امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 12:00

Afrang Khabar

1401/4/3 0:0

یک پژوهشگر اجتماعی، با اشاره به موضوع جوانی جمعیت، گفت: جامعه باید از حیث اهمیت افزایش جمعیت، اقناع شود و در این مسیر، نیازمند کارهای مشاوره‌ای و روانشناسی افکار عمومی هستیم.

رابطه سالمندی و افزایش جمعیت

به گزارش افرنگ خبر /محمود صادقی، در گفت و گوای افزود: همانطور که کارشناسان مسائل جمعیتی عنوان می‌کنند، فرصت زیادی برای افزایش جمعیت نداریم. لذا، لازم است هر چه سریع‌تر با رویکرد اجتماعی، مردم را ترغیب به افزایش جمعیت کنیم.

وی با اشاره به بحران سالمندی که در سال‌های نه چندان دور با آن مواجه خواهیم شد، گفت: اگر از امروز برای سالمندان برنامه ریزی نکنیم، قطعاً در آینده با مشکلات عدیده ای برخورد خواهیم کرد که شاید آن زمان نتوان کار خاصی انجام داد.

صادقی ادامه داد: اگر برای سالمندان جامعه برنامه ریزی کنیم، وجود آنها نه تنها بحران نخواهد بود، بلکه می‌تواند فرصتی برای تغییر رویکرد جامعه به افزایش جمعیت شود.

وی توضیح داد: برنامه ریزی برای داشتن سالمندان سالم که زندگی بدون دغدغه‌ای داشته باشند، این ذهنیت را برای سایر افراد جامعه ایجاد می‌کند که دوران سالمندی، دوران زندگی سکون نخواهد بود.

صادقی افزود: سالمندانی که از سلامت جسمی و روانی برخوردار هستند، حتماً برای زندگی در این دوران برنامه خواهند داشت و این گونه نخواهد بود که ما آنها را روی تخت بیمارستان یا منزل ببینیم. بنابراین، از همین امروز باید یک نقشه و برنامه جامع برای زندگی سالمندی ترسیم کنیم.

این پژوهشگر اجتماعی، در ارتباط با رابطه سالمندی و جوانی جمعیت، گفت: وقتی نسل جوان ما با زندگی دوران سالمندی آشنا شود، حتماً از دغدغه‌های او برای تشکیل زندگی مشترک خواهد کاست.

وی ادامه داد: زاد و ولد و افزایش جمعیت، یک رابطه مستقیم با دوران سالمندی سالم دارد و می‌تواند به ترغیب نسل جوان ما برای تشکیل زندگی مشترک و داشتن فرزند، کمک کند.

صادقی افزود: همان طور که صاحب نظران و کارشناسان حوزه جمعیت عنوان می‌کنند، فرصت زیادی برای افزایش جمعیت نداریم. لذا، باید نگاه ما به آینده کشور باشد که قرار است سالمند سالم داشته باشیم، یا سالمندانی که با انواع و اقسام بیماری‌ها و مشکلات روحی و روانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

این پژوهشگر اجتماعی تاکید کرد: رویکرد اجتماعی همراه با تفهیم مسائل روانشناسی در جامعه، می‌تواند به تغییر نگاه جوانان ما برای افزایش جمعیت کمک کند.

وی به موضوعات اقتصادی در راستای کاهش دغدغه‌های جوانان برای تشکیل زندگی مشترک اشاره کرد و گفت: در وهله اول، وظیفه حاکمیت و دولت است که در ابتدا مسیر تشکیل زندگی مشترک را برای جوانان مجرد فراهم کند. قطعاً، کاستن از دغدغه‌های اقتصادی نسل جوان، شرایط را برای افزایش جمعیت فراهم خواهد کرد.

صادقی افزود: نگاه به آینده و داشتن یک کشور جوان، مستلزم فراهم ساختن زمینه‌های ازدواج و زندگی مشترک است. این مهم، جز با تسهیل شرایط اقتصادی و آرامش روحی نسل جوان، ممکن نیست.

این پژوهشگر اجتماعی ادامه داد: ابزارهای تشویقی و تبلیغی برای افزایش جمعیت و زاد و ولد، می‌تواند ما را به داشتن یک کشور جوان در سال‌های آینده امیدوار سازد.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما