امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 10:55

Afrang Khabar

1402/3/16 10:55

فقط طلای ناهید کیانی و دیگر هیچ

بررسی ناکامی تاریخی فدراسیون هادی ساعی در باکو

به گزارش افرنگ خبر /

صرف نظر از عملکرد خیره کننده ناهید کیانی در رقابت های قهرمانی جهان و طلای تاریخی چهره شاخص تکواندوی بانوان ایران، حذف ۱۲ نماینده ایران و حواشی مربوط به دوپینگ پیش از اعزام، نشان دهنده مسیر غلط کادر فنی تیم های ملی و فدراسیون تکواندو در سال قبل از المپیک است.

تیم های ملی تکواندوی مردان و زنان ایران با ۱۵ تکواندوکار عازم رقابت های جهانی باکو شدند و با یک مدال طلای ناهید کیانی در بخش زنان و ۲ مدال برنز متین رضایی و آرین سلیمی و حذف ۱۲ نماینده دیگر ایران به کار خود پایان دادند.

در شرایطی که از میان ۱۴ تکواندوکار ایران در این مسابقات هیچ کدام نتوانسته بودند راهی فینال شوند، ناهید کیانی به عنوان آخرین نماینده ایران در روز پایانی موفق به کسب مدال طلا برای تکواندوی زنان ایران شد تا ناکامی تکواندوی ایران تا حدی تحت الشعاع این مدال تاریخی قرار بگیرد.

از جمع ۶ حذف شده تیم ملی بانوان در این رقابت ها، ۵ نفر شامل سعیده نصیری، غزل سلطانی، تینا مدانلو، زینب اسماعیلی و زهرا پوراسماعیل بدون کسب حتی یک پیروزی، در همان دور نخست حذف شدند و نرگس میرنوراللهی نیز پس از کسب دو پیروزی، از دور مسابقات کنار رفت تا عملکرد آن ها جای هیچ دفاعی نداشته باشد.

اما در چنین شرایطی مینو مداح سرمربی تیم ملی تکواندوی بانوان پس از کسب مدال طلای جهان توسط ناهید کیانی در گفتگو با روابط عمومی فدراسیون تکواندو، بدون کوچکترین اشاره ای به ناکامی محض ۶ بانوی تکواندوکار ایران در این مسابقات، تنها بر روی مدال تاریخی ناهید کیانی مانور داد و هیچ توضیحی درباره عملکرد بسیار ضعیف و دور از انتظار دیگر نفرات تیم ملی نداشت!

شکست و حذف ۶ بانوی تکواندوکار ایران در رقابت های قهرمانی جهان مقابل رقبایی رقم خورد که به غیر از حریف تایلندی سعیده نصیری که به مدال نقره رسید، هیچ کدام نتوانستند در این مسابقات صاحب مدال شوند.

صرف نظر از عملکرد خیره کننده ناهید کیانی که با کسب یک طلای تاریخی برای تکواندوی بانوان ایران همراه بود، تیم ملی تکواندوی بانوان عملکرد ناامیدکننده ای در این مسابقات داشت و از کادر فنی تیم ملی انتظار می‌رفت، در کنار تبریک کسب مدال طلای ناهید کیانی، اشاره‌ای هر چند کوچک به عملکرد ضعیف ۶ عضو دیگر تیم ملی در این رقابت ها می‌کرد.

اما شاگردان بیژن مقانلو بر خلاف آنچه در یک سال اخیر و پس از کسب ۳ مدال برنز رقابتهای جهانی ۲۰۲۲ عنوان می شد، اینبار نیز بدتر از سال قبل ظاهر شدند و هیچ کدام از ۸ تکواندوکار تیم ملی نتوانستند راهی فینال شوند!

در پایان این مسابقات متین رضایی که پس از مثبت شدن دوپینگ دانیال بزرگی در واپسین روزهای اعزام مسافر جهانی باکو شد به مدال برنز رسید و دیگر مدال برنز ایران نیز توسط آرین سلیمی به دست آمد.

فرزان عاشورزاده دارنده مدال طلای جهان و سونامی سابق تکواندوی ایران، اینبار نیز هیچ شباهتی به دوران اوج خود نداشت و در همان دور نخست با شکست مقابل حریفی از تایلند حذف شد.

مهران برخورداری دارنده مدال برنز جهان، دیگر تکواندوکار با تجربه ایران بود که او نیز پس از انصراف حریف خود از ترینیداد و توباگو، با شکست در اولین مبارزه از دور مسابقات کنار رفت.

میرهاشم حسینی دارنده مدال نقره جهان که سابقه حضور در المپیک توکیو را دارد، نیز دور از انتظار ظاهر شد و پس از کسب دو پیروزی، در سومین مبارزه مقابل دارنده مدال برنز جهان از صربستان تن به شکست داد و حذف شد.

مهدی حاجی موسایی و علیرضا نادعلیان نیز در همان دور نخست حذف شدند و علیرضا حسین پور هم پس از کسب یک پیروزی از دور مسابقات کنار رفت.

حذف ۶ تکواندوکار و کسب تنها ۲ مدال برنز کارنامه یکی از قدرت های سابق تکواندوی جهان در باکو بود، تیمی که در دومین دوره مسابقات جهانی از زمان ریاست هادی ساعی بر فدراسیون تکواندو، باز هم نتوانست انتظارات را برآورده کند تا نگرانی ها بابت کسب سهمیه های المپیک و امید برای درخشش در پاریس بیش از پیش کمرنگ شود.

جدا از ناکامی تکواندوی ایران در کسب نتیجه مطلوب در مسابقات قهرمانی جهان، مثبت شدن دوپینگ ۲ ملی پوش ایران پیش از اعزام به رقابت های قهرمانی جهان نشان داد علاوه بر وجود مشکلات و ایرادات فنی در تیم ملی، بحث مدیریت درست کادر فنی و فدراسیون تکواندو در اداره تیم ملی نیز با چالش جدی روبرو شده است؛ اتفاقی که بر خلاف ادعای مسئولان فدراسیون ناشی از توطئه سازمان یافته نبود و منفی شدن ۲۱ تست تکواندوکاران نشان داد که نمی‌توان این دوپینگ‌ها را به عوامل بیرونی و توطئه نسبت داد.

 

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما