امروز : شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - 07:38

Afrang Khabar

1402/5/10 19:38

نتایج مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد:مصرف یک رژیم غذایی متعادل با سطوح پروتئین مناسب تأثیر مثبتی بر سوخت و ساز و پیری را به تاخیر می‌اندازد.

افزایش عمر با مصرف پروتئین

به گزارش افرنگ خبر /این مطالعه بر اساس بررسی تغذیه موش‌های جوان و میانسال با رژیم‌های حاوی مقادیر مختلف پروتئین بود و نتایج آن نشان داد موش‌هایی که رژیم‌های پروتئینی متوسطی داشتند، سطح گلوکز و چربی خون پایین تری نسبت به سایر موش‌ها داشتند.

به باور کارشناسان تغذیه، درک رابطه بین تغذیه و سلامت سوخت و ساز برای حفظ سلامت عمومی و افزایش طول عمر بسیار مهم است. تحقیقات پیشین پژوهشگران نشان داده است که مداخلات تغذیه‌ای مختلف مانند تغییرات دریافت کالری و پروتئین، می‌تواند سلامت و طول عمر حیوانات را بهبود بخشد. با این حال، مقدار مطلوب پروتئین مورد نیاز برای حفظ سلامت متابولیک ناشناخته باقی مانده است.
در این مطالعه، گروهی از دانشمندان به سرپرستی دکتر یوشیتاکا کوندو در دانشگاه واسدا ژاپن، اثرات دریافت پروتئین بر سوخت وساز در موش‌ها را با نزدیک شدن به سن پیری بررسی کردند. طی این مطالعه به موش‌های نر جوان و میانسال به مدت دو ماه رژیم‌های غذایی با محتوای پروتئین متفاوت داده شد. در ادامه محققان تأثیر این رژیم‌ها را بر وزن ماهیچه‌های اسکلتی، میزان چربی کبد و پلاسما و اسید‌های آمینه پلاسما ارزیابی کردند.
در مطالعه جدید محققان دانشگاه واسدا، موش‌های جوان و میانسال با رژیم‌های غذایی با مقادیر مختلف پروتئین تغذیه شدند. موش‌هایی که مقادیر متوسطی از پروتئین‌های رژیم غذایی مصرف می‌کردند (۲۵% و ۳۵%) سطح گلوکز خون و چربی‌های کبدی و پلاسما را پایین‌تر نشان دادند.
یافته‌ها همچنین نشان داد:رژیم غذایی کم پروتئین منجر به ایجاد کبد چرب خفیف در موش‌های میانسال شد، در حالی که یک رژیم غذایی با پروتئین متوسط منجر به کاهش سطح گلوکز و چربی خون در موش‌های جوان و میانسال شد. علاوه بر این، اسید آمینه پلاسما ارتباط بین مصرف پروتئین و سطح تری گلیسیرید و کلسترول کبدی را نشان داد. به باور محققان پیامد‌های این مطالعه بر سلامت عمومی قابل توجه است.
دکتر کوندو در این زمینه می‌گوید: نیاز به پروتئین در زندگی تغییر می‌کند، مصرف این ماده در موش‌های جوان‌تر منجر به باروری بیشتر می‌شود. احتمالاً همین الگو در انسان‌ها نیز مشاهده می‌شود. بنابراین، می‌توان فرض کرد که افزایش دریافت پروتئین روزانه در وعده‌های غذایی می‌تواند سلامت سوخت و ساز افراد را ارتقا دهد. علاوه بر این، تعادل دریافت درشت مغذی‌های غذایی در هر مرحله از زندگی می‌تواند طول عمر را افزایش دهد.
بر اساس مطالعات انجام شده مشخص شد با افزایش مصرف پروتئین روزانه، به طور بالقوه می‌توانیم سلامت متابولیک خود را ارتقا و طول عمر خود را افزایش دهیم.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله GeroScience منتشر شده است.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما