مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان در پیامی به مناسبت روز جهانی آب نوشت: دشتها و منابع زیرزمینی آب استان اصفهان به دلیل برداشتهای بی رویه در وضعیت بحرانی و فوق بحرانی قرار دارند.
به گزارش افرنگ خبر /حسن ساسانی مدیر عامل شرکت آب منطقهای اصفهان ضمن تبریک سال نو پیامی به مناسبت دوم فروردین ماه روز جهانی آب منتشر کرد؛
در متن این پیام آمده است:
سازمان ملل متحد هر سال بهمناسبت روز جهانی آب در ۲۲ مارس، شعاری را با محوریت رفع چالشهای جاری و آتی آب در نظر گرفته و اعلام میکند. تمامی کشورها با توجه به شعار آن سال برنامههای خود را تدوین میکنند و ذیل آن اهداف اطلاع رسانی خود را متمرکز میکنند. درون مایه شعار امسال، سال ۲۰۲۲، "آب زیر زمینی: نامرئی را مرئی کنیم" است که اهمیت منابع آب زیر زمینی را نمایان میکند.
کشورهای خاورمیانه از جمله ایران جز کشورهای کم آب و خشک، و دارای منابع آب محدود در دنیا محسوب میشوند. بارندگیهای کشور ما یک سوم میانگین جهانی و بارندگی اصفهان یک دوم میانگین کشور و یک ششم میانگین جهانی است.
میزان ذخیره آب در مخزن سد زاینده رود نسبت به میانگین بلند مدت ۷۷ درصد کاهش داشته است. دشتها و منابع زیرزمینی آب استان اصفهان در وضعیت بحرانی و فوق بحرانی قرار دارند و به دلیل برداشتهای بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی شاهد فرونشست زمین در دشتهای مهیار، دامنه و اصفهان هستیم.
از ۳۵ دشت موجود استان که ۹۱ درصد وسعت استان اصفهان را در بر میگیرند، ۲۷ دشت ممنوعه و از بین آنها ۱۰ دشت در وضعیت ممنوعه فوق بحرانی به سر میبرند. تنها ورودی آب به حوضه آبخوان دشت اصفهان رودخانه زایندهرود است و زمانی که آبی در رودخانه جاری نشود، به طور قطع آبخوانها تغذیه نمیشود و تا زمانی که برداشتها از منابع آبی ادامه داشته باشد، نگرانی برای فرونشست زمین همچنان به جا خواهد بود.
روز جهانی آب با تعطیلات نوروز در ایران مصادف است و هماهنگی فرابخشی میان سازمانهای مرتبط با موضوع آب از جمله سازمانهای دولتی، غیر دولتی و سازمانهای مردم نهاد، از این رو اهمیتی حیاتی دارد.
نظریههای مدرن منابع آب ثابت کردهاند راه حل مواجهه با مسائل آب با مردم گره خورده است و در بحرانها رسانهها میتوانند با اتخاذ روش مناسب مردم را به رفتار و مواجهه صحیح تشویق کنند.
دخالت عامل انسانی در بروز مشکلات تغییر اقلیم اهمیت مشارکت ذینفعان بر حفظ و حراست از منابع آب را به ما یادآوری میکند. از طرفی آموزش، اطلاع رسانی و آگاه سازی در بلند مدت به بسیج و مشارکت همه ذینفعان منجر میشود.
کشورها در طول تاریخ برای توسعه پایدار مراحل مختلفی را تجربه کردهاند و بشر به این نتیجه رسیده است که بدون حفظ و حراست از محیط زیست امکان توسعه همه جانبه و پایدار وجود ندارد.
ما به تحولات اساسی و تغییرات بنیادین در کلیه بخشهای مصرف شامل کشاورزی، صنعت، بهداشت و محیط زیست نیاز داریم تا سبک زندگی امروز با توجه به شرایط موجود سازگار شود. امیدواریم با روند بارشی مناسب در سال جدید بتوانیم با رعایت تعادل در تمامی بخشهای محیط زیست، شرب، صنعت و کشاورزی حداقل آب مورد نیاز را تأمین کنیم.
ارسال نظرات