حتما تاکنون احساس کرده اید که در روزهای آفتابی حال بهتری داشته و روحیه شما شادتر است. در این یادداشت به بررسی این می پردازیم که آیا این مساله از نظر علمی صحت دارد یا خیر؟
به گزارش افرنگ خبر /متخصصین توصیه می کنند که نهایت استفاده را از نور خورشید ببرید، اما در هنگام حضور در زیر نور آفتاب، حتما از پوست خود محافظت کنید.
در بسیاری از نقاط جهان، این باور عمیقاً ریشه دار وجود دارد که روزهای آفتابی باعث می شوند احساس شادی بیشتری داشته باشیم. این موضوع از نظر منطقی و تجربی به نظر درست می رسد اما شواهد علمی در این رابطه به طرز شگفت انگیزی مبهم هستند.
گفتنی است مطالعات مختلفی وجود دارد که از این نظریه حمایت می کنند. برای مثال، در سال ۲۰۱۳، محققان در دانشگاه فرای برلین گزارش دادند که افراد مورد بررسی در روزهای آفتابی نسبت به افرادی که در روزهای ابری مورد نظرسنجی قرار گرفتند، احساس رضایت بیشتری از زندگی داشتند. با این حال، یک مطالعه بزرگتر به رهبری دانشگاه هومبولت در برلین که شامل بیش از ۱۰۰۰ فرد داوطلب بود، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مردم در روزهای آفتابی تر از خلق و خوی مثبت بیشتری برخوردار هستند به دست نیاورد البته در این مطالعه مشخص شد افراد در روزهای آفتابی کمتر احساس خستگی می کنند.
از سوی دیگر باید توجه داشت که بسیاری از افراد در فصل زمستان دچار افسردگی فصلی می شوند. متاسفانه شواهد علمی در این زمینه نیز چندان واضح نبوده و نتایج یک مطالعه در ایالات متحده که شامل بیش از ۳۸ هزار شرکت کننده بود، نتوانست هیچ ارتباطی بین قرار گرفتن در معرض نور خورشید و خطر افسردگی پیدا کند. به طور خلاصه، شواهد مربوط به اثرات افزایش خلق و خوی آفتاب آنقدرها که فکر می کنید قوی نیستند.
با این حال، وقتی صحبت از نور خورشید و سلامتی می شود، شواهد علمی واضح تر است. در حالی که آفتاب بیش از حد بدون شک برای پوست محافظت نشده شما مضر است، قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز از بسیاری جهات مفید است زیرا به بدن اجازه می دهد ویتامین D بیشتری تولید کند که می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و فشار خون را کنترل و مزایای سلامتی دیگری داشته باشد.
در خاتمه گفتنی است قرار گرفتن صبحگاهی در معرض نور کافی روز نیز برای ایجاد ریتم شبانه روزی که برای خواب سالم ضزوری است، مهم است.
کلید واژه
ارسال نظرات