محققان چینی با توسعه طرحی جدید برای فناوری تولید برق از انرژی قطرات باران توانسته اند ظرفیت تولید برق را تا پنج برابر افزایش دهند و به ۲۰۰ وات برای هر مترربع برسانند.
به گزارش افرنگ خبر /به نقل از «سای تک دیلی»، زمانی که قطرات باران از ابرها فرو میبارند، مقدار کمی انرژی تولید میکنند که میتوان آن را مهار و به انرژی برق تبدیل کرد. این فرایند را میتوان نمونه مینیاتوری یا کوچکی از برقآبی در نظر گرفت که انرژی حرکتی آب متحرک را برای تولید برق به خدمت میگیرد.
چندین پژوهشگر این نظر را مطرح کرده اند که انرژی جمعآوری شده از قطرات باران میتواند به عنوان یک منبع معتبر برای تولید انرژی پایدار و پاک به کار گرفته شود. با این حال، گسترش این فناوری در مقیاس بزرگ، چالشبرانگیز و از این رو بهرهبرداری عملی از این فناوری محدود بوده است.
به منظور مهار انرژی قطرات باران، دستگاهی با نام «نانوژنراتور برقمالشی» (triboelectric nanogenerator/ TENG) به طور موفقیت آمیز قادر به مهار و بهره برداری از قطرات باران شده است. این فناوری همچنین با موفقیت انرژی حاصل از امواج و سایر شکلهای تولید برق مالشی مایع-جامد را به خدمت میگیرد.
با این حال این دستگاههای نانوژنراتور برقمالشی قطرهای (D-TENGs) یک محدودیت فنی در زمینه اتصال بیش از یکی از این صفحات به یکدیگر را دارند که این مساله برق تولیدی کلی را کاهش میدهد. محققان توضیح داده اند که چگونه نمونه سازی صفحههای D-TENG بر اساس آرایههای خورشیدی میتواند به طور کارآمدتری انرژی قطرات باران را مورد استفاده قرار دهد و از این طریق کاربرد این فناوری را گستردهتر میسازد.
زمانی که قطرات باران روی سطح صفحه میریزند یک فرایند موسوم به «برق مالشی» (triboelectrification) انرژی حاصل از باران را تولید و ذخیرهسازی میکند. فناوری ژنراتورهای جدید در دانشگاه «تسینگهوا» در «شینژن» چین، موجب کاهش اتلاف انرژی شده و اوج تولید برق آنها تقریبا پنج برابر ژنراتورهای قبلی است و ظرفیت آن به ۲۰۰ وات برای هر مترمربع میرسد که به خوبی مزیت آن را برای تولید برق در سطوح بزرگ نشان میدهد.
نتایج این مطالعه بتازگی در نشریه iEnergy منتشر شده است.
کلید واژه
ارسال نظرات