امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 03:57

Afrang Khabar

1400/8/6 15:57

اساسنامه پژوهشکده‌های حوزه سلامت با دو محور کلی توسعه نقش فناوری مبتنی بر پژوهش و تحکیم همکاری با دپارتمان‌های آموزشی مورد بازنگری قرار گرفت.

اساسنامه پژوهشکده‌های حوزه سلامت بازنگری شد

به گزارش افرنگ خبر /دکتر رویا کلیشادی، رئیس پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان که از طرف معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، وظیفه بازنگری اساسنامه پژوهشکده‌های حوزه سلامت بر عهده ایشان واگذار شده است، گفت: طبق تصمیم شورای عالی گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی مبنی بر لزوم بازنگری اساسنامه پژوهشکده‌ها با رویکرد تلفیق آموزش و پژوهش، برنامه بازنگری در دستور کار معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار گرفت.

دکتر کلیشادی به سه محور اصلی بازنگری اساسنامه پژوهشکده‌های حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: موضوع تاثیرگذار بودن پژوهش‌ها مورد تاکید قرار گرفت. همچنین، نقش فناوری مبتنی بر پژوهش در اساسنامه لحاظ شد، زیرا در اساسنامه قبلی به مقوله فناوری توجه زیادی نشده بود. محور دیگر بازنگری اساسنامه، افزایش و تحکیم همکاری با دپارتمان‌های آموزشی بود که به عنوان یک اولویت مدنظر قرار گرفت.

وی افزود: پس از دریافت این ماموریت، در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یک کارگروه تخصصی تشکیل دادیم و با دیگر دانشگاه‌های صاحب‌نظر به صورت حضوری و مجازی جلسات متعددی برگزار شد و پس از جمع بندی نقطه نظرها، موارد را به معاونت تحقیقات و فناوری وزارت متبوع منعکس کردیم. پس از کسب نظر معاون تحقیقات و طی جلسات مختلف با ایشان و کارشناسان ستادی وزارتخانه، نتایج بحث و تبادل نظر در پیش نویس لحاظ شد و سپس جهت کسب نظر به دانشگاه‌ها ارسال شد. نسخه نهایی اساسنامه بازبینی شده به تصویب رسید و به شورای گسترش ارسال شد.

دکتر کلیشادی با تاکید بر اینکه پژوهشکده‌ها رسالت‌های والایی در گسترش زمینه‌های علمی دارند، گفت: یکی از اصول مورد انتظار این است که در فعالیت‌های پژوهشکده‌ها، امور مربوط به آموزش و پژوهش باید هم‌سو و هم‌راستای یکدیگر حرکت کنند. بنابراین در طی بازنگری تاکید شد با توجه به اینکه پژوهشکده‌ها با گروه‌های آموزشی و واحدهای فناورمحور مانند شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد اهداف مشترک دارند، لازم است همکاری‌های بین بخشی بیش از پیش گسترش داده شوند.

به گفته وی، در طی این بازنگری، تاکید بسیاری بود تا توسعه فناوری حوزه سلامت مبتنی بر پژوهش‌های کاربردی در جامعه باشد، همچنین بر اساس نوع فعالیت هر پژوهشکده، زمینه‌های تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی هم پیش‌بینی شود.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر کلیشادی با بیان اینکه ما در بازنگری اساسنامه به ساماندهی و استفاده بهینه از تجهیزات و امکانات موجود هم توجه ویژه‌ای داشتیم، افزود: پژوهشکده‌ها باید با افزایش تعامل‌های بین‌بخشی، هم تجهیزات و امکانات موجود در مراکز تحقیقاتی را در اختیار واحدهای آموزشی و فناوری بگذارند، هم به طور متقابل از امکانات آنها استفاده کنند تا زمینه بهتری برای پژوهش‌های بنیادی و کاربردی فراهم شود و به ارتقای بروندادهای مؤثر برای گروه‌های هدف منجر شود.

وی افزود: یکی دیگر از اهداف مهم بازنگری اساسنامه، توانمندسازی نیروی انسانی و پژوهشگران جوان با تاکید بر افزایش مهارت‌های نظری و عملی دانشجویان دکترای پژوهشی بود تا بتوان با این ظرفیت‌سازی به آینده علم و فناوری در کشور کمک کرد.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما