امروز : سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - 09:57

Afrang Khabar

1403/9/6 9:57

وزیر اقتصاد و دارایی گفت:افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین المللی به ما این امکان را داده است که در حوزه‌هایی همچون مبارزه با تغییرات اقلیمی،انتقال فناوری و سرمایه گذاری‌های مشترک نقش فعالی ایفا کنیم

افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین المللی

به گزارش افرنگ خبر /عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در میز گرد وزرای بیست و هشتمین اجلاس آژانس سرمایه‌گذاری جهانی (ویپا) در ریاض، طی سخنرانی اظهار کرد: مایه افتخار است که امروز در این میزگرد وزرا و در کنار نمایندگان برجسته از کشور‌های مختلف جهان به بررسی یکی از مهم‌ترین موضوعات اقتصادی دوران معاصر بپردازیم؛ " تغییر پارادایم و اثر آن بر رابطه بین سیاست صنعتی و راهبردی ترویج سرمایه گذاری " که نه تنها مسیر آینده اقتصاد جهانی را تعیین می‌کند بلکه سرنوشت همکاری‌های بین المللی و کیفیت زندگی مردم در سراسر جهان را نیز شکل خواهد داد.


وی با بیان اینکه اقتصاد جهانی در سال‌های اخیر تحت تأثیر مشکلات متعددی قرار گرفته است، ادامه داد: بحران‌های اقلیمی، تغییرات ژئوپلیتیک، نوسانات شدید در حوزه انرژی و نابرابری‌های ناشی از ظهور فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی بلاکچین و انقلاب دیجیتال، تنها بخشی از این تحولات هستند. رشد اقتصاد جهانی که طبق داده‌های بانک جهانی در دهه گذشته سالانه معمولاً کمتر از ۳.۵ درصد بود، اکنون با عدم اطمینان‌های فراینده‌ای روبه رو شده است.

او افزود: رشد نابرابر میان اقتصاد‌های نوظهور و پیشرفته، افزایش تنش‌های تجاری و کاهش سرعت زنجیره‌های تأمین جهانی، به مسائلی اساسی برای تمام دولت‌ها تبدیل شده است. اما در میان این چالش‌ها، فرصت‌های بی سابقه‌ای نیز ظهور کرده‌اند.

وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: توسعه پایدار و اقتصاد سبز با سرمایه گذاری در انرژی‌های تجدید پذیر، افزایش تمایل به سرمایه گذاری در بازار‌های نوظهور و تمرکز بر تحول دیجیتال، همگی زمینه‌های جدیدی برای رشد و همکاری جهانی ایجاد کرده اند.

ظرفیت فوق‌العاده‌ایران برای پاسخ به چالش‌های جدید
همتی ادامه داد: اقتصاد ایران با برخورداری از منابع غنی طبیعی، معدنی و انرژی، جمعیت جوان و تحصیل‌کرده، موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز و شبکه گسترده‌ای از زیرساخت‌های اقتصادی ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای پاسخ به این چالش‌ها و بهره. برداری از این فرصت‌ها دارد.
وی با یادآوری اینکه ایران با دارا بودن ۱۰ درصد ذخایر اثبات شده نفت و ۱۵ درصد ذخایر گاز طبیعی جهان و همچنین موقعیت ارتباطی به عنوان کریدور شمال - جنوب و شرق - غرب می‌تواند نقشی کلیدی در تقویت زنجیره‌های تأمین جهانی ایفا کند، گفت: به عنوان مثال تنها در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، پتانسیل بسیار بالایی برای تولید برق خورشیدی و بادی در ایران وجود دارد که نه تنها می‌تواند نیاز داخلی را تأمین کند، بلکه به تقویت صادرات انرژی پاک به کشور‌های منطقه نیز منجر می‌شود.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما