معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: باید بیش از هرزمان دیگری در خصوص حفظ و صیانت از جنگلهای زاگرس اهتمام داشته باشیم.
به گزارش افرنگ خبر /به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، آقای جهانگیری در دومین نشست کمیته ملی راهبری حمایت از جنگلهای زاگرس که صبح امروز (دوشنبه) به ریاست وی برگزار شد با تاکید بر ضرورت صیانت و حفاظت از جنگلهای کشور، گفت: جنگلها از بزرگترین سرمایههای کشور هستند و در شرایط جدید که ما با تغییرات اقلیمی شدید و خشکسالی روبرو هستیم باید بیش از هر زمان دیگری نسبت به حفظ این موهبت و سرمایه الهی اهتمام داشته باشیم.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه موضوع حفاظت از جنگلها به ویژه جنگلهای زاگرس باید به یکی از اولویتهای اصلی کشور تبدیل شود، تصریح کرد: امروز بخش مهمی از زندگی و حیات مردم ایران به جنگلها وابسته است، بنابراین همه دستگاهها باید با مشارکت و همکاری تلاش کنند تا از پهنههای طبیعی به خوبی نگهداری شود.
وی با ابراز خرسندی از ابتکار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیز داری کشور در استفاده از نظرات و دیدگاههای کارشناسان و صاحبنظران دانشگاهی در تدوین سند جامع حفاظت و مدیریت پایدار بوم سازگان زاگرس، اظهار داشت: باید برای حفظ منابع طبیعی و جنگلها نگاه بلند مدت داشت و تدوین این سند میتواند کمک کند که این مساله ملی هیچگاه به بوته فراموشی سپرده نشود.
اقای جهانگیری تاکید کرد: سازمان جنگلها و مراتع با برنامههای کوتاه مدت و ضربتی میتواند سیاستهایی در جهت مقابله با بیماری که درختان بلوط را در عرصهای بیش از یک و نیم میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس تحت تاثیر قرار داده است، اجرا کند.
وی اضافه کرد: همچنین باید برنامه جدی برای مقابله با حریقهایی که هر روز اخبار آن در رسانهها منتشر میشود اتخاذ شود تا از یک سو از گسترش بیماری و حریق در منطقه زاگرس پیشگیری شود و از سوی دیگر با احیا و بازسازی این سرمایه طبیعی شاهد آینده روشنی برای جنگلهای منطقه باشیم.
معاون اول رییس جمهور با ابراز تاسف از گزارش رییس سازمان جنگلها و مراتع کشور مبنی بر اینکه صد در صد آتش سوزیها در جنگلهای زاگرس علت انسانی دارد، افزود: بر اساس گزارشهای «فائو» ارزش هر درخت بلوط میلیونها تومان است و این آتش سوزیها به منابع ارزشمند کشور خسارات گستردهای وارد میکند.
وی با بیان اینکه برنامه احیای یک و نیم میلیون هکتار از پهنههای جنگلی آسیب دیده باید متناسب با برنامه هفتم توسعه همه جانبه کشور باشد، گفت: بخشهایی از سند جامع بوم سازگان که نیاز به اصلاح دارد به کمیسیون زیر بنایی دولت ارجاع داده میشود تا در دولت آتی هم در صورت انجام برخی اصلاحات اجرا شود.
اقای جهانگیری ضمن قدردانی از عملکرد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیز ستاد مدیریت بحران کشور، از همه دستگاهها خواست تا با حداکثر ظرفیت به مدیریت استانهای همجوار زاگرس در زمان اطفای حریق کمک کنند.
در این جلسه که وزرای نیرو و جهاد کشاورزی، استانداران استانهای آذربایجان غربی، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گزارشی از روند تدوین سند جامع حفاظت و مدیریت پایدار بوم سازگان زاگرس ارایه کرد.
تکمیل طرحهای کاداستر زاگرس، شناسایی و تعیین واحدهای ذخیره گاه جنگلی در سطح ۴۰۰ هزار هکتار، مبارزه با آفات جنگلی در سطح ۷۵ هزار هکتار و کنترل بیماری ذغال بلوط در سطح ۲۵۰ هزار هکتار، تجهیز یگان حفاظت منابع طبیعی و پیشگیری از حریق و احداث پایگاههای حفاظت در جنگلهای زاگرس، ممنوعیت ارایه مجوز احداث هرگونه کوره ذغال سوزی سنتی و صنعتی، استقرار بالگرد در استانها با کمک ستاد بحران، توسعه انرژیهای نو برای ۶ هزار خانوار روستایی، ساماندهی نظام بهره برداری از اراضی و کوچ عشایر، ارایه الگوی کشت زیر اشکوب سازگار با جنگلهای زاگرس و توسعه و ترویج برنامههای فرهنگی برای جلب مشارکت مردم و جوامع محلی برای حفاظت از این جنگلها از مصوبات امروز کمیته ملی راهبری حمایت از جنگلهای زاگرس برای اجرا در سال ۱۴۰۰ بود.
در این جلسه همچنین رییس سازمان هواشناسی کشور گزارشی از میزان بارشها در سال آبی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ و الگوهای پیش بینی نزولات جوی در فصول پاییز و زمستان ارایه کرد.
ارسال نظرات