تقریبا ۲.۸ درصد زنان حداقل یک بار در زندگی خود به سرطان دهانه رحم مبتلا میشوند. آمار ابتلا به سرطان رحم در ایران نشان میدهد سالانه بهطور متوسط دستکم هزار نفر به این بیماری دچار میشوند.
به گزارش افرنگ خبر / تحقیقات جدید نشان میدهد اضافه وزن خطر ابتلا به سرطان رحم در زنان را دو برابر افزایش میدهد. در ادامه هرآنچه باید در مورد علائم و نشانههای سرطان رحم بدانید آورده شده است.
تقریبا ۲.۸ درصد زنان حداقل یک بار در زندگی خود به سرطان دهانه رحم مبتلا میشوند. آمار ابتلا به سرطان رحم در ایران نشان میدهد سالانه بهطور متوسط دستکم هزار نفر به این بیماری دچار میشوند. تحقیقات جدیدی که در بریتانیا انجام شده نشان میدهد از هر ۳۶ زن یک نفر در این کشور به سرطان رحم مبتلا میشود که در یکسوم موارد چاقی دلیل اصلی بروز آن است. این مطالعه نشان میدهد که به ازای هر پنج واحد اضافی شاخص توده بدنی (BMI) خطر ابتلا به سرطان رحم در زنان ۸۸ درصد افزایش مییابد.
افزایش دو برابری خطر ابتلا به سرطان رحم با اضافه وزن
هدف محققان از این تحقیق این است که بتوانند با استفاده از داروهای تنظیمکننده سطوح هورمون، خطر ابتلا به این بیماری را در افرادی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آن هستند کاهش دهند. اما هیزلوود، نویسنده اصلی این مقاله توضیح میدهد: «این مطالعه اولین گامی است که در جهت چگونگی استفاده از آنالیزهای ژنتیکی برای پرده برداشتن از اینکه چاقی چطور باعث سرطان میشود انجام شده و در تلاشیم تا متوجه شویم چه کاری برای مقابله با آن میتوان کرد.»
علائم سرطان رحم چیست؟
علائم اصلی سرطان دهانه رحم عبارتند از:
*خونریزی یا لکه بینی حتی پس از یائسگی
*عادات ماهیانه سنگین و غیرمعمول
*خونریزی واژینال بین دورههای عادت ماهیانه
*تغییرات در ترشحات واژن
علائم دیگری را نیز میتوان به عنوان نشانههای ابتلا به سرطان دهانه رحم در نظر گرفت. ازجمله توده یا تورم در شکم یا بین استخوانهای لگن، درد در ناحیه کمر یا استخوانهای لگن، درد هنگام رابطه جنسی و خون در ادرار.
از آنجایی که اقدام سریع به تشخیص و درمان این بیماری کمک میکند مهم است که در صورت مشاهده این علائم سریعا به پزشک مراجعه کنید.
چه کسانی بیشتر در خطر ابتلا به سرطان رحم هستند؟
یکی از دلایل اصلی ابتلا به سرطان رحم داشتن سطح بالا هورمون استروژن است که در صورتی که اضافه وزن داشته باشید، هرگز زایمان نکرده باشید، بعد از ۵۵ سالگی یائسه شده باشید، بعد از ۵۵ سالگی تجربه سقط جنین داشته باشید، سندروم تخمدان پلی کیستیک داشته باشید و یا از برخی درمانهای جایگزینی هورمون استفاده کرده باشید میتواند رخ دهد.
از سایر عوامل خطر سرطان رحم میتوان به دیابت، سابقه خانوادگی، انجام پرتودرمانی روی لگن یا مصرف داروهایی نظیر تاموکسیفن که برای درمان سرطان سینه استفاده میشود نام برد. در ضمن اگر رحم خود را با جراحی برداشته باشید در خطر ابتلا به این سرطان نخواهید بود.
چگونه خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش دهیم؟
سرطان رحم همیشه قابل پیشگیری نیست، اما میتوان اقداماتی در جهت کاهش خطر ابتلا به آن انجام داد. ازجمله:
*مطمئن شوید که وزنتان را در محدوده سالمی نگه میدارید.
*فعال باشید و بهطور منظم ورزش کنید.
*رژیم غذایی سالم داشته باشید و مصرف الکل را کاهش دهید.
ارسال نظرات