امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 06:46

Afrang Khabar

1401/3/22 6:46

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت کشاورزان حداقل باید 4 محصول را انتخاب کنند تا هم قیمت بالاتر و هم پاداش عملکرد بالاتری را دریافت کنند .

قرار گرفتن 8محصول دسبدمحصولات کشاورزی پرمحصول

به گزارش افرنگ خبرمعاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت:  هشت محصول در پرتفو یا سبد سودآور تولید محصولات کشاورزی قرار می گیرند، بسته به این که کشاورزان حداقل باید 4 محصول را انتخاب کنند و براساس میزان تولیدی که به دولت ، اتحادیه ها ، صنایع ارائه می دهند هم قیمت بالاتر را دریافت می کنند و هم با توجه به عملکردی که خواهند داشت پاداش عملکرد بالاتری را دریافت کنند.

قرار گرفتن 8 محصول درسبد محصولات کشاورزی پر محصول

دکتر قربانی  گفت حداکثر یک ماه آینده این برنامه را رسانه ای می کنیم و نظر کارشناسان خبرگان و اتحادیه ها را دریافت می کنیم و بعد هم در شورای قیمت گذاری مطرح خواهیم کرد .
هشت  محصول گندم، جو، ذرت دانه ای ، سویا، پنبه ، چغندر قند، کلزا و عدس را داریم، محصولات اساسی ، هم نهاده های دام و طیور را داریم و هم حبوبات را در سبد قرار دادیم.
در ارتباط با دانش بنیان ها  کشاورزانی که عملکرد پایین دارند ، برنامه ای را وزارت کشاورزی نهایی کرده است تحت عنوان خوشه های تولید ما از ظرفیت پیشروها برای افزایش عملکرد کسانی که پایین تر است استفاده می کنیم.
وی افزود در ارتباط با محدود سازی محصولات جالیزی هم در  همین برنامه پرتفوی آن را دیدیم که هم محدود محصولات سطح زیرکشت خواهیم داشت و عوارض صادراتی را ارتقا بدهیم که خیلی جذابیت نداشته باشد که کشور ما باتوجه به این که همه کشورها تغییر سیاست تولیدی از محصولات پرآب بر به سمت کم آب بر می برند  بروند.

قربانی گفت در ارتباط با دانش بنیان ها ، از دانش و ظرفیت شرکت های دانش بنیان می توانیم ارتقای بهره وری و عملکرد در هکتار را داشته باشیم و ارزان سازی تولید را داشته باشیم و به همین دلیل هم با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در ابتدای سال، آیین نامه حمایت از تولید محصولات دانش بنیان بخش کشاورزی و منابع طبیعی  تصویب شد.

وی گفت این ایین نامه در چهار محور اصلی تصویب شد، یک افزایش سهم دانش بنیان ها ، که  وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده است با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،‌20 درصد تعداد شرکت های دانش بنیان بخش کشاورزی را افزایش دهد و محصولات دانش بنیان را هم از طریق تسهیلات ارزان قیمتی که در اختیار کشاورزان قرار می دهیم یک بازار تضمین شده را برای آن تدارک می بینیم که نفوذ دانش و فناوری را به بخش کشاورزی داشته باشیم.
حوزه دوم افزایش بهره وری و حوزه سوم ارتقای توان و تاب آوری کشور و چهارم در آیین نامه دانش بنیان توسعه زنجیره محصولات دانش بنیان را داشتیم که الان در حال تدوین دستورالعمل های اجرایی هستیم که آن را بتوانیم در سطح ملی عملیاتی کنیم . 
اقای ورمزیاری عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه افزایش سطح زیر کشت بستگی به ورود دانش اموختگان به مزارع دارد گفت در این زمینه مشکلاتی داریم که دانش آموختگان نمی توانند وارد مزرعه بشوند یا کمتر می توانند بشوند.
یک نهادسازی در این زمینه انجام شده است و نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در کشور تشکیل شده است و یکی از کارکردهایی این نظام بایستی کار می کرد همین بوده است که بین کشاورز از یک طرف و دانش آموخته از طرف دیگر ارتباط برقرار کند و در هماهنگی با همدیگر آن خلاء عملکرد را برطرف کنند و چنین نقشی به شکل مناسب جدی ایفا نشده است که از آن طرف دانش آموخته ما کارورزی ببیند و مهارت آموزی داشته باشد در کنار بحث های نظری و عملی که در دانشگاه دیده آماده ورود به عرصه شود.

ما در حال حاضر با اراضی در حال تعطیل و نیمه تعطیل و با این رشد شهرنشینی ، بیشتر از این شاهد این موضوع خواهیم بود.
بایستی دسترسی کارورزی  به اراضی کشاورزی به عنوان یکی از عوامل تولید در قالب های مختلف تصویب کنیم.
دکتر قربانی  گفت : ماده 7 آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان تصویب شده  از طریق عملیات سازی سهم بری دانش از تولید کشاورزی طرح سردار سالانه 20 درصد مزارع کوچک در قالب این طرح  ارتقای بهره وری خواهند داشت  که  در سال 1400 به کمک نظام مهندسی  تست اولیه شد و امسال عملیات اجرایی ان شدت بیشتری می گیرد. 

قربانی همچنین در ارتباط با  توزیع دانه های روغنی در نقاط مختلف کشورگفت  ما هم اکنون  از اراضی درجه دو برای کشت دانه های روغنی .استفاده می کنیم .
درجه یک را برای گندم و چغندر و سایر محصولاتی که اهمیت آن ها بالاتر است.

وی همچنین افزود برنامه ای را هم در این آیین نامه دیدیم و جزو برنامه محوری است و تفاهم نامه با قرارگاه خاتم الانبیاء منعقد شد در ارتباط با اراضی زهکش شمال کشور که تا سه سال آینده ضریب خوداتکایی در دانه های روغنی را به بالای 50 درصد می رسانیم.
دکتر قربانی با اشاره به خبرهای خوش کشاوررزی گفت  هم یارانه کاشت محصولات مختلف کشاورزی و، کالاهای ارزان  کشاورزی که  به صورت بلاعوض در هر هکتار عددی را پرداخت می کنیم و همچنین تسهیلات ارزان قیمت برای تقویت تولید در اختیار تولیدکنندگان قرار می دهیم.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما