امروز : پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - 02:19

Afrang Khabar

1402/10/30 14:19

پویش ۷۰ روزه ملی سلامت با مشارکت ۷۳ درصدی افراد بالای ۱۸ سال به پایان رسید.

آمار‌ها و دستاورد‌های پویش ملی سلامت

به گزارش افرنگ خبر /این پویش با همکاری ۷۰ هزار نیرو در ۱۵ هزار پایگاه و مرکز جامع خدمات سلامت در همه شهر‌ها و روستا‌های کشور اجرا شد.

معاون فنی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در ارتباط زنده تصویری با شبکه خبر، دستاورد‌های «پویش ملی سلامت» در پیشگیری از بیماری‌ها و مرگ و میر بیماران را تشریح کرد و گفت: به شرط پیگیری بیماری‌های شناسایی شده افراد در «پویش ملی سلامت» این پویش موجب کاهش بیماری‌های قلبی و مرگ و میره‌های ناشی از آن، در پنج سال آینده خواهد شد.

دکتر عباس علیپور گفت: پیش بینی می‌کنیم یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های «پویش ملی سلامت» کاهش ۷۰ هزار فوتی ناشی از بیماری‌های دیابت، پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی باشد.

همچنین با مشارکت گسترده و غربالگری‌های انجام گرفته در زمینه پرفشاری خون و دیابت، موجب کاهش ۲۲۵ هزار حادثه قلبی و عروقی در افراد جامعه، در سال‌های آینده خواهد شد .

معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به پایان پویش ملی سلامت که از بیستم آبان تا ۳۰ دی در کشور برگزار شد گفت: بر اساس آخرین آمار‌ها، ۴۵ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۸۳۰ ایرانی در پویش ملی سلامت مشارکت کردند. همچنین ۱۰ میلیون و ۲۸۳ هزار و ۲۹۹ نفر با پیش پرفشاری خون و ۳ میلیون و ۶۷ هزار و ۳۵۲ نفر نیز با پیش دیابت نیز شناسایی شدند.

دکتر فرشیدی گفت: ۸۴۳ هزار و ۷۱۸ نفر در پویش ملی سلامت با احتمال ابتلا به پرفشاری خون و ۴۶۷ هزار و ۵۸۷ نفر در این پویش با احتمال ابتلا به دیابت تشخیص داده شدند.
دانشگاه‌های علوم پزشکی بهبهان، گراش، خمین، جیرفت، خلخال، لارستان، رفسنجان، یاسوج، زابل و شهرکرد غربالگری بیشترین جمعیت هدف در پویش ملی سلامت را به خود اختصاص دادند.

دکتر فرشیدی با اشاره به هزینه‌های سنگین بیماری‌های غیرواگیر در کشور، گفت: یکی از دستاورد‌های پویش ملی سلامت، کنترل بیماری‌های غیرواگیر است که بیشترین عامل مرگ و میر را شامل می‌شوند. حسین فرشیدی گفت: به دنبال کنترل دو عارضه خطرناک و شایع دیابت و پرفشاری خون در کشور هستیم تا بتوانیم از افزایش بیماری‌های غیرواگیر جلوگیری کنیم.

 میزان پیش پرفشاری خون در جمعیت بالای ۱۸ سال کشور بالاست و باید با اصلاح سبک زندگی کنترل شود.
وی افزود : کنترل مصرف نمک و حداکثر مصرف ۳ گرم نمک در شبانه روز همچنین استفاده از نمک تصفیه شده برای کنترل پرفشاری خون توصیه می‌شود.
دکتر فرشیدی گفت :‌ سن ابتلا به پیش پرفشاری خون ۱۰ سال و سن ابتلا به دیابت ۵ سال در کشور کاهش یافته است.
وی اضافه کرد : در پویش ملی سلامت ۲ درصد افراد مبتلا به پرفشاری خون و یک درصد افراد مبتلا به دیابت که تاکنون در شبکه نظام سلامت شناسایی نشده بودند تشخیص داده شده‌اند .

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما