جام جهانی سابر در اسپانیا با کسب جایگاه دهمی برای تیم ایران و حذف نمایندگان کشورمان در جدول 32 نفره به پایان رسید، تا نوار ناکامیهای این رشته بعد از المپیک پاریس در صعود به جمع 8 تیم پایانی و روند رو به نزول پرچم دار رشته شمشیربازی ادامه دار باشد.
شاید صعود محمد فتوحی و فرزاد باهر به جدول اصلی در شرایطی که در رقابتهای گذشته در این امر یا ناکام بودند و یا حضورشان با سلام و صلوات بود، برای فدراسیون یک دستاورد باشد اما قطعا این موضوع برای دو شمشیربازی که سالهاست پای ثابت همه اعزام ها هستند، یک پیروزی بزرگ و موفقیت محسوب نمی شود.
همچنین در شرایطی که فدراسیون شمشیربازی همواره از مشکلات مالی گلایه دارد، این تیم پیش از مسابقات اسپانیا، در گرجستان اردو زد که تنها دستاورد این اردو صعود فتوحی و باهر به جدول اصلی بود و هیچ رشد دیگری در این تیم دیده نشد. در کنار آن نباید اردوی آمادگی این تیم در ایتالیا طی دو ماه گذشته را فراموش کرد. با این شرایط و هزینه های بالای فدراسیون برای برگزاری اردوهای خارجی، قطعا انتظار رشد فنی بیشتری از تیم سابر وجود داشت.
تیم سابر ایران در سه رویداد اخیر در مسابقات جهانی پادووا، بوداپست و مادرید حضور داشته که به ترتیب در بخش تیمی در ردههای نهم، سیزدهم و دهم ایستاده است. در جام جهانی پادووا تیم ایران با قبول شکست برابر چین شکست خورد و تیمهای گرجستان، اوکراین و مصر را مغلوب کرد و در رده نهم ایستاد.
شاگردان رهبری در بوداپست برابر ژاپن و گرجستان شکست خوردند و برابر ونزوئلا، قزاقستان و کانادا به برتری رسیدند.
اما در اسپانیا سابریستهای ایران مقابل تیمهای اتریش، اسپانیا و لهستان به پیروزی رسیدند اما حریف ازبکستان و ژاپن نشدند و در پایان جایگاه دهم را به خود اختصاص دادند.
نگاهی به عملکرد سابریست های ایران در جام جهانی اسپانیا:
یک شانزدهم نهایی:
ایران 45 - 30 اتریش
علی پاکدامن: 15 امتیاز گرفت و 3 امتیاز از دست داد (12+)
طاها کارگرپور: 15 امتیاز گرفت و 20 امتیاز از دست داد.(5-)
فرزاد باهر: 15 امتیاز گرفت و 7 امتیاز از دست داد.(8+)
مرحله یک هشتم نهایی
ایران 38 - ازبکستان 45
علی پاکدامن: 12 امتیاز گرفت و 14 امتیاز از دست داد. (2-)
محمد فتوحی: 16 امتیاز گرفت و 16 امتیاز از دست داد.
فرزاد باهر: 10 امتیاز گرفت و 15 امتیاز از دست داد. (5-)
کسب جایگاه نهم تا شانزدهم
ایران 45- 39 اسپانیا
علی پاکدامن: 16 امتیاز گرفت و 14 امتیاز از دست داد.(2+)
فرزاد باهر: 15 امتیاز گرفت و 12 امتیاز از دست داد.(3+)
محمد فتوحی: 14 امتیاز گرفت و 13 امتیاز از دست داد.(1+)
ایران 45- 41 لهستان
علی پاکدامن: 17 امتیاز گرفت و 8 امتیاز از دست داد.(9+)
فرزاد باهر: 13 امتیاز گرفت و 14 امتیاز از دست داد.(1-)
محمد فتوحی: 15 امتیاز گرفت و 18 امتیاز از دست داد. (3-)
ایران 28- 45 ژاپن
علی پاکدامن: 8 امتیاز گرفت و 15 امتیاز از دست داد.(7-)
طاها کارگرپور: 7 امتیاز گرفت و 15 امتیاز از دست داد. (8-)
فرزاد باهر: 13 امتیاز گرفت و 15 امتیاز از دست داد. (2-)
سه شکست برابر ژاپن در سه رویداد اخیر در شرایطی که رقیب آسیایی ایران در این سالها دست به جوانگرایی زده، زنگ خطری برای سابر ایران است. ژاپنیها که برای کسب سهمیه تیمی المپیک، باید جایگاه ایران را در رنکینگ تسخیر کنند، در کنار جوانگرایی و همراه با برنامه ریزی و آنالیز دقیق از بازیکنان تقریبا پا به سن گذشته ایران، در رویدادهای اخیر کار را حسابی برای ایران سخت کردهاند.
ژاپنیها در مقابل تیم ایران بازیکنان جوانی از جمله کوکو بو 22 ساله و هایتو هم 22 ساله در کنار یوشیدا 32 ساله استفاده کردند و به راحتی از ایران عبور کردند و در مسابقه فاصله امتیازی خود را در رنکینگ جهانی با ایران کاهش میدهند.
در کنار ژاپن باید نگاهی نیز ازبکستان داشت، تیمی که با استفاده از بازیکنان جوان خود ایران را شکست داد. ترکیب تیم ازبکستان را موسی آیموراتف 20 ساله، کودیرف 18 ساله اسلامبیک آبدازف 19 ساله و سردار عبدالکریم بیگف 18 ساله تشکیل دادند و قطعا ازبکستان نیز با سرمایهگذاری روی جوانان خود به زودی به جمع اصلی مدعیان آسیایی این رشته اضافه خواهد شد.
در مقابل رقبای آسیایی ایران که بعد از المپیک جوانگرایی را سرلوحه برنامههای خود قرار داده و اتفاقا در این مسیر نیز موفق هستند، در سابر ایران شرایط به گونهای دیگر پیش میرود. نگاهی به نتایج و ترکیب ایران در سه رویداد اخیر نشان میدهد که جوانان جایگاهی در تیم سابر ندارند و کادر فنی تیم همچنان امیدوار به کسب نتیجه با همان همیشگیها است.
در مسابقات پادووا و بوداپست که رنگ و بویی از جوانگرایی دیده نمیشد در اسپانیا نیز محمد رهبری تنها در برابر اتریش (بازی اول) و ژاپن (بازی آخر) به طاها کارگرپور 19 ساله میدان داد همچنان فرزاد باهر 31 ساله و محمد فتوحی 34 ساله جایگاه اصلی تیم سابر را در اختیار دارند.
باید یادآوری کرد اگر از قاره آسیا کره جنوبی که تیم اول رنکینگ جهانی است را کنار بگذاریم و شرایط سایر رقبای آسیایی ایران را بررسی کنیم، در مسابقات قهرمانی آسیا و مهم تر از آن در بازیهای آسیایی ناگویا که سال آینده برگزار میشود، با روند رو به رشد ژاپن، ازبکستان، چین و هنگکنگ در رشته سابر، مدال آوری ایران کاری بسیار سخت خواهد بود و بهتر است مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در بحث پیشبینی مدالهای کاروان ایران، با دقت بیشتری به شمشیربازی نگاه کنند.
اگر سابر ایران امروز در رده ششم رنکینگ جهانی قرار دارد و هنوز با ژاپن اختلاف امتیاز بالایی دارد و فدراسیون نشینها و کادر فنی این تیم با خیالی آسوده نظارهگر رشد رقبا هستند، به واسطه امتیازاتی است که از چهارمی المپیک و مدال نقره در مسابقات تونس در روزهایی که سایر تیمها به دنبال جوانگرایی بودند، ایجاد شده است.
باید به مسئولان فدراسیون شمشیربازی یادآوری کرد تیم سابر ایران در دهه گذشته در رده 27 رنکینگ جهانی قرار داشت و با تلاش و برنامه ریزی به جمع 6 تیم اول رنکینگ جهانی رسیده واما حال سابر ایران این روزها خوب نیست و تصمیمات اشتباه شرایط این تیم را در ناگویا سخت خواهد کرد، خداحافظی یکباره محمد رهبری از تیم سابر در شرایطی که بار پیروزی در این تیم بر عهده پاکدامن و رهبری بود و ورود او به مربیگری بدون داشتن جایگزین در تیم ملی، حاشیه های اخیر، وعده حضور مربی خارجی که بیش از یک سال است محقق نشده در کنار سایر موارد باعث شده تا سابر نیز به سمت روزهایی برود که فلوره و اپه در آن حضور دارند.
انتهای پیام/