تصور اینکه ارتباط مصرف زیاد کلیسم میتواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد، غلط رایج است.
به گزارش افرنگ خبر /به نقل از دفتر بهبود تغذیه، غذاهای غنی از کلسیم در رژیم غذایی، مانند شیر، ماست، پنیر، شیر غنی شده، لوبیا سفید، بادام و دانه چیا در واقع خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش میدهد.
کلسیم موجود در مواد غذایی قبل از رسیدن به کلیهها به اگزالات متصل میشود و از ایجاد سنگ جلوگیری میکند. مشخص نیست که آیا مصرف کلسیم به شکل مکمل همان اثر مفید را خواهد داشت یا خیر.
سنگ کلیه چیست؟
سنگ کلیه جسم سختی است که از کلسیم، اگزالات، اورات، سیستین، گزانتین و فسفات موجود در ادرار ساخته میشود. در بیشتر افراد، سایر مواد شیمیایی موجود در ادرار، تشکیل سنگ را متوقف میکنند یا مصرف مایعات موجب دفع مواد شیمیایی از کلیه میشود. اگر سنگی تشکیل شده و نتواند از طریق ادرار دفع شود، باعث ایجاد درد میشود.
عوامل خطر برای ایجاد سنگ کلیه:
سابقه خانوادگی سنگ کلیه
مصرف ناکافی آب
تحرک فیزیکی (ورزش) خیلی زیاد یا کم
دریافت زیاد شکر یا نمک
برای جلوگیری از ایجاد سنگ:
به اندازه کافی آب بنوشید.
مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهید. این باعث افزایش PH ادرار میشود و احتمال تشکیل سنگ را کاهش میدهد.
مصرف غذاهای فرآوری شده حاوی شکر و نمک را کاهش دهید. برچسبهای روی غذاهایی مانند سوپ، سس، نان، گرانولا و غلات را با هم مقایسه کنید تا مارکهایی را بیابید که قند و نمک کمتری دارند.
از منابع خوب کلسیم در رژیم غذایی روزانه استفاده کنید.
اگر سنگ کلیه اسید اوریکی داشته اید، ممکن است لازم باشد مصرف الکل، گوشت قرمز یا صدف را محدود کنید.
به نظر میرسد نوشیدن یک فنجان قهوه در روز باعث کاهش اندکی ابتلا به سنگ میشود.
هفتهای چند بار به جای گوشت، حبوبات را به عنوان جایگزین پروتئین انتخاب کنید. مصرف زیاد پروتئین حیوانی میتواند خطر ابتلا به سنگ را افزایش دهد.
از مصرف مکملهای ویتامین C خودداری کنید، زیرا ویتامین C اضافی میتواند به اگزالات تبدیل شود.
کلید واژه
ارسال نظرات