امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 12:29

Afrang Khabar

1401/3/22 12:29

تحقیقات جدید نشان داده که معده یک نوع کرم خاص دارای آنزیم‌هایی است که می‌توانند پلاستیک را تجزیه کنند.

بازیافت زباله‌ها با کرم‌های پلاستیک خوار

به گزارش افرنگ خبردانشمندان حالا امیدوارند بتوانند از این موجودات که تحت عنوان «ابرکرم» شناخته می‌شوند، به‌عنوان روشی جایگزین برای مواجهه با مشکل زباله‌های پلاستیکی استفاده کنند.


پژوهشگران استرالیایی دریافته‌اند که شفیره یا لارو «زوفوباس موریو» یا در اصطلاح عامیانه ابرکرم می‌تواند پلاستیک پلی‌استایرن را بخورد و آن را تجزیه کند. دکتر «کریس رینکی» می‌گوید: «ابرکرم‌ها شبیه مراکز کوچک بازیافتی هستند که پلی‌استایرن را با دهان خود می‌شکنند و آن را به باکتری‌های درون معده خود می‌دهند.»

دانشمندان دانشگاه کویینزلند مواد مختلفی را در طول سه هفته به خورد سه گروه از ابرکرم‌ها دادند. گروهی که پلی‌استایرن را دریافت کرده بودند، حتی دچار اضافه‌وزن شدند. محققان دریافتند که چندین آنزیم در معده این کرم‌ها قادر به تجزیه پلی‌استایرن و استایرن است. این مواد به‌وفور در ظروف غذا‌های بیرون‌بر، عایق‌ها و قطعات خودرو استفاده می‌شود.

تولید آنزیم معده اَبَرکرم‌ها برای بازیافت پلاستیک

این تحقیقات که نتایج آن در مجله Microbial Genomics منتشر شده، قرار نیست به ساخت مراکزی پر از ابرکرم برای خوردن پلاستیک تبدیل شود. در عوض، دانشمندان امیدوارند که مؤثرترین آنزیم در معده این موجودات را پیدا کنند و آن را در آزمایشگاه بازتولید نمایند تا به روشی مقیاس‌پذیر برای بازیافت پلاستیک دست یابند. دکتر رینکی می‌گوید مواد حاصل از تجزیه پلاستیک‌ها سپس می‌تواند توسط سایر میکروب‌ها برای تولید ترکیبات ارزشمند مثل بیوپلاستیک استفاده شود.

اگرچه محققان قبلاً هم دریافته بودند که برخی از شفیره سوسک‌ها می‌توانند پلی‌استایرن را تجزیه کنند، اما ظاهراً این مطالعه جدید یک گام در این زمینه فراتر رفته و بررسی‌های بیشتری در زمینه چگونگی وقوع این فرایند در سطح مولکولی انجام داده است و این قضیه در تبدیل این رویکرد به یک روش بازیافت نوین اهمیت زیادی دارد.

بااین‌حال، هنوز چالش‌های زیادی باید از پیش رو برداشته شود تا دانشمندان بتوانند از آنزیم‌های این موجودات برای تجزیه و تبدیل پلاستیک استفاده کنند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما