امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 08:07

Afrang Khabar

1400/6/18 8:7

لارکین در این رابطه اعلام کرد که پس از تزریق دوز دوم واکسن کووید ۱۹، به طور خاص آنتی بادی ایمونوگلوبولین A در شیر مادر صد برابر افزایش یافته است.

آیا آنتی بادی از مادر واکسینه شده به نوزاد منتقل می‌شود؟

به گزارش افرنگ خبر /بر اساس نتایج مطالعات جدید پژوهشگران دانشگاه  فلوریدا مشخص شد مادرانی که واکسن کرونا تزریق کرده اند، می توانند آنتی بادی مقابله با این ویروس را از طریق شیر خود به نوزادانشان منتقل کنند.

دکتر جوزف نئو (Josef Neu)، یکی از پژوهشگران این پروژه تحقیقاتی و استاد گروه اطفال و بخش نوزادان دانشکده پزشکی دانشگاه فلوریدا در این رابطه گفت: «بسیاری از مادران و زنان باردار از واکسیناسیون می‌ترسند. ما می‌خواستیم بدانیم که آیا واقعاً واکسن کووید ۱۹می تواند فایده‌ای برای نوزادان داشته باشد یا خیر»

 

جوزف لارکین (Joseph Larkin)، از محققان این پروژه و استادیار گروه میکروبیولوژی و علوم سلولی دانشکده پزشکی دانشگاه فلوریدا نیز در این رابطه توضیح داد که نوزادان با سیستم ایمنی کامل به دنیا نمی‌آیند. در حقیقت نوزادان به دلیل سنشان نمی‌توانند واکسن کووید ۱۹ دریافت کنند و از آن جهت که سیستم ایمنی کاملی نیز ندارند، نمی‌توانند از خود در برابر بیماری‌ها محافظت کنند. با این حال، شیر مادر مانند یک جعبه ابزار مفید است که می‌تواند برای مقابله در برابر این آسیب پذیری تغییر کند.

دکتر نئو در ادامه توضیحات خود افزود: «شیر مادر، یک ماده پویا است؛ بنابراین وقتی مادر در معرض بیماری قرار می‌گیرد، تغییراتی در شیر وی ایجاد می‌شود که می‌تواند به طور خاص به نوزاد کمک کند.»


این مطالعه در ماه دسامبر سال گذشته زمانی آغاز شد که واکسن‌های کووید۱۹برای اولین بار در دسترس کارکنان مراقبت‌های بهداشتی قرار گرفته و بررسی‌های پژوهشگران تا ماه مارس ادامه یافت.

 

با کمک افراد داوطلب، خون و شیر ۲۱ مادر شیرده که در بخش‌های مرتبط با مراقبت‌های بهداشتی کار کرده و هرگز به کووید ۱۹ مبتلا نشده و واجد شرایط واکسیناسیون با واکسن‌های فایزر یا مدرنا بودند، در سه نوبت، پیش از واکسیناسیون، پس از تزریق دوز اول واکسن و پس از دریافت دوز دوم واکسن مورد آزمایش قرار گرفتند.

لارکین در این رابطه اعلام کرد که پس از تزریق دوز دوم واکسن کووید ۱۹، به طور خاص آنتی بادی ایمونوگلوبولین A در شیر مادر صد برابر افزایش یافته است. قابل توجه است که اگر شیر مادر در یخچال و دمای پایین نگهداری شده و بلافاصله به کودک داده نشود، هنوز دارای مقدار قابل توجهی انتی بادی است.

گفتنی است نتایج مطالعات دیگر نشان داده است که آنتی بادی‌های تولید شده توسط زنان باردار واکسینه شده برای کووید ۱۹ از طریق خون بندناف به جنین منتقل می‌شود، اما میزان دقیق آن و اینکه چه میزان محافظت از این طریق انجام می‌شود، هنوز مشخص نبوده و نیازمند تحقیقات و آزمایش‌های بیشتر است.

این مطالعه نشان می‌دهد که واکسیناسیون برای این ۲۱ مادر شیرده بی خطر بوده و ایمنی آن‌ها را تامین کرده است. پژوهشگران تأکید کردند که مطالعه آن‌ها قصد ندارد به مادرانی که نمی‌توانند نوزادشان را با شیر خود تغذیه کنند، استرس وارد کند و امیدوارند یافته‌های این پژوهش، افراد بیشتری را به دریافت واکسن ترغیب کند. در واقع فقط با واکسیناسیون مادران، به نوزادان نیز کمک می‌شود.

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا، زنان باردار یا مادران تازه زایمان کرده در معرض خطر بیماری‌های شدید ناشی از کووید ۱۹ هستند. برخی از آن‌ها که به کووید ۱۹ مبتلا شده اند با کمک دستگاه تنفس مصنوعی نفس کشیده در حالی که برخی دیگر مجبور به زایمان زودرس می‌شوند یا ممکن است سقط جنین کرده یا حتی جان خود را نیز از دست بدهند؛ بنابراین واکسیناسیون می‌تواند جان مادران و نوزادان آن‌ها را نجات دهد.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما