روزناکه رای الیوم نوشت: هم اکنون هماهنگی فشردهای بین چین، روسیه، کشورهای شانگهای و اتحادیه اوراسیا برای کنار گذاشتن سریع دلار در معاملات مالی و تجاری، در حال انجام است.
به گزارش افرنگ خبر /روزنامه اینترنتی رأی الیوم با اشاره به اینکه تحریم های سرسختانه و شدید علیه روسیه ممکن است پیامدهای منفی آن به ویژه در بلندمدت، کمتر از حد انتظار باشد زیرا مقامات روسیه اقدامات بازدارنده جبرانی را برای خنثی سازی تأثیرات آن انجام داده اند, نوشت بحران اوکراین موجب سقوط شدید ارزش دلار آمریکا خواهد شد.
این روزنامه نوشت: وزرای دارایی اتحادیه اروپا امروز در یک ویدئو کنفرانس درباره تحریم های مالی برقرار شده علیه روسیه که بارزترین آن محرومیت کامل این کشور از استفاده از سامانه مالی سوئیفت و برقراری تحریم ها بر صادرات نفت و گاز آنها، گفتگو خواهند کرد اما گزارش های اولیه حاکی از آن است که این تحریم ها علی رغم سرسختانه و شدید بودن آن، امکان دارد پیامدهای منفی آن به ویژه در بلندمدت، کمتر از حد انتظار باشد زیرا مقامات روسیه اقدامات بازدارنده جبرانی را برای کاهش اثرات آن انجام داده اند.
رأی الیوم افزود: ما بیشتر توضیح می دهیم و می گوییم که در حال حاضر هماهنگی فشرده ای بین چین، روسیه، کشورهای سازمان شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای کنار گذاشتن سریع دلار در معاملات مالی و تجاری، در حال انجام دادن است. علاوه بر آن مقامات چین تأکید کرده اند که از تحریم های غرب علیه روسیه حمایت نخواهند کرد و پکن شریک قدرتمندی برای مسکو باقی خواهد ماند و در مبادلات تجاری حتی باعث افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور به ویژه در زمینه انرژی و فناوری خواهد شد.
مشهور است که چین بزرگترین مصرف کننده انرژی در جهان است و بازارهای آن می توانند اکثر تولیدات گاز و نفت روسیه را جذب کنند.
مسئولان چینی به این اعتقاد راسخ رسیده است که نه تنها روسیه بلکه کشورشان نیز، بزرگترین هدف تحریم های آمریکا و غرب است، زیرا این چین است که بزرگترین تهدید اقتصادی برای غرب به شمار می رود و به همین دلیل است که پکن نه تنها برای منزوی نشدن روسیه فعالیت خواهد کرد بلکه برای دادن اثر معکوس به این تحریم ها که به انزوای آمریکا و اروپا منجر شود تلاش خواهد کرد.
تا این لحظه، مقامات روسیه قوی ترین اهرم های فشار خود را در مواجهه با تحریم های غرب فاش نکرده اند، اما مسکو اقدامات اولیه ای را آغاز کرده است که مهم ترین آن جلوگیری از نقل و انتقالات مالی سرمایه گذاران داخل روسیه به خارج از این کشور و وادار کردن شرکت های صادرکننده به تبدیل 80 درصد از درآمد ارزی خود به روبل و افزایش قیمت بهره از 10 درصد به 20 درصد برای جلوگیری از کاهش ارزش روبل است.
چین و روسیه نزدیک به پنج سال است که برای ایجاد یک سامانه مالی جایگزین موازی با سامانه آمریکایی و غربی سوئیفت ، مبتنی بر اتکا به ارزهای ملی و کنار گذاشتن تدریجی واحد پول آمریکایی (دلار) تلاش کردهاند و به پیشرفت های چشمگیری نیز دست یافته اند. انتظار می رود به لطف تحریم های آمریکا و اروپا علیه روسیه و بعدها علیه چین، این پیشرفتها افزایش یابد.
گفتنی است واحد پول ملی چین (یوآن طلایی) اکنون به واحد پولی قابل استفاده در معاملات نفت و گاز تبدیل شده است و بسیاری از کشورها مانند ایران، هند، ونزوئلا و سایر کشورهای آمریکای جنوبی و قاره آفریقا به سامانه جایگزین روسیه و چین پیوسته اند.
فشارهای آمریکا هنوز نتوانسته عربستان سعودی را متقاعد کند که از توافق (اوپک پلاس) با روسیه خارج شود و تولید نفت خود را برای کاهش قیمت ها افزایش دهد تا خطرات اقتصاد اروپا و آمریکا را کاهش دهد.
تحریم های آمریکا علیه روسیه به طور کامل نتیجه معکوس داشت زیرا قیمت هر بشکه نفت (دیروز) سه شنبه در بازارهای جهانی به 107 دلار افزایش یافت.
روز سه شنبه همچنین قیمت گاز حدود 35 درصد افزایش یافت که رکوردی بی سابقه است که به نفع خزانه داری روسیه است که در رتبه اول صادرات گاز و نفت قرار دارد.
دلار آمریکا و تسلط آن بر اقتصادهای جهان و ارزهای ملی آن به عنوان واحد اندازه گیری اصلی در کنار یورو و همچنین سامانه مالی سوئیفت آمریکا در معاملات مالی در میان مدت ممکن است بزرگترین قربانی جنگ اوکراین باشند.
برخی کارشناسان تخمین می زنند که دلار آمریکا تسلط خود را بر جهان ظرف پنج سال و شاید هم کمتر از دست خواهد داد و به شدت ارزش دلار سقوط خواهد کرد.
ارسال نظرات