در شرایطی که مردم به شدت تحت فشار اقتصادی هستند، وزیر اقتصاد باید پاسخگوی عملکرد خود در عرصههای واقعی اقتصادی باشد، نه فضای مجازی و مسائل جنجالی.
به گزارش افرنگ خبر / تورم دو رقمی، کاهش قدرت خرید مردم و فشاری که هر روز بیشتر از قبل بر دوش خانوادهها سنگینی میکند، واقعیتی است که مردم ایران در این روزها به آن دست به گریبان هستند.
رئیسجمهور در صحبتهای اخیر خود با رهبر انقلاب به اهمیت کنترل تورم تأکید کرده و از برنامه دولت برای رسیدگی به این چالش بزرگ سخن گفته است. اما در عمل، رفتارهای عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد، نه تنها کمکی به حل این معضل نکرده بلکه به تشدید مشکلات نیز منجر شده است.
آیا وزیر اقتصاد در مسیر درست است؟
در حالی که رئیسجمهور در جلسه با رهبر انقلاب به ضرورت کنترل تورم و رفع مشکلات معیشتی اشاره کرده است، اقدامات و سیاستهای وزیر اقتصاد روند متفاوتی را دنبال میکند. یکی از این سیاستها، پیشنهاد همتی برای افزایش نرخ ارز ترجیحی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ است، اقدامی که به طور مستقیم باعث افزایش قیمت کالاهای اساسی و در نتیجه فشار مضاعف بر مردم خواهد شد. این تصمیم کاملاً در تضاد با سیاستهای کلان دولت است که بر کاهش تورم و تقویت قدرت خرید مردم تأکید دارد. در این شرایط، باید از وزیر اقتصاد پرسید که آیا از پیامهای رئیسجمهور پیروی میکند یا خود در مسیری دیگر قدم بر میدارد؟
مواضع انتقادی همتی به التهاب بازار ارز میافزاید
همتی که زمانی منتقد جدی دولتهای قبلی بود و سودای رئیس جمهوری داشت، حالا که در رأس وزارت اقتصاد دولت پزشکیان قرار گرفته، به جای ارائه راهکارهای عملی، درگیر اظهاراتی جنجالی و حاشیه ای است که نه تنها کمکی به حل مشکلات نمیکنند، بلکه تنها بر التهاب بازارها میافزایند و خوراکی برای افزایش انتظارات تورمی است.
به عنوان نمونه، از دلار تک نرخی و جهش نرخ حواله دلار دفاع می کند و توجهی به تبعات تورمی کالاهای وارداتی و کوچک شدن سفره مردم ندارد، یا در اظهارنظری جنجالی در کمیسیون اقتصادی مجلس، از کف دلار ۷۳ هزار تومانی سخن می گوید که این اظهارنظر، به طور ناگهانی باعث جهش قیمت دلار در بازار آزاد شد. چنین موضعگیریهای غیرمسئولانهای که در زمان حساس کنونی، تنها موجب ایجاد عدم اطمینان و افزایش انتظارات تورمی میشوند، به وضوح نشان میدهند که وزیر اقتصاد هنوز درک درستی از وضعیت اقتصادی کشور ندارد. ساطع شدم چنین گراهای منفی از کشور، آن هم در شرایط کنونی بین المللی قطعا منافع ملی را نشانه می رود.
به علاوه، وزیر اقتصاد اخیراً در میان موجی از مشکلات اقتصادی و تورم فزاینده، به فیلترینگ انتقاد کرده و این موضوع را دغدغه اقتصادی خود عنوان کرده است. در شرایطی که مردم از ناتوانی دولت در کنترل تورم رنج میبرند، تمرکز وزیر اقتصاد بر مسائلی، چون فیلترینگ، به نظر میرسد که اولویتهای واقعی اقتصادی کشور را تحتالشعاع قرار داده است. به نظر میرسد این رفتارها از وزیر اقتصادی که باید تمام توجه خود را معطوف به چالشهای اقتصادی کشور کند، نه تنها مفید نبوده بلکه از مسائل اصلی منحرف میشود.
از سویی دیگر این نوع اظهارنظر وزیر اقتصاد نشان می دهد که هنوز وی در ایام انتخاباتی به سر می برد و هنوز با نقش وزارتی خود آشنا نیست!
تزریق نقدینگی و افزایش تورم
از دیگر تصمیمات تورمی وزارت اقتصاد، پیگیری برای تزریق نقدینگی به میزان ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای رفع تنگنای مالی تولید است. هرچند وزارت اقتصاد تأکید میکند که این اقدام نگرانیهای تورمی ایجاد نمیکند، اما تجربه نشان داده است که چنین تصمیماتی معمولاً به افزایش تورم منجر میشود و در این شرایط، نمیتوان از آثار منفی این اقدامات غافل شد.
آیا وزیر اقتصاد میتواند مسیر درست را پیدا کند؟
سؤال اصلی اینجاست که آیا عبدالناصر همتی میتواند در مسیر کنترل تورم و تقویت قدرت خرید مردم گام بردارد؟ یا همچنان با اظهارات و سیاستهای ناپختهاش، به جای راهحل، بحرانها را عمیقتر میکند؟
در شرایطی که مردم ایران تحت فشار اقتصادی شدید هستند، دولت باید از هر گونه تصمیمی که به التهاب بیشتر در بازارها منجر میشود، خودداری کند. آیا همتی میتواند از این رویکردهای اشتباه فاصله بگیرد و در راستای برنامههای اعلامی دولت عمل کند یا میخواهد دوباره برای دلار نرخ سازی کند؟
منبع: تابناک
کلید واژه
ارسال نظرات