غذا‌های غنی شده وجود دارد. سبزیجات با برگ سبز تیره نیز سرشار از فولات است و ویتامین B ۱۲ به طور طبیعی در غذا‌هایی از منابع حیوانی مانند گوشت، لبنیات و تخم‌مرغ وجود دارد.

فولات و B ۱۲ برای رشد جنین مهم است، زیرا کمبود آن در مادران باردار موجب می‌شود فرزند آنان در آینده در معرض خطر بیشتر کم‌خونی و نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا قرار گیرد.

با این حال نتایج مطالعه‌ای نشان داده سطوح بالای فولات (چهار برابر بیشتر از حد طبیعی) در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) را در نوزادان تازه متولد شده سه برابر کند.

به‌طور مشابه مقادیر بیش از حد ویتامین B ۱۲ در مادران خطر ابتلا به اختلال طیف اوتیسم برای نوزادانشان را سه برابر می‌کند.

اگر سطح B ۱۲ و فولات بسیار بالا باشد، خطر ابتلا به اختلال طیف اوتیسم می‌تواند ۱۷.۶ برابر افزایش یابد.

طبق این دستورالعمل زنان در دوران بارداری و قبل از باردار شدن باید روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک مصرف کنند تا فرزند آنان دچار نقص مادرزادی نشود.

با این حال مکمل‌های مولتی‌ویتامین مادر و مصرف غذای غنی شده نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد، زیرا افزایش سطح فولات و B ۱۲ می‌تواند با اختلال طیف اوتیسم مرتبط باشد.

پروفسور ام. دنیل فالن، محقق این تحقیق، گفت: میزان کافی از مکمل‌ها محافظت ایجاد می‌کنند، اما وضعیت اسید فولیک متفاوت است.

ما مدت‌هاست می‌دانیم که کمبود فولات در مادران باردار برای رشد فرزند آنان مضر است، اما چیزی که نتایج به ما می‌گوید این است که مقادیر بیش از حد نیز ممکن است باعث آسیب شود.

ما باید سطوح بهینه این ماده مغذی مهم را هدف قرار دهیم. با وجود اهمیت فولات و B ۱۲ هنوز یک‌چهارم زنان در سنین باروری در ایالات متحده دچار کمبود هستند.

نتایج نشان داد سطوح پایین و بالا فولات با اوتیسم، یک اختلال عصبی رشدی که نشانه‌های آن شامل رفتار‌های تکراری یا غیرعادی، آسیب‌های اجتماعی و ارتباطات غیرطبیعی است، مرتبط بود.

در این مطالعه ۶ درصد از زنان باردار دارای سطوح بالای ویتامین B ۱۲ در خون (بیش از ۶۰۰ پیکومول در لیتر) و ۱۰ درصد دارای فولات بالا (بیش از ۵۹ نانومول در لیتر) بود.

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت محدوده طبیعی فولات بین ۱۳.۵ تا ۴۵.۳ نانومول در لیتر در سه ماه اول بارداری است، اما هنوز محدوده مشخصی برای ویتامین B ۱۲ وجود ندارد.

محققان معتقدند مصرف زیاد غذا‌های غنی شده با اسید فولیک و مصرف بیش از حد مکمل‌ها می‌تواند دلیل این باشد که برخی از شرکت‌کنندگان چنین سطوح بالایی در خون خود داشتند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما