دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشورگفت:کارگری که خود وضعیت چند ماه دیگر خود را نمیداند چه طور و با چه امیدی خواهد توانست برای بقیه کاری انجام دهد؟
به گزارش افرنگ خبر /یکی از بخش هایی که همواره با شوک های اقتصادی آسیب می بینند, کارگران روزمزد هستند. هر اتفاقی که در جامعه بروز کند, این قشر جز اولین ها هستند که شرایط مالی و دستمزدی آنها دچار مشکل می شود.
بیشتر از نیمی از جمعیت شاغل کشور به نوعی در واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی مشغول به کار بوده و جزء قشر کارگری شمرده میشوند. در طول سالیان سال مشکلات و فاصله بین درآمد و هزینه این قشر بر روی هم انبار شده و امروز با میزان حقوق و مزایای دریافتی با وجود گرانی ها باز هم مشکلاتی دارند.
هادی ابوی,دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور در گفت وگو ای در خصوص مشکلات قشر کارگری گفت: کارگران امنیت شغلی ندارند. قراردادهای موقت نیز آسیب جدیتری به امنیت شغلی وارد کرده است. کارگری که خود وضعیت چند ماه دیگر خود را نمیداند چه طور و با چه امیدی خواهد توانست برای بقیه کاری انجام دهد؟
هادی ابوی با بیان این که معیشت و امنیت شغلی کارگری از اهمیت بسیاری برخوردار است افزود: در کل کشور بیش از 50 درصد جمعیت را خانواده کارگران تشکیل میدهند. قراردادهای موقت باعث شده است این قشر امنیت شغلی نداشته باشد و سالهاست که درعرصه اجتماعی و شغلی کارگران اتفاقی نیفتاده است.
وی ادامه داد: وقتی کارگری بعد از 15 سال سابقه، سه ماه به سه ماه با او قرارداد میبندند امنیت شغلی ندارد و هر زمان که میل کارفرما باشد آن کارگر کار خود را از دست میدهد و چنین کارگری هیچ گاه نمیتواند برای خود زندگی بسازد و باید با حداقل دستمزد زندگی را ادامه بدهد و پس اندازی نداشته باشد.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور گفت: امیدی به زندگی برای کارگران صفر است. وضعیت معیشت امروز کارگران با هزینه های بالای مسکن و اقلام خوراکی بسیار دردناک است. تحریم شویم یا کرونا بیاید اولین قربانی، کارگران هستند. در حوزه خدمات خیلی از این کارگران بیمه نیستند و وضعیت آنها بستگی به امرار معاش صاحب اصلی مغازه و بنگاه دارد.
وی ادامه داد: حقوق فعلی تنها نیمی از زندگی یک کارگر را تامین میکند, چرا که صاحب خانه اجاره بها را با بی قانونی بسیار افزایش داده اند. بقیه هزینه زندگی او از کجا باید تامین شود؟ شرایط طوری است که نگران هستیم. وضعیت طبیعی نیست و خطرناک است.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور گفت: فاصله درآمدی کارگر و سایر اقشار بسیار زیاد است بعضی از کارگران، روزمزد و به اصطلاح زیر پلهای هستند و از هیچ جا حمایت نمیشوند. یعنی کارفرمایانی هستند که اعتقادی به پرداخت مزایای شغلی ندارند.
ابوی افزود: وقتی سیل و حادثه میآید دولت کمک میکند و مردم کمک حال دولت هستند. در این شرایط هم دولت باید کمک کند. سیستم کوپنی را برای اقشار پایین ایجاد و کالای رایگان توزیع کنیم تا کارگر بتواند برای کارفرما کار کند. دولت باید از صندوق ذخیره بردارد و به خانواده های کارگری بدهد. ما شرکای اجتماعی دولت هستیم و دولت در این مقطع حساس باید به فریاد کارگر برسد. در جریان کرونا حقوق هیچ کارمندی قطع نشد اما خانوادههای بسیاری از کارگران چندین ماه است که بدون دستمزد هستند.
وی ادامه داد: درست است که حقوق 57درصد افزایش یافت, هم با جراحی اقتصادی قیمت تمام کالاها هم افزایش یافت. سهم مزد در قیمت تمام شده کالا حدود 7تا8درصد است. بنابراین نمی تواند دلیل بر گرانی ها باشد.
کلید واژه
ارسال نظرات