احسان همتی گوینده و مجری رادیو درباره کلاهبرداری به نام کلاسهای گویندگی که این روزها تب آن در فضای مجازی بالا رفته است هشدار داد.
به گزارش افرنگ خبر /احسان همتی مجری برنامههای رادیویی در گفتگویی به فضای برنامههای صبحگاهی اشاره و بیان کرد: برنامههای صبحگاهی به دلیل حال و هوایی که در صبح دارد بیشتر با سوژههای اجتماعی پیش میرود.
وی با اشاره به مخاطبان این برنامههای صبحگاهی عنوان کرد: مخاطبان این برنامهها اکثراً در رفت و آمد به سر کار هستند، مخاطبانی که در تاکسی و اتوبوس رادیو گوش میدهند و البته مخاطبانی خانگی هم هستند که همیشه رادیوشان روشن است.
همتی با اشاره به سختیهای برنامههای صبحگاهی عنوان کرد: این برنامهها خیلی سخت است و اجرایش هم متفاوت است، شما باید از ۵ صبح بیدار شوید تا بتوانید خود را برای برنامه مهیا کنید.
همکارانم احساس میکنند بیشتر داد بزنند انرژی بیشتر دارند
وی با اشاره به برخی مجریان برنامههای صبحگاهی که صرفاً با صدای بالا میخواهند انرژی برنامه را نگه دارند گفت: برخی مولفه ها در اجرا کلیشه شده است و بعضی همکاران من احساس میکنند که هر چه داد بزنند انرژی بیشتری به مخاطب میدهند و بهتر است درحالیکه این رویکرد غلط است.
این مجری رادیو با اشاره به انرژیک بودن در برنامههای صبحگاهی اظهار کرد: این انرژیک بودن باید در لحن مجری وجود داشته باشد، گاهی یک لبخند ساده که در زمان گویندگی حس شود انرژی را منتقل میکند. در کنار آن مجموعهای دیگر از عوامل است که به برنامه پویا کمک میکند و یک کار تیمی است. نویسنده و سردبیر برنامه خیلی در این موضوع نقش دارند و علاوه بر آنها موسیقی و موارد دیگر هم تاثیرگذار است.
وی در ادامه با اشاره به دیگر برنامههای خود در رادیو اظهار کرد: برنامه «بوطیقا» را دارم که از شنبه تا چهارشنبه روی آنتن است و هر روز به یک موضوع اختصاص دارد و از نقد فیلمنامه تا سواد رسانهای و مباحثی درباره ادبیات و فرهنگ و هنر را در بر میگیرد و هم کارشناس و هم مهمان تلفنی داریم.
همتی اضافه کرد: همچنین مسابقه «ایرانگرد» را اجرا میکنم که هر قسمت به یکی از مشاهیر، اماکن و بناهای تاریخی و حتی خوراک های مردم در مناطق مختلف میپردازد. در زمینه همین مناطق مختلف گردشگری برنامهای هم با نام «چهار باغ» دارم که در آن براساس فهرست شهرهای خلاق یونسکو پیش میرویم و در حوزه صنایع دستی هم نکاتی را مطرح میکنیم.
این مجری رادیو با اشاره به سالهای زیادی که روی آنتن رادیو برنامه دارد، گفت: رشته تحصیلی من حسابداری است اما ۱۵ سال است که در رادیو هستم و از ابتدا هم در همه حوزهها حضور داشتهام. از هنر تا سیاست و موضوعات اجتماعی برنامه اجرا کردهام و صرفاً به یک حوزه محدود نشدهام.
سودجویی در کلاسهای گویندگی
همتی در بخشی دیگر در پاسخ به علاقه مخاطبان برای اجرای رادیویی و سودجویی ها برای برگزاری کلاسهای گویندگی عنوان کرد: الان همه در فضای مجازی تبلیغات کلاسهای آنلاین را دارند، حتی گاهی میبینیم کسانی که هیچ سابقه و رزومهای ندارند پول میگیرند و با نام گوینده فلان شبکه رادیویی کلاس برگزار میکنند. کسانی که حتی رادیو گوش نمیکنند و گویندگان مطرح دهه ۷۰ و ۸۰ را نمیشناسند.
وی اضافه کرد: بسیاری از این افراد که کلاسهای مختلف با هزینههای بالا برگزار میکنند حتی استانداردهای آن را هم نمیدانند و فقط با کلاهبرداری مخاطب را به سمت خود جذب میکنند. بعد از تست اولیه هم به هنرجو میگویند که صدایش مثلاً برای رادیو جوان مناسب است یا میتواند گوینده فلان برنامه شود. اما اینها حیله است و از طرفی رادیو خیلی سال است که جذب نیرو ندارد.
این گوینده رادیو بیان کرد: ما گویندگان و مجریانی داریم که حدود ۵۰ سال سن دارند اما هنوز به صورت برنامهای کار میکنند و فعلاً برای خود آنها هم شرایط جذب رسمی وجود ندارد. من به هنرجویان خودم هم هیچ گاه قول حضور در رادیو را نمیدهم اصول را به آنها آموزش میدهم و میگویم در حوزه کتاب صوتی، نریشن یا پادکستها که امروزه خیلی بورس است فعالیت کنند.
کلید واژه
ارسال نظرات