معاون دیپلماسی وزارت خارجه گفت: در نمایشگاه صادراتی کشورمان که در اردیبهشت ماه برگزار شد نزدیک به ۷۱ کشور به ایران آمدند و نزدیک به ۶.۷ میلیارد دلار سرمایه جذب شد.
به گزارش افرنگ خبر / یکصد و سی و ششمین نشست علمی - تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری با عنوان« نقش روابـط بینالملل در مهار تورّم و رشد تولید» با حضور مهدی صفری؛ معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امـور خارجه بهعنوان سخنران برگزار شد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امـور خارجه در این نشست با اشاره به سیاستهای وزارت خارجه در هماهنگی با سیاستهای دولت سیزدهم، گفت: توسعه روابط با همسایگان در این دولت به عنوان اولویتی مهم مدنظر است، در عین حال و به صورت موازی توسعه روابط با آفریقا، آمریکای لاتین و کشورهای شرق آسیا پیگیری میشود.
وی با اشاره به اصل ارزآوری و ایجاد شغل به عنوان دو هدف اصلی این سیاستها، خاطرنشان کرد: در چند سال قبل از این دولت، در روند تجاری با برخی از همسایگان از عدد ۶ میلیارد دلار تجارت به ۱۲۰ میلیون تجارت رسیده بودیم، که خوشبختانه این روند در همین اندکزمان معکوس شده است و به سمت توسعه میل کرده است. البته باید تأکید کنیم این عدد و ارقام گمرکی است و بسیاری از روابط تجاری ما مثل خدمات فنی مهندسی کشور، خارج از چارچوبهای گمرکی است.
مهدی صفری افزود: بهعنوان مثال بازار میگو در چین بسیار مهم است، حتی برخی از کشورهای آمریکای لاتین در سال گذشته تا هشت میلیارد دلار صادرات میگو به چین داشتهاند.
وی با تاکید بر اهمیت توجه به صادرات کالاهای دانشبنیان، اظهار داشت: با تلاشهای صورت گرفته خانههای دانشبنیان به عنوان نمایشگاههای دائمی در کشورهای هدف شکل گرفته است، که سفارتخانهها مکلف شدهاند برای کالاهای عرضه شده در این خانهها بازاریابی کنند. این خانهها برای صادرات کالاهای دانشبنیان طراحی شده است.
صفری با اشاره به دستاوردهای دانشبنیانی و بازارهای جدید، گفت: ما به سمت ارزآوری در صادرات و تنوع و ارزان کردن واردات حرکت میکنیم. در بخش واردات با توسعه و چند بازاری کردن خریدها، به سمت ارزانتر کردن واردات حرکت کردهایم. همچنین انتقال تکنولوژی و بومی کردن برخی کالاها در کشور در حال پیگیری است؛ لذا در بسیاری از موارد به دلایل مانیتورینگ رقبا، امکان بیان دستاوردها در انتقال تکنولوژیهای خودکفامحور را نداریم.
وی با بیان سختیهای جذب سرمایهگذاری خارجی، گفت: در نمایشگاه صادراتی کشورمان نزدیک به ۷۱ کشور به ایران آمدند و به گمانم عددی نزدیک به ۶.۷ میلیارد دلار سرمایه جذب شد که آمار دقیق این قراردادها را باید از مسئولین ذیربط استعلام گرفت. اما بدانید با کمک همه دستگاهها این عددها باید روند صعودی داشته باشد.
این دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه با اشاره به مبحث کریدورها، گفت: متأسفانه در گذشته به دلایل مختلف توسعه کریدورها پیگیری نشده است؛ اما تکمیل ریل آستارا به رشت و همچنین توسعه ناوگان کشتیرانی در خزر مورد توجه قرار گرفته است و متوجه هستیم که صادرات شمال به جنوب را صرفاً در انحصار خط ریلی آستارا و رشت قرار ندهیم. همچنین ایجاد پلهای جدید بر روی سرخس بهمنظور صادرات صیفیجات شرایط را به سمتی برده است که امسال زیر بار خواهد رفت و جالب است بدانید هم اکنون ظرفیت این خطوط تا ۱۵ میلیون تن وجود دارد، این عدد ظرفیت دو برابر شدن را دارد؛ لذا ترانزیت شمال به جنوب در این دولت مورد توجه قرار گرفته است.
کلید واژه
ارسال نظرات