با تلاش محققان جهاد دانشگاهی در تولید بذرهای هیبریدی، قدمهای قابل توجهی در قطع وابستگی به واردات بذر برداشته شد.
به گزارش افرنگ خبر / اگر چه ایران حائز رتبه دوم جهان در تولید خیار، رتبه سوم در تولید خربزه و رتبه پنجم در تولید پیاز است و رتبههای تک رقمی دیگری هم در برخی محصولات کشاورزی دارد، اما این رتبهها زمانی میتواند برای ما افتخار آفرینتر باشد که بذرهای این محصولات هم ایرانی و بومی باشد.
این در حالی است که آقای علیرضا دولت یاری مدیر بانک گیاهی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران میگوید: ما تولید کننده هستیم، اما ۹۸ درصد بذرها از خارج کشور وارد میشود.
بذرهایی که با واردات آن در این چند دهه هم ارز زیادی از کشور خارج و هم واسطه گری تقویت شد و این فقط بخشی از ماجراست.
آقای دولت یاری در این باره معتقد است:بذرهایی که اروپاییها و آمریکاییها تولید میکنند متناسب با اقلیم خودشان است.
در این شرایط، جهاد دانشگاهی از چند سال پیش طرح تولید بذر هیبریدی خیار، گوجه، کاهو و فلفل را به بانک گیاهی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران سپرد که حالا نتایج این دانش فنی پیچیده و پرهزینه پیش روی ماست.
آقای بهنام مندک (به ضم میم و فتح دال) کارشناس بانک گیاهی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در این باره میگوید: کیفیت بذر خیار تولیدی این مرکز به لحاظ طعم، مزه و ماندگاری نسبت به خیارهای موجود دربازار بسیار مطلوبتر است.
وی درباره بذرهای هیبریدی گوجه فرنگی تولیدی این مرکز هم گفت:ما در این باره از ۶۰ خط به ۸ خط خالص و مطلوب رسیدیم.
قطعا همه این تولیدات با نمونههای خارجی مقایسه میشود و آقای دولت یاری مدیر بانک گیاهی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در این باره میگوید: برای مثال بذرهای کاهوی تولیدی در این مرکز کاملا قابل رقابت با بذرهای شرکتهای بزرگ دنیاست.
بسیاری از این بذرها در حال گذراندن مراحل ثبت است و به زودی روانه بازار میشود.
قطعا جهاد دانشگاهی در ۵ سال اخیر با این کار پرهزینه و واجد دانش فنی بسیار پیچیده به دنبال قطع وابستگی به واردات بذر و تولید بذرهای بومی و متناسب با اقلیم کشورمان است.
کلید واژه
ارسال نظرات