امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 12:09

Afrang Khabar

1402/10/27 0:9

سخنگوی شورای نگهبان گفت: در بررسی صلاحیت‌ها باید بر اساس اسناد و ادله اظهارنظر کنیم و نمی‌توانیم به شنیده‌ها اکتفا کنیم؛ چراکه برای پاسخ به داوطلبان نیز باید اسناد متقن و دقیق داشته باشیم.

شورای نگهبان مرجع تجدیدنظر نهایی بررسی صلاحیت‌ها

به گزارش افرنگ خبر /هادی طحان‌نظیف گفت: طبق قانون، سه مرحله برای بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش‌بینی شده که مرحله نخست «هیئت‌های اجرایی» بود. این هیئت‌ها که مستقل از شورای نگهبان هستند و اعضای آن ۱۱ نفر شامل ۳ عضو حقوقی (فرماندار، نماینده دادگستری و رئیس ثبت احوال) و ۸ نفر شخصیت حقیقی است، ۱۵ روز فرصت داشتند تا به بررسی صلاحیت‌ها بپردازند. نتایج بررسی آن‌ها ۲ ماه پیش اعلام شد.


سخنگوی شورای نگهبان مرحله دوم بررسی صلاحیت‌ها را «هیئت‌های نظارت» اعلام کرد و گفت: این هیئت‌ها با شورای نگهبان نسبتی دارند؛ چراکه اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات توسط اعضای شورای نگهبان انتخاب می‌شوند و اعضای هیئت مرکزی به انتخاب ۵ عضو هر هیئت نظارت در هر یک از استان‌ها می‌پردازند.

وی خاطرنشان کرد: هیئت‌های نظارت برای بررسی صلاحیت‌های داوطلبان ۵۰ روز زمان داشتند که نتایج بررسی آن‌ها در روز ۱۴ دی ماه اعلام شد. آن کسانی که نسبت به نتایج اعلام شده از سوی هیئت‌های نظارت اعتراض داشتند به مرحله سوم یعنی «شورای نگهبان» شکایت کردند. در مرحله شورای نگهبان، اعضای شورا به بررسی صلاحیت‌های داوطلبانی که اعتراض کرده‌اند، خواهند پرداخت.

طحان‌نظیف در جمع‌بندی این بخش از صحبت‌هایش گفت: اتفاقا هیئت‌های نظارت نسبت به انتخابات‌های گذشته به دلیل اصلاح قانون انتخابات، زمان بیشتری برای بررسی صلاحیت‌ها داشتند. از این رو تعداد عدم احراز صلاحیت‌ها در این دوره از انتخابات به طور محسوسی کاهش یافت. در انتخابات مجلس گذشته بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ داوطلب در مرحله هیئت‌های نظارت صلاحیت‌شان احراز نشد، اما در این دوره به رغم اینکه بیش از ۲۱ هزار نفر ثبت‌نام کردند، کمتر از ۱۰ درصد (کمتر از ۲ هزار داوطلب) عدم احراز شدندو پیش‌بینی می‌شود در مرحله شورای نگهبان این تعداد کمتر نیز بشود.

سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: دلیل تعدد مراحل بررسی صلاحیت‌ها، حفظ حقوق مردم و داوطلبان است. این موضوع برای قانون‌گذار اهمیت داشته است. سه مرحله برای بررسی صلاحیت‌ها پیش‌بینی شده تا بررسی‌ها دقیق انجام گیرد و فرصتی منطقی برای داوطلبان وجود داشته باشد تا به ارائه اسناد و مدارک خود بپردازند.

طحان‌نظیف یادآور شد: آن کسانی که نسبت به نتایج اعلامی از سوی هیئت‌های اجرایی اعتراض داشتند به هیئت‌های نظارت شکایت کردند و آن کسانی که نسبت به نتایج اعلام شده از سوی هیئت‌های نظارت اعتراض داشتند به شورای نگهبان شکایت کردند که ما اکنون در حال بررسی شکایات در شورای نگهبان هستیم و شورای نگهبان مرجع تجدیدنظر نهایی و قطعی بررسی صلاحیت‌هاست.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره زمان آغاز تبلیغات انتخابات مجلس نیز گفت: تبلیغات انتخاباتی ۸ روز قبل از رای‌گیری آغاز خواهد شد و داوطلبان به مدت یک هفته فرصت خواهند داشت تا به تبلیغات بپردازند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما