سال گذشته بود که بانوی 65 ساله اهوازی در هنگام پیادهروی عصرگاهی در پارک بلوار کارگر اهواز مورد حمله سه سگ ولگرد قرار گرفت و از نظر جسمی آسیب زیادی دید.

به گزارش افرنگ خبر / از اهواز، بعد از ۶ ماه تازه عصا را کنار گذاشته است و برای بازگشت توانِ پاهایش حالا حالاها باید فیزیوتراپی انجام دهد. سال گذشته بود که در هنگام پیادهروی عصرگاهی در پارک بلوار کارگر اهواز مورد حمله سه سگ ولگرد قرار گرفت و از نظر جسمی آسیب زیادی دید.
خاطرات آن روز همانند کابوسی تلخ تمامی لحظههای زینب خانم 65 ساله را رنگ هراس و وحشت زده است. او با اینکه همیشه از جولان سگهای ولگرد درخیابانها، پارکها و کوچههای کلانشهر اهواز احساس ناامنی میکرد اما هیچوقت فکر نمیکرد که روزی خود نیز قربانی این موجودات ترسناک شود.
حمله سه سگ ولگرد به بانوی 65 ساله
زینب خانم در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره روز حادثه گفت: من عادت به پیادهروی داشتم و آن روز هم همانند روزهای گذشته در پارک کنار دانشگاه آزاد در حال پیادهروی بودم که با سه سگ ولگرد روبهرو شدم. قصد داشتم از کنارشان رد شوم اما آنها به من حمله کردند.
وی با بیان اینکه پس از حمله سگها، او بر روی سنگ فرش پیادهرو از هوش رفت، گفت: حوادث پس از آن لحظه را به خاطر ندارم اما اطرافیانم گفتند که مردم برای کمک آمدند و سریع آمبولانس خبر کردند و مرا به بیمارستان منتقل کردند.
این شهروند اهوازی ادامه داد: پس از انتقال به بیمارستان پزشکان متوجه شدند که شکستگی لگن پیدا کردهام و استخوان پاهایم نیز از چند جا شکسته است.
زینب خانم اضافه کرد: توسط پزشکان تحت عمل جراحی قرار گرفتم و برای درمان شکستگی لگن، برایم پروتز گذاشتند. پس از مرخص شدن از بیمارستان نیز ماهها تحت مراقبت بودم. حالا 6 ماه گذشته و تازه عصا را کنار گذاشتهام و برای بهبودی باید فیزیوتراپی انجام دهم.
وی با بیان اینکه به چه جرمی و تا کی مردم شهر اهواز باید با این معضل دست به گریبان باشند، گفت: اتفاقات ناگواری از حمله سگهای ولگرد به بچهها و دیگر افراد جامعه به صورت مکرر منتشر میشود اما گوش شنوایی وجود ندارد و هیچکس در جهت رفع این معضل کاری انجام نمیدهد.
سگهای قاتل در حاشیه دانشگاه آزاد
بلوار دانشگاه آزاد اسلامی در اهواز اما چندی پیش از حمله سگها به زینب خانم، قتلگاه استاد دانشگاه آزاد بود. مریم جوادپور از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی چندقدم بالاتر از محل این حادثه در اثر حمله سگهای ولگرد دچار سانحه رانندگی شد و جان باخت.
پس از درگذشت عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اهواز در اثر حمله سگهای ولگرد، بیش از ۱۵۰ نفر از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاههای استان خوزستان به منظور پیشگیری از حوادث ناگوار مشابه، خواستار شتاب بخشی به طرح جمعآوری سگهای ولگرد در سطح مناطق شهرستان اهواز شدند.
اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاههای استان در این اطلاعیه با طرح این سوال که در ارتباط با مزاحمت سگهای ولگرد در محدوده سکونتگاههای شهری و حومه شهر چه باید کرد و چه کسی پاسخگو است به بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری استناد کردند.
سکوت متولیان ساماندهی این موجودات
در این بند آمده است که جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی، جمع آوری حیوانات بلاصاحب و دفع حیوانات مریض، مزاحم و ولگرد در سطح شهر بر عهده شهرداری و در حومه شهر از وظایف دهیاریها و فرمانداریهاست، اما تا کنون هیچ اقدامی برای کنترل این جانواران مزاحم در کلانشهر اهواز انجام نشده است.
بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی اهواز، از آغاز سال ۱۴۰۰ تا دی ماه سال گذشته، یکهزار و ۸۶۷ مورد حیوان گزیدگی در اهواز اتفاق افتاده که جدای از صدمات جبران ناپذیر جسمی و روحی هزینهای بالغ بر ۱۸میلیارد تومان روی دست حوزه سلامت گذاشته است.
در حالی که محمود ثابت قدم رئیس سازمان پسماند شهرداری اهواز از اجرای طرح جمعآوری سگهای ولگرد در سطح شهر خبر میدهد اما شهروندان میگویند که هیچ خبری از اجرای این طرح در اهواز نیست.
سگها در شهر برای خود قلمرو تعریف کردهاند
یکی از شهروندان اهوازی ساکن منطقه فرهنگشهر در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: به هر کدام از خیابانهای این منطقه که قدم بگذارید چند سگ ولگرد در حال جولان دادن هستند و یا زیر سایه درختان لم دادهاند و ندیدیم کسی برای رفع این معضل قدمی بردارد.
یکی دیگر از شهروندان ساکن منطقه گلستان اهواز نیز به خبرنگار فارس گفت: در این ماههای اخیر که هوا گرمتر شده است، سگهای ولگرد وحشیتر شدهاند و در اثر حضور آنها، جو رعب و وحشت در خیابانهای این منطقه حاکم شده است.آنها در اطراف زبالهها پرسه میزنند و کوچهها را به تسخیر خود درآوردهاند.
شهروند دیگری هم با بیان اینکه بحث سگهای ولگرد امروز یک چالش اساسی است، گفت: حالا دیگر سگهای ولگرد به صورت گلهای در شهر جولان میدهند و کم مانده که کلانشهر اهواز را تصرف کنند. ظهرها گشتی در شهر بزنید ببینید که چه فاجعهای است.
هاری درمان ندارد
امراله مردانی رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: حیوان گزیدگی و ابتلا به بیماری هاری را از خطرات رها بودن سگهای بلاصاحب در سطح شهر است.
وی گفت: متاسفانه طی چند سال اخیر آمار حیوان گزیدگی در سطح شهرستان اهواز از یک رقم افزایشی برخوردار بود و از 400 مورد ابتلا در سال 1394، به یک هزار و 300 مورد در نه ماه ابتدای سال جاری رسیده است.
مردانی افزود: درمان حیوان گزیدگی در هر فرد معادل 9 میلیون تومان هزینه در بردارد و برای افرادی هم که از طریق گزش سگ به بیماری هاری مبتلا میشوند متاسفانه درمانی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس گزارش دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در هر ۱۵ دقیقه یک مرگ بر اثر هاری در جهان رخ میدهد که ۵۰ درصد این مرگها بر اثر هاری در بین کودکان رخ داده است و ۹۹ درصد موارد انسانی هاری در جهان نیز ناشی از گزش سگ است.
کلید واژه

ارسال نظرات