متخصصان کشور برای نخستین بار، روشی فناورانه را برای تولید و پرورش سخت پوستان بومی میکنند.
به گزارش افرنگ خبر /به نقل از معاونت علمی و فناوری، سه دهه از آغاز پرورش میگو در ایران میگذرد. با این وجود تولید آن در واحد سطح تغییر چندانی نکرده است و در هر هکتار حدود ۳ تن میگو تولید می شود. اما با روش های فناورانه می توان بهره وری آن را بالا برد و در هر ۵۰۰ متر مربع ۳ تن میگو تولید کرد.
«بیوفلاک» یکی از این روش های فناورانه است. در این روش شرایط تولید تحت کنترل است و همین موضوع خود بروز بیماری را به حداقل می رساند. همچنین تعویض آب نیز در این روش پایین می آید که خود این مسئله آلودگی محیط زیست را کاهش میدهد.
همچنین در این سیستم مواد دفعی میگو همراه مواد غذایی مانده در آب توسط باکتری های موجود مصرف می شود و تولید فلاک می کند. فلاک های تولید شده توسط میگو به عنوان غذا مصرف می شوند و باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی می شوند. علاوه بر این به دلیل تحت کنترل بودن شرایط محیط پرورشی می توان تا سه دوره در سال تولید داشت.
حال محققان و متخصصان کشور در تلاش هستند این روش را برای نخستین بار در کشور طراحی و اجرایی کنند.
طرح تولید متراکم میگو به روش بیوفلاک در شهرستان کنارک با حمایت کارگروه تخصصی توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده است. با اتمام عملیات اجرایی و شروع فاز بهره برداری، فناوریهای مربوطه بومی سازی می شود و تولید متراکم میگو را با حداقل تعویض آب شاهد هستیم.
البته این طرح مزایای دیگری نیز دارد که می توان به توسعه فناوری و تجاری سازی مزارع هوشمند پرورش میگو، توسعه کسب رو کار پرورش میگو به صورت گلخانه ای در مناطق کم برخوردار، ترویج کسب و کارهای عرضه آبزیان به صورت تازه، توسعه تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات آبزی پروری اشاره کرد.
کلید واژه
ارسال نظرات