رئیس قوه قضائیه گفت: رویکرد دستگاه قضایی در مورد نظارت و ارزشیابی، باید رویکردی خیرخواهانه باشد و از مچ گیری در هر سطحی باید پرهیز کرد.
به گزارش افرنگ خبر /حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای صبح امروز در سخنانی در نشست هماندیشی دادسرای انتظامی قضات و واحدهای نظارت و ارزشیابی قضات سراسر کشور که در مشهد مقدس برگزار شد، ضمن اشاره به افزایش جنایات وحشیانه صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین و سکوت تأسفبار مجامع جهانی، گفت: امروز تکلیف همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان آن است که جنایات صهیونیستهای غاصب را افشاء و برملا کنند و هر کمکی که از دستشان برمیآید، پیشکش مردم مظلوم و مقاوم غزه سازند.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به اهمیت استقلال و اقتدارِ قوه قضائیه افزود: چنانچه قوه قضائیه، قوهای مستقل، مقتدر، باصلابت و صحیحالعمل باشد، جلوی بسیاری از کجیها و کجرویها را مسدود میسازد و دست مفسدان را قطع میکند؛ بر همین اساس، ما باید با تمام توان از استقلال و اقتدار دستگاه قضایی صیانت کنیم.
رئیس قوه قضائیه: دولت و مجلس، یاریگر دستگاه قضایی باشند
اژهای ادامه داد: در این مسیر، دولت و مجلس نیز باید به دستگاه قضایی یاری رسانند، چرا که بدون تردید، استقلال و اقتدار قوه قضائیه برای دو قوه دیگر نیز واجدِ منفعت و سود است و آنان نیز از مزایایِ افزایش کارآیی دستگاه قضایی منتفع میشوند.
رئیس دستگاه قضایی تصریح کرد: امروز سازمان بازرسی، علاوه بر وظیفه ذاتی خود که نظارت بر حُسن اجرای قوانین است، بر مبنای آسیبشناسیهای به عمل آمده در اثنای نظارتها و بازرسیهای خود، پیشنهادهایی را نیز برای بهبود امور به دستگاهها و بخشهای ذیربط ارائه میکند که این امر، ظرفیت بزرگ و مطلوبی را پدید آورده است.
محسنی اژهای سرمایه اصلی هر دستگاهی از جمله دستگاه قضایی را نیروی انسانی آن دانست و گفت: سرمایه اصلی دستگاه قضایی، نیروی انسانی این دستگاه، بالاخص قضات هستند و دادسرای انتظامی قضات، وظیفه صیانت از اصلیترین سرمایه دستگاه قضایی را برعهده دارد؛ البته کارِ دادسرای انتظامی فقط منحصر به صیانت از قضات و یا ارزشیابی و نظارت بر آنها نمیشود، بلکه مقوله انتظامبخشی به کار قضات را هم دارد.
وی گفت: بارها تاکید کردهایم که در مقوله نظارت و ارزشیابی باید رویکردی خیرخواهانه و طبیبانه داشت و از مچگیری پرهیز کرد؛ دادسرای انتظامی قضات باید بنای کار خود را همچون یک طبیب بر مبنای درمان استوار سازد؛ البته درمان بعضاً با درد و هزینه همراه است و گریز و گزیری از آن نیست.
رئیس دستگاه قضا در ادامه، دستورها و توصیههایی را برای تسریع در رسیدگیها خطاب به مسئولان دادسرای انتظامی قضات مطرح کرد و گفت: تمرکز دادسرای انتظامی قضات باید بر «اصل پیشگیری» استوار باشد؛ همچنین ضرورت دارد برای کاهش ورودیها و تقلیل جرمانگاریها تدابیری از جمله استفاده از فناوری های روز را به کار بست.
رئیس قوه قضائیه گفت: دادسرای انتظامی قضات باید با سایر دستگاههای نظارتی همافزایی داشته باشد تا از موازیکاریهایِ احتمالی جلوگیری به عمل آید؛ همچنین برای تحقق این امر ضروری است تبادل اطلاعات و دادهها میان دستگاههای نظارتی نیز افزایش یابد.
کلید واژه
ارسال نظرات