حضرت زهرا (سلام الله علیها )تربیت یافته مکتب نبوی به ما چگونه دعا کردن و آداب گفت و گو با خداوند متعال را می آموزد صحبتی از روی ادب ،خضوع و ایمان قلبی ...
به گزارش افرنگ خبر / بسم الله الرحمن الرحیم
«وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادی عَنِّی فَإِنِّی قَریبٌ أُجیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْیَسْتَجیبُوا لی وَ لْیُؤْمِنُوا بی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ» ؛
هر گاه بندگانم سراغ مرا از تو گرفتند، بگو: من نزدیکم دعاى دعا کننده را به هنگامى که مرا مى خواند پاسخ مى دهم بنابر این باید دعوت مرا بپذیرند و به من ایمان بیاورند شاید ارشاد شوند (بقره/ 186)
هرگاه صحبت از دعا به میان میآید بیشتر به موضوع اظهار حاجت یا حوائجی خاص به درگاه خداوند به منظور برآورده شدن آنها توجه میشود و گویی همین بُعد از دعا برای دعا کننده کفایت میکند. اما با نگاهی به متن دعاهای موجود از ائمه اطهار، آنچه به روشنی به آن توجه شده، قرب به پروردگار متعال و دریافت ارزاق معنوی است.
از سویی دغدغههای اجتماعی و رسیدگی به مشکلات دیگران نیز از دیگر نکات مهمیاست که درباره دعا در اقوال ائمه (علیهم السلام )به آن توجه شده است. در این راستا ادعیه و نمازهای حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به عنوان منبعی غنی میتواند مورد رجوع قرار گیرد. ادبیات ویژه، کم حجم بودن در عین جامعیت و گرهگشا بودن از ویژگیهای ممتاز ادعیه این وجود نورانی است.
لذا بانوان برای تأمین توجه خود به خداوند (قانت شدن) در لابهلای مشغلههایشان و مردان برای تقویت توان اجتماعیشان (قوّام بودن) نیازمند چنین فرهنگ غنیای هستند و این انگیزه اصلی در جمعآوری ادعیه و نمازهای حضرت در این مجموعه بوده است.
کتاب «صحیفه فاطمیه» مشتمل بر احادیث و کرامات حضرت زهرا (سلامالله علیها) است، در این کتاب خطبهها، کلمات قصار، ادعیه، فضائل، کرامات و سایر ملحقات حضرت در شش بخش گرد آمده است.
- بخش اول: شامل دعاهای روزهای هفته و ماه
- بخش دوم : تعقیبات نمازهای یومیه
- بخش سوم: ادعیه در حوائج
- بخش چهارم :ادعیه عمومی
- بخش پنجم : نمازهای حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها)
- بخش ششم : حدیث شریف کساء
این کتاب به کوشش شهربانو کندی و احمد رضا اخوت گردآوری شده است و توسط انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت(ع) به چاپ رسیده است.
فاطمه محمدی
کلید واژه
ارسال نظرات