امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 06:09

Afrang Khabar

1400/6/23 18:9

مشاور روابط کار درباره دور کاری گفت: هر جایی که کارگر در آن محل کاری را به درخواست کارفرما انجام دهد و اشتغال کارگر به حساب کارفرما باشد، آن محل کارگاه محسوب می شود .

دور کاری کارگران و تکالیف کارفرمایان

به گزارش افرنگ خبر /در شرایط کرونا بخشی از نیروی کار به سمت دورکاری رفتند,بخشی از این دورکاری ها در راستای دستورالعمل های دولتی به منظور کنترل شیوع  کرونا بود. اما با توجه به عدم آگاهی نیروی کار از حق و حقوق خود, اکثر نیروهایی که به دورکاری رفتند حقوق و مزایا دریافت نکردند چرا که حق و حقوق خود را نمی دانستند.

وحید حاجی زاده، مشاور روابط کار در باره دور کاری کارگران و تکالیف کارفرمایان  می گوید: در قانون کار چیزی به نام دور کاری کارگران نداریم و تصور اینکه چون پرسنل دورکار شده اند پس کارفرما مانند قبل چه کار فیزیکی در محل کارگاه انجام می داده اند تکالیفی جهت بیمه و مزایا طبق قانون کار ندارند، اشتباه است.

آنچه که از مفهوم دورکاری به دست می آید یعنی انجام کار توسط پرسنل در مکانی دور از کارگاه که می تواند در منزل شخصی کارگر یا کارمند شما باشد اما تعریفی که از کارگاه در قانون کار تصویب شده است، اعلام می دارد که کارگاه محلی است که کارگر به درخواست و به حساب کارفرما (یعنی همان تبعیت حقوقی و اقتصادی انجام شخصی کار) در آنجا کاری را انجام می دهد، لذا با این تعریف، دوری یا نزدیکی کارگاه ملاک قانون گذار نبوده بلکه این کار و کارگر است که ماهیت وجود کارگاه را شکل می دهد و در اصل اعتبار کارگاه از کارگر می باشد.

با این تعریف باید بگوییم هر جایی که کارگر در آن محل کاری را به درخواست کارفرما انجام دهد و اشتغال کارگر به حساب کارفرما باشد، آن محل کارگاه محسوب می شود و تمامی تعهدات کارفرما در قبال پرسنل دورکار به قوت خود باقی خواهد ماند.

مگر اینکه رابطه کارگری و کارفرمایی خاتمه پیدا کند و قرارداد جدید با شرایط جدید که هیچ گونه ارتباطی با شرایط و تشریفات قانون کار نداشته باشد، منعقد گردد.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما