امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 12:54

Afrang Khabar

1401/12/11 12:54

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: امیدواریم که قانون انتخابات به گونه‌ای به نگارش درآید تا مشکلات موجود را رفع کند و وضعیت‌های جدیدی به وجود بیاورد که رضایت مردم را به دنبال داشته باشد.

اصلاح نظام انتخاباتی و قانون انتخابات ضروری است

به گزارش افرنگ خبر /به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر خیرالله پروین عضو حقوقدان شورای نگهبان در جمع مسئولان دفاتر نظارتی این شورا در استان‌ها و شهرستان‌ها­ گفت:­ امروزه نظام‌های انتخاباتی و دموکراسی‌های دنیا دچار چالش‌های عجیب و غریبی شده است. برخی می‌گویند دموکراسی سنتی شکست خورده است. در مقاطعی با عوام‌فریبی توانستند کرسی‌هایی به دست آورند، اما جهان امروز چندقطبی است و فضای انتخاباتی، کشور‌ها را برای چند سال درگیر می‌کند.

دکتر پروین اضافه کرد: شکست‌خوردگان در انتخابات‌ها می‌توانند در قالب اپوزیسیون یا طرح ادعای تقلب، کشور را سال‌ها دچار تلاطم کنند. از این رو اندیشمندان عنوان می‌کنند که نظام انتخاباتی نیاز به پوست‌اندازی دارد و دموکراسی سنتی دیگر پاسخگو نیست.

وی بیان داشت: یکی از آخرین انتخاباتی که در جهان برگزار شد، انتخابات تونس بود. میزان شرکت‌کنندگان در این انتخابات ۹ درصد بود. در یک انتخابات دیگر که در ژاپن برگزار شد، ۱۱ درصد واجدان شرایط مشارکت کردند. اما غربی‌ها نیامدند بگویند که مشروعیت این نظام‌ها زیرسوال است. حتی اروپایی‌ها همان روزی که نتایج انتخابات تونس اعلام شد، به آن‌ها کمک کردند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت:، اما در مقابل درباره انتخابات مجلس یازدهم که ۴۷ درصد مردم مشارکت کردند می‌گویند مجلس حداقلی؛ آن وقت انتخابات‌های خودشان با میزان مشارکت کمتری برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: ما بر اساس وظیفه دینی و قانونی از رای مردم پاسداری می‌کنیم و یکی از دلایل مشارکت مردم در انتخابات، اعتماد به مجریان است.

دکتر پروین درباره اغتشاشات اخیر گفت: بعد از چهار ماه جنگ ترکیبی و رسانه‌ای، مردم با شکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور پیدا کردند. امیدواریم که قانون انتخابات به گونه‌ای به نگارش درآید تا مشکلات موجود را رفع کند و وضعیت‌های جدیدی به وجود بیاورد که رضایت مردم را به دنبال داشته باشد.

وی با اشاره به سیاست‌های کلی انتخابات و تحولی که لازم است در نظام انتخاباتی به وجود بیاید، عنوان کرد: در این رابطه پارامتر‌هایی همچون دولت الکترونیک وجود دارد که این‌ها وضعیت حکمرانی جدید هستند. زیرساخت‌های حقوقی و نظارتی جدیدی نیز باید برای تحول به وجود آورد. فرآیند سیاست‌گذاری نیز مقدم بر ایجاد زیرساخت‌هاست که باید اصلاح شود.­

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما