امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 05:50

Afrang Khabar

1400/6/3 5:50

رگه‌های سفیدرنگ در گوجه فرنگی ناشی از رسوب نیترات و فلزات سنگین نیست و مردم می‌توانند این محصولات را با اطمینان خاطر مصرف کنند.

آیا رگه‌های سفید گوجه مضر است؟

به گزارش افرنگ خبر /مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، ‌آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز  گفت: 18 محصول عمده کشاورزی تحت پایش مداوم سنجش سموم و کودهای شیمیایی و فلزات است و گوجه فرنگی یکی از این محصولات است.

دکتر محمد مهدی رزمجو، اظهار کرد: رگه‌های سفید رنگ در گوجه فرنگی می‌تواند ناشی از کم و یا زیاد شدن نور، آبدهی نامناسب، تاخیر یا تعجیل در برداشت و موارد اینچنین باشد، نیترات و فلزات سنگین در گوجه و سایر محصولات کشاورزی در آزمایشگاه‌های معتبر علوم پزشکی کنترل و پایش می‌شود و اگر نموهای فراتر از حدود مجاز دیده شود قطعا تذکر داده می‌شود.
 
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، ‌آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه عامه مردم تصور درستی از این موضوع ندارند از انها خواست تا به فضا سازی‌های مجازی و آنچه در شبکه‌های اجتماعی در این زمینه گفته می‌شود توجه نکنند.
 
وی اضافه کرد : این مباحث در باره تزریق رنگ به هندوانه هم گفته می‌شود، اگر هندوانه پوک است یا رنگ غیر متناسب دارد ناشی از تزریق رنگ به درون آن نیست و مباحث مطرح شده در این زمینه هیچ پایه و اساس درستی ندارد.
 
او اضافه کرد: در آزمایشگاه‌های معتبر و معتمد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نمونه گیری از یک هزار و 800 نوع فراورده کشاورزی انجام شده است که 10 درصد از آن عدم انطباق با استاندارد داشته و مابقی استاندارد بوده است، این پایش‌ها مستمر و همیشگی است و برای 18 نوع محصول کشاورزی به صورت اجباری انجام می‌شود.
 
رزمجو همچنین گفت: از جمله محصولات تولید شده در کشورمان که عدم انطباق بیشتری با استانداردها داشته در این بررسی‌ها مربوط به پیاز و سیب زمینی است ، این محصولات در 2 سال قبل عدم انطباق بیشتر و پارسال عدم انطباق کمتر داشته اند و امیدواریم امسال این عدم انطباق‌ها به صفر رسیده باشد.
 

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما