امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 08:15

Afrang Khabar

1400/11/19 8:15

عملیات اجرایی پروژه محرومیت‌زدایی وزارت نیرو با دستور رئیس جمهور آغاز شد.

عملیات آبرسانی به 10 هزار روستا آغاز شد

به گزارش افرنگ خبر / عملیات اجرایی پروژه محرومیت‌زدایی وزارت نیرو با هدف آبرسانی به ۱۰ هزار روستا با اعتبار ۱۹ هزار میلیارد تومان با دستور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور آغاز شد.

بر این اساس با حضور رئیس جمهور در وزارت نیرو دستور آغاز عملیات اجرایی این پروژه با برآورد اعتباری ۱۹ هزار میلیارد تومان صادر شد.

این‌پروژه محرومیت‌زدایی شامل اجرای ۱۰۷۲ کیلومتر خط انتقال، اصلاح و توسعه شبکه توزیع روستاها به‌طول ۱۱ هزار و ۴۶۳ کیلومتر، تامین آب به ظرفیت ۶۲۱۶ لیتر در ثانیه، احداث ۱۱۲۶ باب مخزن به ظرفیت 394 هزار و 600 متر مکعب مخزن ذخیره و ۴۴۹ باب ایستگاه پمپاژ است.

شروع عملیات اجرایی این پروژه بزرگ آبرسانی روستایی به نمایندگی از کل کشور در چهار استان سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی و کهگیلویه و بویراحمد  آغاز شد.

قرارگاه امام حسن مجتبی در کنار دولت برای آبرسانی روستایی

در این مراسم علیرضا قاسمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از پروژه محرومیت‌زدایی وزارت نیرو به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی در سطح کشور یاد کرد و گفت: توسعه خدمات آبرسانی و محرومیت‌زدایی در نقاط مختلف کشور به‌ویژه جنوب شرق مورد توجه دولت سیزدهم است.

وی با بیان اینکه پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم آبرسانی به روستاهای کشور در اولویت طرح‌های اجرایی وزارت نیرو قرار گرفت، افزود: به گونه‌ای که با هماهنگی و انسجام دولت و مجلس مقرر شد بخشی از اعتبارات مصوب قانون بودجه که تحت عنوان محرومیت ‌زدایی از مناطق روستایی و شهری در نظر گرفته شده بود، به آبرسانی روستایی اختصاص یابد.

قاسمی ادامه داد: با مساعدت و کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی و استاندار، اعتبارات آبرسانی روستایی از محل محرومیت‌زدایی عدد قابل توجهی را به خود اختصاص داد.

وی افزود: برای آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان با توجه به اینکه بخش اعظمی از روستاهای استان فاقد تأسیسات آبرسانی و یا دچار تنش آبی هستند، بیشترین رقم در مقابل سایر استان‌ها اختصاص یافت، در این راستا مبلغ ۵۱۸ میلیارد تومان اعتبار محرومیت‌زدایی در بخش آبرسانی روستایی به استان ابلاغ شده که تاکنون ۵۰ درصد تخصیص یافته است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه از ۱۰ هزار روستای کشور، 1751 روستا در قالب ۱۱ طرح بزرگ آبرسانی به استان و سیستان و بلوچستان تعلق دارد، گفت: این طرح‌ها به منظور رفع تنش آبی و تأمین آب پایدار در سطح ۱۲ شهرستان استان با جمعیتی حدود ۵۵۴ هزار نفر بر اساس سرشماری سال ۹۵، طی مدت ۳۰ ماه اجرا می‌شود.

قاسمی با بیان اینکه مجری طرح بر اساس توافقات صورت گرفته، با توجه به سابقه درخشان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اجرای طرح‌های عمرانی به قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) که از زیرشاخه‌های سپاه است واگذار شده است افزود: در استان سیستان و بلوچستان این امر بر عهده نیروی زمینی سپاه قدس است.

قاسمی در ادامه گفت: به منظور تکمیل طرح آبرسانی به هزار و ۷۵۱ روستا، تهیه، ۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه و خط انتقال، ۱۱۷ باب مخازن بتنی زمینی همراه با دیوارکشی به حجم  ۱۵۵ هزار و ۴۵۰ مترمکعب، احداث ۵۰ باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۳۳۵۴ لیتر در ثانیه همراه دیوارکشی، با اعتبار ۴۸ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال بر اساس فهرست بهای سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: با اجرای طرح‌های فوق شاخص بهره‌مندی از آب شرب روستایی استان به ۸۳ درصد ارتقا خواهد یافت.

قاسمی عنوان کرد: فاز اول طرح شامل ۲۱۴ روستا در نقاط مختلف استان است، که در یوم جاری اصلاح و توسعه شبکه آب شرب ۳۷ روستای منطقه سیستان به طول ۱۵۳ کیلومتر آغاز شد، و جمعیتی حدود ۱۸ هزار نفر از مزایای این طرح بهره‌مند می‌شوند.

آئین کلنگ‌زنی آبرسانی به ۱۷۵۱ روستا با حضور سردار احمد شفاهی، فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان، رحمدل بامری"معاون سیاسی و اجتماعی استاندار و جمشید رخشانی‌نسب فرماندار هامون برگزار شد.

شروع برنامه تعمیرات نیروگاهی

در ادامه این برنامه معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه قبل از فرا رسیدن پیک مصرف برق تابستان سال آینده بیش از ۱۰۰ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در نیروگاه‌های سراسر کشور اجرا می‌شود، گفت: تاکنون نیمی از برنامه یاد شده برای افزایش آمادگی این واحدها آغاز شده است.

ناصر اسکندری با اشاره به اینکه بیش از 50 هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی شروع شده است، افزود: برای آمادگی این واحد‌ها طی دوره اوج مصرف تابستان سال‌آینده حدود 700 پروژه تعمیرات اساسی واحد‌های بخاری و گازی، مسیر داغ و اتاق احتراق و تعمیرات دوره‌ای در نیروگاه‌های خصوصی و دولتی اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: براساس آخرین ارزیابی صورت گرفته حدود چهار هزار و 400 مگاوات از برنامه‌های تعمیراتی آغاز شده مربوط به تعمیرات اساسی واحدهای بخاری، هفت هزار و 800 مگاوات تعمیرات اساسی واحدهای گازی، 700 مگاوات بازدید مسیر داغ، 15 هزار مگاوات تعمیرات دوره‌ای واحدهای بخاری و 24 هزار و 500 مگاوات مربوط به بازدید اتاق احتراق بوده که تاکنون بخشی از این اقدامات نیز به پایان رسیده است.

اسکندری یادآور شد: برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی سراسر کشور از ابتدای مهرماه امسال همزمان با گذر از دوره اوج مصرف برق تابستان آغاز شده است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تعمیرات این واحدها اواخر اردیبهشت‌ماه به پایان خواهد رسید تا نیروگاه‌های حرارتی برای تامین برق پایدار فصول گرم سال آمادگی کاملی داشته باشند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما