امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 05:48

Afrang Khabar

1401/1/26 5:48

امام جمعه موقت تهران گفت: اقتصاد دانش بنیان و مدیریت دانش بنیان راه برون رفت کشور از مشکلات اقتصادی کنونی است.

اقتصاد دانش بنیان، راه برون رفت کشور از مشکلات

به گزارش افرنگ خبر /حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، علم و فناوری و نوآوری را از مهمترین ارکان اقتدار هر نظام سیاسی دانست و افزود: جایگاه امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی اقتدار آفرین آن، محصول آراستگی این نهاد به مقوله علم و ایمان است.

خطیب نماز جمعه موقت تهران، با بیان اینکه علم مبتنی بر دانش خلق ثروت می‌کند، تصریح کرد: در حوزه‌هایی که امروز نظام جمهوری اسلامی ایران در موقعیت اقتدار و ثبات قرار دارد، محصول گام‌های استواری است که بر اساس دانش و علم برداشته شده است.

امام جمعه موقت تهران، افزود: بی تردید هر کشوری بر دانش و فناوری تکیه زد، عزت و اقتدار را از آنِ خودش کرده است.

وی اظهار کرد: اقتصاد دانش بنیان، سیستم اقتصادی است که در آن تولید کالا و خدمات عمدتا مبتنی بر فعالیت‌های دانش محور است و دانش خلق ثروت می‌کند نه منابع طبیعی، نه کارگر و نیروی انسانی ساده؛ در این سیستم از نوآوری‌های علمی و فنی برای خلق ثروت استفاده می‌شود نه از صادرات خام.

حجت الاسلام ابوترابی فرد در ادامه به شعار سال اشاره کرد و افزود: در اسلام نیز به اهمیت دانش به عنوان یک محور عزت و اقتدار آفرین اشاره و بر علم و ایمان در کنار هم تاکید شده است.

امام جمعه موقت تهران گفت: برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان، باید مدیران ارشد و میانی کشور نیز متحول شوند و نگاهشان بر همین اساس باشد، بنابراین اقتصاد دانش بنیان یک مساله بسیار مهمی است که مسئولان در مدیریت آن نقش محوری دارند، تا تولید به عنوان موتور محرک کشور بتواند هم پیشرفت کند و هم نیاز‌های جامعه را مبتنی بر فناوری‌های روز پاسخگو باشد.

خطیب جمعه تهران افزود: هم اکنون ۴۰۰ هزار فارغ التحصیل دانشگاه‌ها در شرکت‌های دانش بنیان فعالیت می‌کنند که باید در چله دوم انقلاب از ظرفیت نیروی انسانی ماهر و متخصص برای اقتصاد دانش بنیان نگاه ویژه داشت تا نتایج آن در جامعه ملموس باشد.

حجت الاسلام ابوترابی فرد تاکید کرد: امروز بیش از همه روشن است که ثروت اصلی نیروی انسانی است نه منابع مادی، چراکه این نیروی انسانی ماهر و مسلط به فناوری می‌تواند خود تولید ثروت کند، البته در کشور‌های به اصطلاح جهان سوم دانش تولید می‌شود، اما کمتر به فناوری منجر می‌شود، چراکه کشور‌های به اصطلاح توسعه یافته در چنین شرایطی از این نیرو‌ها بهره برداری و فناوری آن‌ها را به نفع خود به کار می‌گیرند.

امام جمعه موقت تهران گفت: خوشبختانه در کشور ما در این زمینه اقدامات بسیار مناسبی برای ارتباط بین دانش با فناوری صورت گرفته است که یکی از نمونه‌های بارز آن شهید مسعود علی محمدی در فناوری هسته‌ای بود که همه مقاطع تحصیلی خود را در کشور گذراند و دستکم ۵۰ مقاله به نام خود در ISI ثبت کرد، بنابراین مسئولان هم در کشور باید تلاش کنند فاصله بین علم و دانش را به فناوری و تولید از هر زمان دیگری کوتاه‌تر کنند.

 

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما