اردیبهشت امسال بود که رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: افزایش تقاضای سفر و کاهش ناوگان هوایی عامل کمبود عرضه بلیت هواپیماست و چاره کار، ورود هواپیمای جدید به ناوگان هوایی برای افزایش عرضه است.
به گزارش افرنگ خبر /همان زمان آقای محمدی بخش به خبرنگاران وعده داد ناوگان هوایی تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۵۰ فروند هواپیما برسد.
آقای محمدی بخش در نشست خبری که با اصحاب رسانه برگزار کرده بود گفت: با توجه به تعداد فرودگاه ها، اقلیم و نیاز سفر مردم در شرایط کنونی نیاز است ناوگان کنونی با خریدهای جدید به ۵۵۰ فروند هواپیما برسد. در این نشست خبری اعلام شد طی ۱۸ ماه گذشته بیش از ۵۰ فروند هواپیما و هلی کوپتر وارد کشور شده است.
حالا با گذشت ۱۰ ماه از این وعده، مسافران هوایی همچنان با مشکل کمبود بلیت هواپیما مواجهند. با نگاهی به پایگاه اینترنتی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در مییابیم که نشست و برخاست هواپیما نیز در ۸ ماه (منتهی به آبان) امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
آرمان بیات کارشناس و فعال صنعت هوایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفته یکی از دلایل کاهش نشست و برخاست، دسترسی نداشتن مردم به بلیت هواپیماهاست و این فرایند سخت و پیچیده شده. وی با مقایسه پروازهای فعلی با سالهای قبل، گفته اگر بخواهیم مقایسهای با سال ۹۶ داشته باشیم که بیشترین ترافیک و ترددهای هوایی را در کشور داشتیم، نسبت به آن زمان حدودا ۴۵ درصد کاهش در نشست و برخاست داریم و اگر این تعداد را جبران کنیم میتوانیم به آمار آن سال یعنی ۳۶۰ هزار پرواز در سال برسیم.
یک نگاه در پایگاه اینترنتی شرکت فرودگاهها نیز نشان میدهد طبق آمار تجمیعی این شرکت، تعداد پروازهایی که در هشت ماهه سال ۱۴۰۱ انجام شد ۱۹۵ هزار و ۹۲ نشست و برخاست بوده، اما این تعداد پرواز در هشت ماه نخست امسال کاهش یافته و به ۱۹۲ هزار و ۲۵۰ پرواز رسیده است.
کلید واژه
ارسال نظرات