امروز : سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ - 05:07

Afrang Khabar

1401/3/16 17:7

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: شهرداری‌ها باید در ایجاد بازارچه‌های مرزی اقداماتی انجام دهندکه محقق نشده و وزارت کشور باید پای کار بیاید.

وزارت کشور در ایجاد بازارچه‌های مرزی ورود کند

به گزارش افرنگ خبر /آقای علی بابایی کارنامی در گفتگو با رادیو اقتصاد ابعادی از مسائل مطرح در بحث مشاغل خانگی، قانون کسب و کار، نقش نظارتی و اقدامات مجلس دراین حوزه را تشریح کرد.

مشروح گفتگوی یاد شده به این شرح است:
مجری: در رابطه با بحث مشاغل خانگی در بین خبر‌ها می‌بینیم که دولت یک رویکرد مثبتی در حمایت از این مشاغل مدنظر قرار داده است با این تفاسیر وضعیت این مشاغل را چطور می‌بینید؟ آیا اقداماتی که انجام شده واقعا جوابگو و کافی بوده است یا نه؟
آقای بابایی کارنامی: مشاغل خانگی در طول فرهنگ کارآفرینی در کشورمان در طول تاریخ بدون اینکه ساختاری داشته باشد مطرح بوده، اما از سال ۱۳۸۸ به بعد تقریبا قواعد بسیار خوبی را دولت و مجلس وقت طراحی کردند و تمام ابعاد و مزایای مشاغل خانگی در آن قانون تقریبا دیده شده و ظرفیت‌های بسیار خوبی هم ایجاد شد. متاسفانه در بخش اجرا ما نتوانستیم. یکی از اشکالاتی که در کشور داریم این است که قوانین بسیار خوبی برای توسعه داریم، اما در اجرا سلیقه‌های دستگاه‌های اجرایی به صورت‌های مختلف مضاعف می‌شود و بسیاری از قوانین کارآمد در کشور یا اجرا نمی‌شود یا اگر اجرا می‌شود ناقص اجرا می‌شود. مشاغل خانگی بحث بسیار مهمی در حوزه رشد اقتصادی در دنیا و جزو شاخص‌های رشد اقتصادی است. قیمت تمام شده مشاغل خانگی بسیار پایین و در حوزه اقتصاد خرد و کلان هم بسیار موثر است و می‌تواند کشور‌ها را زود به سرانجام توسعه برساند.


مجری: باتوجه به اینکه می‌گویید قوانین خوبی داریم و متاسفانه به درستی اجرا نشده است، چرا این مجلس به عنوان نهاد ناظر، نظارت را پرقدرت در این زمینه شکل نداده و اگر شکل داده چرا تا الان به درستی این قوانین اجرا نشده است؟
بابایی: عدم اجرای قوانین در کشور قبل از اینکه اعمال نظارتی مطرح شود بحث فرهنگی دارد. ما با خیلی از این قوانین به طور روزمره درگیر هستیم.
شهروندان در مباحث مختلف مکاتبات و تماس‌هایی دارند و در خواست می‌کنند که ما تماس بگیریم و پیگری کنیم. می‌گویند شما زنگ بزنید شما نامه بنویسید. این همان سلیقه‌ای برخورد کردن با قوانین است. قانون، محرک توسعه است یعنی ما به جای اینکه قوانین را بشکنیم یا سلیقه‌ای عمل کنیم باید ضعف‌های قوانین را پیدا کنیم و طرح را در مجلس اصلاح کنیم که در حقیقت هر چه انجام می‌دهیم براساس قوانین انجام می‌شود نه اینکه همان قوانین قبلی را نقض کنیم. بگوییم ما می‌خواهیم به مردم خدمت کنیم. این‌ها مشکلاتی است که در کشور ریشه فرهنگی دارد. از ابعاد نظارتی مجالس مختلف اعمال نظر نکردند. مجلس یازدهم که ما هستیم نظارت بر اجرای قوانین در حوزه مشاغل خانگی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. جلسات زیادی در این خصوص داشتیم. کمیسیون‌های نظارتی در حوزه‌های مختلف پایش می‌کنند. از جمله در این بحث بسیار مهم خیلی اتفاق نظر داشتیم و می‌شود گفت اثراتی گذاشته است. رسیدیم به یک مرز مهم که همان قانون کسب و کار است. ما در بحث کسب و کار و سلیقه‌ای برخورد کردن می دیدیم که بعضی دستگاه‌ها در بحث صدور مجوز‌ها سلیقه‌ای برخورد می‌کردند.

 

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما