امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 04:25

Afrang Khabar

1401/3/26 4:25

طی سال های اخیر رشد سطح زیر کشت «گل محمدی» در روستاهای شهرستان شفت علاوه بر کارآفرینی، رونق اقتصادی نیز برای این مناطق در پی داشته است.

کارآفرینی با رایحه «گل محمدی» در شفت

به گزارش افرنگ خبر /گل محمدی یکی از گیاهانی است که در کشاورزی برخی مناطق ایران مورد توجه قرار گرفته است. محصول این گل خوش‌بو و خوش عطر عموماً گلاب، اسانس و گلبرگ خشک است که از آن در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی و صنایع غذایی استفاده می‌شود.

چند سالی است که به کشت گل محمدی در شفت توجه ویژه‌ای شده به گونه‌ای که حدود ۸ هکتار از اراضی این شهرستان در روستاهای گیلده، به کشت این گل خوش‌بو اختصاص داده شده است.

مقاومت بالای این گل نسبت به کم‌آبی، نیاز کشورهای مختلف به محصولات این گل، هزینه پایین کشت و همچنین برداشت آسان آن از جمله دلایلی است که می‌توان به کشت بیشتر این محصول کمک کند.

گلاب‌گیری در روستای گیلده شفت به صورت سنتی از اواخر قاجار رواج داشت و با ایجاد نخستین سایت گلاب‌گیری جدید در سال ۸۹، باغ‌ها و سایت‌های گلاب‌گیری در این روستا توسعه یافت و امروزه گلاب‌گیری روستای گیلده به عنوان یک میراث ارزشمند به ثبت ملی رسیده است.

عصر امروز به رسم هر ساله مراسم سنتی گلاب‌گیری در قالب جشنواره گلاب و گل با هدف احیای سنت‌های بومی و محلی و ترویج و توسعه فرهنگ تغذیه سالم در گیلده برگزار شد.

 

رشد کشت گل محمدی در شفت

«مرتضی محمدی» یکی از ساکنان روستای گیلده در اوایل دهه ۹۰ با راه‌اندازی نخستین سایت گلاب‌گیری، به شکل جدید با دستگاه را ترویج داد و یک سال بعد با برگزاری جشنواره سنتی گلاب‌گیری در این روستا اقبال مردمی به توسعه باغ‌های گل و گلاب‌گیری در این روستا را افزایش داد.

وی در گفتگو ای با اشاره به افزایش سطح زیر کشت گل محمدی از ۲ هکتار به ۸ هکتار در گیلده، افزود: با در نظر گرفتن سطح زیر کشت روستای جیرده در مجموع ۱۵ هکتار از اراضی باغات این دهستان به کشت گل محمدی اختصاص یافته است.

محمدی به تولید شش تنی گلاب در سال جاری اشاره کرد و گفت: ما با راه اندازی این کارگاه به طور مستقیم برای ۶ نفر و غیر مستقیم ۳۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه از دستگاه صنعتی پیشرفته مدرن و سنتی کلاسیک در این کارگاه برای گلاب گیری استفاده می‌شود، افزود: با توجه به حضور گردشگران گلاب گیران این روستا از مشکلاتی نظیر نداشتن تابلو اطلاع رسانی، جاده مناسب و اختصاص ندادن نهاده‌های کشاورزی رنج می‌برند.

 

فعالیت واحد گلاب‌گیری سنتی و صنعتی در شفت

مدیر جهاد کشاورزی شفت در گفتگو ای با اشاره به اینکه سالانه ۴ هزار لیتر گلاب در این شهرستان تولید می‌شود، بیان کرد: سطح زیرکشت گل محمدی در این شهرستان ۳۸ هکتار است و ۴۰ تن گل فرآوری می‌شود.

محمدرضا یوسف نژاد با اشاره به اینکه یکی از لطیف‌ترین، زیباترین و خوشبوترین صنایع ایران گلاب گیری است، افزود: برای حمایت از باغداران ۵۵۰۰ اصله نهال گل محمدی از نوع رقم کاشان یارانه‌ای بین باغداران شفت توزیع شده است.

وی با تاکید بر اینکه سایت الگویی گل محمدی جبرای حمایت از باغداران پرورش دهنده گل محمدی راه اندازی شده است، ادامه داد: در راستای حمایت بیشتر از این باغداران از سال‌های گذشته تاکنون ۳۰ نفر برای دریافت تسهیلات کم بهره به صندوق کارآفرینی امید معرفی شده اند.

مدیر جهاد کشاورزی شفت مقاوم بودن گل محمدی در شرایط آب و هوایی و کم آب خواه بودن را از مزایای این گل برشمرد و گفت: گل محمدی در این منطقه به دلیل شرایط آب و هوایی از اسانس و عطر بالایی برخوردار است.

یوسف نژاد با اشاره به اینکه مدت زمان به ثمر نشستن این محصول کوتاه بوده و درآمدزایی مناسبی برای کشاورزان دارد، اضافه کرد: همین عوامل سبب شده توسعه کشت گل محمدی در سطح باغات غیر مثمر با جدیت دنبال و فرصت‌های متعدد شغلی در این بخش ایجاد شود.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما